Kocourci a miminko

2513
3.9.15 14:12

kocourci a miminko

Ahoj,

vy co máte doma nějaké kočičky či kocourky a malé miminko, jaké s tím máte zkušenosti?

Já ted od září je odnaučuji do ložnice, kde bude mít malá postýlku, byli zvyklí spát tam s náma, takže ted je to očistec, mnoukají za dveřmi, škrábou dveře, ale mám 4 měsíce je to odnaučit, takže to půjde..

Až se malá narodí, nebudu je tam vůbec pouštět, jsou hodní, zvyklí na lidi, nebojí se ani cizích, tak doufám, že ani minka, jen jsou maldí, rok a půl, sic vykastrovaní, ale stále dost čilí a zlobiví, občas chytnou amok a lítají pobytě, o chlupech nemluvě..jako nechci sterilní prostředí pro dítě, uklízím normálně, ale kdo má zvíře, ví že s chlupama je boj..

Spíš by mě asi zajímaly vaše zkušenosti soužití s kaoucrkama a mimčem, na co si dát pozor apod..jako překvapilo kolik lidí se mě neustále ptá a ty kocoury si necháte, no jistěže necháme..no řeči jak ho zadusí, poškrábou, ani nás neškrábou, jsou v tomhl zlatí, jasně, bude potřeba zvýšené opatrnosti, když budu mít mimčo u sebe v obýváku a budu třeba vařit (kuchyn propojena s obývákem), aby na něj neskočili, když se honí, zadusti, spát s námi nebudou a mimčo bez dozoru nenechám..já si naopak myslím, že je to přínos pro malou, už kvůli případným alergiím, bude zvyklá odmala, tak i vztah zvířexona..a naši kocourci jsou vnímaví, co jsme těhotná a mám bříško, vbec mi na něj neskáčou, je to divný, jindy po mě lezli a lehali na břicho a ted jakoby to vycítili, jasně může se stát nehoda, ale je to absurní ne, dát kvůli tomu zvířatka pryč, ne?

Příspěvek upraven 03.09.15 v 14:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1179
3.9.15 14:21

Ahoj, mám dvě kočičí dámy a 21m holku. Od začátku nebyl jediný problém. Do ložnice nesmí a do pokojíčku teď už chodí normálně, protože jsou pořád otevřený dveře. Nikdy se mi po malé neválely, neseděly jí na hrudníku. Dá se říct, že jim je ukradená. Teď, jak už je větší, tak se jí spíš straní :D Chce je studovat, ječet jim do ucha, když spí. Luxuju každé ráno, protože chlupy jsou teda všude. Na co si dát pozor, to spíš záleží na tom, jaké máš kočky no. Jak píšu, moje holku ignorují. Ale určitě bych je nenechala spát s ní v pokoji. A dávat pryč čičinu kvůli těhotenství? Nikdy mě to nenapadlo a že jsem tu otázku slyšela často. Stejně tak, že mi kočka dítě udusí. Jsem ráda, že dcera vyrůstá se zvířaty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
3.9.15 14:22

@PAN66 Kocouři s námi spali před dítětem, ten jeden zůstal i s příchodem dítěte, druhému mimino občas v posteli vadilo, tak námi přestal spát. Hlídala jsem jen, aby nešli do miminkovské postýlky a do kočárku. jinak mi to bylo putna. Kočky stejně vyhodnotili mimino jako vysoce rizikový matroš a obloukem se mu vyhýbali, to samé s batoletem, když je chce nahánět.
Jinak do postele teď cca týden leze jeden kocour dvouleťákovi, když nejsme doma. Malému se to nelíbí, takže když je přistižen při činu, tak ho vyhazuju, jinak v naší nepřítomnosti postel zakrývám.

Takže za mě jsi zbytečně úzkostná. Přijde mi zbytečné zakázat jim teď jeden pokoj, zvlášť, když s vámi spali. Poškrábanej byl starší od sousedovic kocoura jednou, od té doby si pamatuje, že se kočka netahá za ocas. A už roční dítě pozná, že když na něj syčí kočka, tak se nemá přibližovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
3.9.15 14:25

@PAN66 pfff, mame doma velkého psa, kocku a kocoura, kralika, hada a byla i zelva. ditko rok a trictvrte, za chvili se narodi dalsi prcek. a svete, div se, nikdy zadny problém nebyl. zadne zvire jsme nijak nomezovali, jen se clovek nauci pro jistotu po ocku hlidat. chlupy doma samozrejme taky mame, kazdodenni uklid je jisty, ale to ke zviratum patri.
když byl syn miminko, měli jsem v tu dobu rocni kocicku. nikdy mu nic neudelala, lezela vždy zpusobne vedle nej. v roce kluka k nam prislo kotatko-kocourek, tez zady problem. pak si spolu hrali, prcek lezl, kote radilo, skadlili se, miluji se, jen je občas nejaky skrabanecek.
vidim v tom jen same vyhody, kluk zviratka miluje, oni jeho, hraji si spolu, je to zabava a navíc není nikdy nemocny :lol:
nelamala bych si s tim hlavu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2513
3.9.15 14:27
@Svistice píše:
@PAN66 Kocouři s námi spali před dítětem, ten jeden zůstal i s příchodem dítěte, druhému mimino občas v posteli vadilo, tak námi přestal spát. Hlídala jsem jen, aby nešli do miminkovské postýlky a do kočárku. jinak mi to bylo putna. Kočky stejně vyhodnotili mimino jako vysoce rizikový matroš a obloukem se mu vyhýbali, to samé s batoletem, když je chce nahánět.
Jinak do postele teď cca týden leze jeden kocour dvouleťákovi, když nejsme doma. Malému se to nelíbí, takže když je přistižen při činu, tak ho vyhazuju, jinak v naší nepřítomnosti postel zakrývám.Takže za mě jsi zbytečně úzkostná. Přijde mi zbytečné zakázat jim teď jeden pokoj, zvlášť, když s vámi spali. Poškrábanej byl starší od sousedovic kocoura jednou, od té doby si pamatuje, že se kočka netahá za ocas. A už roční dítě pozná, že když na něj syčí kočka, tak se nemá přibližovat.

nejsem uzkostná, já kocoury nikam dávat nehodlám, le spát v pokoji se je bojim nechat, jsou hodně kontktní, bála bych se, že na malou lehnou stejně jak na nás, spíš mě jen překvapilo okolí jak byli v šoku, že neuvažujeme, že jedáme pryč, tak mě zajímalo jak to mají ostatní co mají čičiny a zda je něco na co dávat obzvlášt pozor, já se jedině bojím toho, když lítají jak smylů zbavení a za nimi spoušt :D

nějak si je neumím představit s brečícím miminem, jak budou reagovat, tak by mě zajímalo jak u ostatních, zda je to dráždí, či je to nechává chladnými, či zkoumají co to je a tak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1004

Ahoj, tak my jsme si na zakazování pokoje nikdy nehráli. Kočka s námi někdy spí někdy ne. Nebyl vůbec problém jí naučit, že do postýlky prostě nesmí. Párkrát jsem jí prohnala, když tam dceři vlezla a už to neudělala. K Martině se přišla podívat jen když malá spala. PAk když začala Martina kopat nožičkama číča začala číhat na ten hýbající cíl :), ale zase dvakrát jsem jí důrazně vysvětlila že ne a bylo to ok. vztaj mají ok, když na mimčo nemá nálada tak odejde a nezájem. Ze začátku pěkně žárlila, ale už je to dobré :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30826

Naši kocouři si cca 3m zvykali, miminu se vyhýbali, když brečelo tak odcházeli - nikdy si nelehali k němu, až potom se chodili mazlit, ale to už jí bylo cca 4m, když jí vzali na milost a vůbec si jí začali všímat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16991
3.9.15 14:28

U nás 2 kocouři a původně nedonosenec. Malé se kocouři bojí, sem tam se nechají pohladit. To už malou 2,5 roku musíme hlídat, aby je netahala za ocas..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
3.9.15 14:28

Myslím si, že kocourci by se měli naučit dodržovat hygienu čistě na určitých místech, ty držet kočičí záchod taky v určité čistotě (ikdyž na tohle přijde až bude prcek lézt a ochutnávat svět), a jinak držet byt až v přehnané sterilitě.. je spíš na škodu. Malé dávkování špíny po částech neškodí, neb svět čistý není a až do něj to dítě vejde, tak aby neonemocnělo sakumprásk.

