Smyslová stimulace miminek

391
2.9.15 13:50

Smyslová stimulace miminek

Ahojky, mám předčasně narozené miminko, je třeba jej smyslově stimulovat. Dr. mi poradila ukazování vhodných obrázků, aby miminko zaujalo pozornost, hraček. Miminko je staré cca měsíc a půl korigovaně. Máte tipy? děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15995
2.9.15 14:00

Takhle male deti potrebuji vyrazne kontrasty, klidne cernobile - treba tady http://www.brillbaby.com/…on-cards.php

Příspěvek upraven 02.09.15 v 14:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
391
2.9.15 14:02

@beruska9 děkuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
2.9.15 14:19

@Simonea Mám teda dva donošence. Ale zrak je nejméně vyvinutý smysl, jak psala @beruska9, když už vizuální stimulace, tak něco hodně barevného a kontrastního.
Osobně bych hodně chovala, popřípadě nosila v šátku, pokud kojíš, tak kojit na vyžádání. Miminku bych zpívala, dělala mu kovej kovej kováříču, šiška šiška bum do bříška. Zauvažovala bych nad kurzem babymasáží. Z hraček nějaké chrastítko a zkoušet jím dítě zaujmout (aby začalo fixovat očima a postupně i otáčet hlavu).
A ze stimulací to nepřehánět, aby dítě naopak nemělo problém se zpracováváním vjemů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
736
2.9.15 14:54

Ahoj, pořiď hračky Lamaze. Já měla ještě Art Cards od Wee Gallery z UK Amazonu, ale stojí docela dost. Zkus spíš ty co jsou ke stažení zdarma, jak psala Beruska9.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
494
2.9.15 15:01

Dala by se využít tzv. bazální stimulace, využít jemné masáže celého tělíčka, sluch - různá chrastítka, cokoli co vydává zvuk, zrak - ze začátku vidí fakt špatně, na 20-30 cm, výrazné barvy, úplně zpočátku nejlépe prý vidí černo-bílé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí