Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky, mám předčasně narozené miminko, je třeba jej smyslově stimulovat. Dr. mi poradila ukazování vhodných obrázků, aby miminko zaujalo pozornost, hraček. Miminko je staré cca měsíc a půl korigovaně. Máte tipy? děkuji.
Takhle male deti potrebuji vyrazne kontrasty, klidne cernobile - treba tady http://www.brillbaby.com/…on-cards.php
Příspěvek upraven 02.09.15 v 14:02
@Simonea Mám teda dva donošence. Ale zrak je nejméně vyvinutý smysl, jak psala @beruska9, když už vizuální stimulace, tak něco hodně barevného a kontrastního.
Osobně bych hodně chovala, popřípadě nosila v šátku, pokud kojíš, tak kojit na vyžádání. Miminku bych zpívala, dělala mu kovej kovej kováříču, šiška šiška bum do bříška. Zauvažovala bych nad kurzem babymasáží. Z hraček nějaké chrastítko a zkoušet jím dítě zaujmout (aby začalo fixovat očima a postupně i otáčet hlavu).
A ze stimulací to nepřehánět, aby dítě naopak nemělo problém se zpracováváním vjemů.
Ahoj, pořiď hračky Lamaze. Já měla ještě Art Cards od Wee Gallery z UK Amazonu, ale stojí docela dost. Zkus spíš ty co jsou ke stažení zdarma, jak psala Beruska9.
Dala by se využít tzv. bazální stimulace, využít jemné masáže celého tělíčka, sluch - různá chrastítka, cokoli co vydává zvuk, zrak - ze začátku vidí fakt špatně, na 20-30 cm, výrazné barvy, úplně zpočátku nejlépe prý vidí černo-bílé