Za sebe, moje volba zvířata v bytě a domě nee, to nic nemění na tom, že venku jsem dětem styk se zvířaty (tedy známými a pokud možno čistými) nijak neomezovala. Jo, hlídala, aby si vzájemně neublížili, ale jinak ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
3.9.15 14:31

Ahoj, resim ten samy „problem“ a mam na to podobny casovy usek, jako ty.
Taky se mi prici reci typu - snad nechcete nechat kocoura doma s miminem! Aspon na pul roku ho dejte pryc!! Ale ja si rikam proc? Ziju cely zivot s kockama, tak preci to ted nezmenim! Sice neumim predvidat, ale nas kocour je spise uz gaucovy typ a predstava, ze ho uz predem nekde „odklidim“, se mi prici. Jasne, nevim co bude-a jak se bude chovat, az si miminko privezeme z porodnice, jsem sama zvedava. Ale verim, ze kdyz ted se ke me chova jinak, ze citi, ze uvnitr nosim dalsiho clena domacnosti, ze by si pozdeji nic zleho k nemu nedovolil! Urcite si take k sobe budou muset najit svoji cestu. Vsichni me desi myslenkou, jak nam kocour v noci miminko zalehne a udusi. Neverim tomu. I to neme zvire ma nejaky pud! Samozrejme, ze pokud se neco podobneho nedej boze stane, sbalime kocoura a pojede k babicce na prazdniny. Ale je to clen nasi rodiny, je to kus me, je to takove me prvni dite a dat ho uz predem pryc, aniz by se nejak provinil…trapilo by me to…a predstava, ze se mi nic nemota pod nohama…ne e!
Ono spis si myslim, ze vice to ve me bude hloubat, az bude prcek vetsi a zacne se sam pohybovat, ale to jen skrze to, aby nekde nenasel tu granulku z kociciho zachodku, nebo zachod samotny…tam bych mela strach, ze by ji mohl pozrit a nekde by mu v telicku mohla zatvrdnout…
Tezko rict, nejsme jasnovidci…ale zvladli to jini, zvladneme to i my :D
Preji krasne a poklidne tehulkovani :srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
3.9.15 14:35

@PAN66 Mám v okolí asi 5 rodin s kočkami, se kterými se vídáme. Většina má kočky dvě. A jen jedna jediná kočka projevila o mimino a posléze batole zájem, že se nechá hladit nebo si k miminu lehla třeba na deku. Zbytek koček se dekuje a mimino je buď nezajímá, nebo spíš obtěžuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35781
3.9.15 14:40

Kočky se dítěte boji, nikdy mu nelehly do postylku ani kočárku. Spí se mnou dal, jakmile bylo dítě v posteli tak si tam nelehly. Teď už je malá valchuje, většinou zdrhaj :mrgreen: žádný opatření jsme nedělali, neodnaucovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
3.9.15 14:54

Tohle jsem nikdy neřešila. Kocour může všude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2220
3.9.15 15:15

Máme dvě kočky a v pohodě od začátku. Do ložnice měly zákaz na začátku, ale bylo to spíš z mé lenosti nějak víc uklízet (chlupy), než že bych se bála. Pak se samozřejmě režim trochu uvolnil a teď už tam normálně chodí, ale protože s námi dítě spí v posteli, tak kočky tam už nespí, nechtějí.
Jinak kočky se dítěti od začátku spíš vyhýbají.
Dítě vychovávám od začátku v tom, že kočička se JEN hladí. Všechny další úkony (tahání za chlupy apod) se u nás netolerují. Chci aby měly kočky klid (už jsou starší).
Jinak já mám tedy zlaté dítě - tedy v tomto ohledu. Kočičí záchod jí nikdy nezajímal, ani granule na zemi.
Ze začátku jsem trochu hlídala, aby na dítě kocour (8kg) třeba neskočil, ale jakmile byla malá už bytelnější, tak už jsem nehlídala nic. Nikdy jsme neměli nějaký „incident“, nebo problém. Jediné nepříjemné bylo, když byl kocour nemocný s moč. pískem a než mu zabraly léky tak učůrával po bytě, když se zrovna malá chtěla všude plazit, tak to jsem nedělala nic jiného, než hlídala, utírala a desinfikovala. Ale to trvalo asi dva dny.
Jinak vidím soužití dítě x zvíře samá pozitiva a dobrý základ do budoucnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
3.9.15 15:48

Vidim, že všude jsou řeči ostatních lidí úplně stejné :D když jsem byla těhotná, od všech lidí jsem slyšela, že musím dát kočky pryč, jinak mě nakazí toxoplazmózou, malá bude postižená atd. No jejich předpovědi se nevyplnili, takže po příchodu domů z porodnice se všichni ptali proč ty kočky nedáme pryč, že malou zalehnou, udusí, poškrábou, chytí z nich nějakou nemoc, atd. atd. :D no neposlechla jsem nikoho, někdy má přítelův otec blbé poznámky, že je doma máme, ale toho prostě neposlouchám je to můj dům, takže ať si říká kdo chce :) jinak malé je 9 měsíců a zvířata zbožňuje, především kočky :D je z nich úplně hotová, volá na ně :D takže neboj :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí