Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, chapu tě
já to měla hodně podobné, jen mi trpeli do těch 6 ti měsíců na prdiky
a taky se uklidnil jen na prsu, az sem mu v tech půl roce zkusila i přes to, že jsem nechtěla, dudlika
a zabralo to
vyspala jsem se a on byl více v klidu. V desíti mesicich už jsem ho ale odebrala, naštěstí v klidu ze dne na den, hen první dvě noci si dumlal naprázdno, ale ok ![]()
Holky, děkuju vám všem… Nějak mě tohle povídání zase „zvedlo“ ![]()
Jinak opravdu probrecel rano, odpoledne, večer i v noci. Ještě si pamatuju noční teleshoping ![]()
@Anonymní píše:
Holky, děkuju vám všem… Nějak mě tohle povídání zase „zvedlo“
a pro tebe ještě malá pomoc - mě to pomáhalo maximálně v těchto „krizových“ dnech…vymačkej si po ránu šťávu ze dvou pomerančů..dělá to zázraky!
@Anonymní píše:
@JayLee No, teď mi navíc umřel jeden z rodičů, takže je to takové smutné a nikdo na hlídání nemá moc náladu a čas. Pořád si říkám, že když to zvládá každá jiná holka, tak proč né já… @Levandule121 Blinkal dříve, teď už málokdy a kadí mi docela dobřePořád kojím, právě to kojení ho vždy uklidní, jenže tímhle to nechci řešit pořád. Někdy ho utiším právě jen tím prsem
No, ono to není zas až tak normální. Nespavost, záchvaty v tomhle věku, blinkání… Zkus poslouchat, jestli se mu pořád nevrací šťávy (po ulehnuti je to typické a v tichu to uslyšíš) plus on zamlaská, jak to polkne, i když to už nejde ven…
Syna léčili na reflux, ale postupně jsem došla k tomu, že to byla intolerance lepku. Silně bych ti doporučovala držet bezlepkovou dietu aspoň měsíc. Trvá dlouho, než to zabere. Pokud ano, samozřejmě je třeba pokračovat dokud budeš kojit.
Ono totiž když si spojí to, že je mu po jídle blbě, bude mít postupně problém i s jídlem. Náš také zprvu dobře prospíval, ale v půl roce to začalo být jak u vás a na sebevraždu ještě přes půl roku. Na spaní pomohlo až když se naučil pit z lahvičky místo kojení. Trpěl na prdíky???
@Levandule121 Prdíkama jsme si prošli, ale krásně nám zabíral espumisan. Teď mu taky někdy nakapu, ale dávám mu pít i fenyklový čaj s jablkama a ten taky pomáhá. Jinak malej mi už po jídle neblinká, jen opravdu málokdy.
Je to asi opravdu tím, že se to nějak na mě sesypalo. Ale já doufám a věřím v lepší zítřky
Děkuji všem.
Popravde, souhlasim se vsim, co bylo psano prede mnou a jeste bych doplnila-2× 1,5 hodiny spanku pres den je zoufale malo pro takhle mLe miminko. Normalne bych rekla, ze je i pretazeny, a proto se mu v noci spatne spi. ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj.
Za chvíli mi bude 27let a mám půlročního syna. Je pro mě vším, umřela bych pro něho. Jenže asi 2týdny má teď opravdu kruté období. To, že mi nespí v noci jsem si zvykla, ale teď už se nebudí po 3hodinách, ale klidně i po hodině. Přes den ho nechávám spinkat jen 2×, takže nevím v čem je problém. Najezenej je dost, dávám mu různé příkrmy, prospívá krásně. Ale prostě se budí pořád a uspím ho zase jen kojením. Opravdu se mu věnuju, hraju si sním, čtu mu pohádky, dávám ho i do lehátka, ať stihnu třeba uvařit nebo něco uklidit. Ale on mi pořád řve. Jsou to přímo hysterické záchvaty. Věnuju se mu de facto 24hodin. Přítel přijde z práce, je unavenej, takže si s ním pár minut pohraje, zablbne a to je vše. Na mě je zbytek. Už prostě nemůžu. Kdyby tak neplakal. Dneska už to na mě padlo, jsem fakt na složení. V těhotenství jsem nepila, nekouřila… Ze začátku to bylo tak hodné miminko… A přítel, který ho vidí jen pár hodin z celého dne mi řekne- ježiš, je to miminko, a to řve. Nebo že si za to můžu sama, že jsem si ho rozmazlila a že ho nenechám ani vyřvat. Vysvětluju mu, že už malýho znám, poznám kdy si jen tak mrčí a je to ok, ale jakmile se to začne stupňovat, prostě ho musím vzít a utěšit, jinak má záchvat pláče. Tím, že ani v noci nespím, už jsem unavená a říkám si, že jsem jako matka selhala… Asi jsem ještě miminko mít neměla když to nezvládámPřitom pro malýho dělám první poslední, je o něj postaráno, dávám mu maximum lásky, miluju ho. A přesto to nezvládám
![]()
klid, taková je půlka dětí.. pořiď si šátek nebo nosítko, s tim doma uděláš hodně věcí i s prckem.. a popros o pomoc někoho z rodiny - ať ho na hodinu vyveze v kočáru, ať máš chvíli klid.. on z toho vyroste..
jo a souhlas s holkama - buď cítí nervozitu (i když se snažíš, ty děti jsou v tomhle fakt citlivky), nebo je přetažený. 2× denně spí náš ročák a i tak je to málo..
Zakladatelko, a pohybuje se sám už po místnosti? Plazí se? Můj pořád plakal přes den, byla jsem úplně vyřízená, bála jsem se o něj, co ho trápí. Přešlo to v 7,5 měsících, kdy se naučil plazit se a objevuje svět a na pláč zapomněl. U nás to bylo tím, že byl naštvaný, že sám nikam nemůže. S tím asi nic maminka prostě neudělá
. V šátku ani nosítku být nechtěl, to nebylo ono. Hodně jsem ho nosila „v letadle“, vozila v kočárku na bříšku a někdy ho nechávala brečet.
To noční buzení neustálé máme pořád, procvičuje nožičky a ze spaní se staví na kolínka, při tom mu padá dudlík, probudí se a kvílí, asi tak 15× za noc
. To řeším kofeinem
.
3 hodiny denního spánku se mi zdají strašně málo. Když se náš kluk nevyspí přes den, tak i špatně spí v noci;)
Jééé ty píšeš o naší malé 6m teroristce, ne…? Dneska už jsem se málem zhroutila, ale přišel manžel z práce a vzal si jí ven a já regeneruju, mám zakázáno uklízet, čumím na Ordinaci a piju kafe - takže moje rada, zkus víc zapřáhnout chlapa, třeba o víkendu, jestli přes všední dny nestíhá
naše malá taky řve jak jí položím, chvíli pase koně a pak se snaží lézt, nejde jí to a začne řvát jak tur, tak ji chviličku nechám ať posiluje svalíky a pak jí dám do lehátka, tam si chvíli hraje a zase začne řev, tak jí přendám na hrací deku a takhle furt dokola + nosítko/kočárek a jdeme ven, jsem ráda, když stihnu poklidit a uvařit a to máme ještě psa
ale věřím v lepší zítřky a snad až se naučí lézt, tak se zklidní nádhera jedna
jinak s tím denním spánkem to máme podobné - vstává v 7hod, v 10hod jde znovu spát do 12hod, a pak v 15hod druhý spánek do 16hod a pak až ve 20hod do postýlky, takže taky ty 3hod denně, ale přetažená unavená mi nepřijde, zkoušela jsem jí uspávat dřív než po 3hodinách, ale to nejde
Co to je za nesmysl, že jsi ještě dítě mít neměla? To je teď snad nějaká móda. Prostě dítě máš a máš zrovna takové, které hodně pláče. Možná ti chce jen ukázat, že je tady, protože ty jsi chtěla jeho a on chtěl tebe. A zatímco on to moc dobře ví, ty jsi na to zapomněla.
Já měla s malou to samé měla jsem akutní císař a mléko malé nestačilo, tak um a začal příšerný kolotoč řvaní, kolik, nespaní
málem jsem přišla o nervy. Opravdu to chce toho chlapa aby pomohl když z rodiny nikdo jiný nemůže. Můj má taky velmi časově náročnou práci ale na malou si vždycky čas večer udělá jelikož už jsem fakt padala na pusu. Žádné výmluvy dítě je jeho stejně jako tvoje musí ti pomoc jinak je to na švestku. Dcerka začala být v pohodě až v 7 měsících a no teď zas zuby atd. Prostě s dětma je pořád něco proto by ti měl aspon drobet pomoc on. Ještě když prožíváš tak těžké životní období. Přeji hodně sil
a ten tvůj ať se na to podívá z druhé stránky, že to není pro mámu žádný med mít uplakánka 24h denně ![]()
Vlastně se ani nedivím, že některé mámy ze zoufalství začnou pít…
Zkoušela jsi šátek? jinak jsem za jedno s holkama..měl by přes den spát jak je libo..(špatný spánek přes den může vyvolat špatný spánek i v noci) a pozor zas na druhý extrém - příliš časté kojení (krmení) může taky zatěžovat organismus. Pak mě ještě napadl bílý šum..no zkus cokoliv, držím palce!