Extrémně náročné a uplakané dítě

37
5.9.15 08:44

Extremne narocne a uplakane dite

Ahoj maminky,
Sice uz toto tema existuje, ale diskuze uz jsou i roky mrtve a ja uz to nedavam. Syn se narodil v terminu. Od narozeni do 10 mesicu projecel 16hodin denne. 4 hodiny jsem krmila a 4 prospal. Vetsinou v noci. Pres den ani omylem. Jen jecel a jecel a to opravdu každý den. Absolvovali jsme vsechna dostupna vysetreni, vsechny ty Karpy, houpadla, nositka atp.,prestala jsem dokonce i kojit a dostaval speciální mleko na lek. predpis, v noci jsem s nim jezdila po sidlisti, aby muz aspon chvili spal. Vse marne, proste jecel. Behem noci i 20× vzhuru (behem tech 4 hodin). Kdyz na nas sousedi zacali volat socialku a policii, ze se o dite nestarame, odstehovali jsme se. Dnes je mu 15 mes. a co ma vlastni pokoj, spi celou noc, ale to je asi jedina zmena. Pres den neustále fnuka, knoura, vzteka se. Mazlit se nechce, to me fackuje, hrat si nechce, to ho zajima par minut (opravdu 2),ale jinak ho mam vsude za zadkem (i na wc) a porad ueee, ueee, uz nevím, co mam dělat. Co chce… Jsem vycerpana, zuby si cistim jednou za dva dny. Vlasy uz ani nemyju, syn mi je stejne vyrve. Co se narodil, zazivam teror, vetsinu času mam pocit, ze uz ho nenavidim…znicil mi totalne zivot. Jit s nim na prochazku? Neexistuje. To rve v kocare jak o zivot. Mlati sebou, se vsim triska. Natoz pak jit treba na nakup. A to jsem ten typ, kterymu jsou pohorsene pohledy matek vzornych deti a duchodkyn fuk.Na vaze pribira, je to cvalda, ma pres 12 kilo, nic mu nechybi… jediny co ho ba, je kdyz s nim tancuju, takze tech 12 kil taham i 4 hodiny denne, ale uz to nedava moje telo. Muz mi pomaha, ale chodi z prace kolem 6.,takze ho akorat vykoupe, da vecu a ulozi. Neurolog rika, ze na diagnozu ADHD je brzy a psychiatricka mi rekla, ze nervove jsem nadmiru vyrovnana, jinak by uz kluk asi nezil. Zazil jste nekdo neco takového??? Tohle preci nejde hazet na koliky a zuby…:zed: :zed: :zed: :zed: :zed: :zed: ja uz nemuzu.

Příspěvek upraven 05.09.15 v 08:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11117
5.9.15 08:49

Tak to urcite nejde haze na zuby. nicmene, co teda rekl neurolog? jake vysetreni na nerurologii absolvoval? chapu, ze je maly ne hodne diagnoz, nicmene takove stavy musi lekar necemu pripsat uz i v tom roce. normalni to opravdu neni.

pokud mas poict, ze ti lekari vubec nijak nepomohli, tak je zmen a zkus to jinde. neco jineho je ufnukane dite, neco jineho je vztekle dite, ale pokud se cely zvuj zivot chova jak popisujes, tak problem bude vaznejsi a lekarskou pomoc to bude chtit. a je opravdu dost zasadni, abys z toho nezesilela. takze bych se rvala o nejakou diagnozu a nastin nejakho reseni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
5.9.15 08:52

Ps: uplne chapu tve pocity totalniho vycerpani a „znechuceni“. ale ty prave potrebujes pomoc jako prvni, abys pak mohla pomoc jemu. protoze vem si, ze on v podstate trpi (at uz cimkoliv) cely svuj zivot a taky nezna zadnou radost, spokojenost, klid…
Ja nevim, nejde davat aspon neco na spani nebo obcas nz klidneni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
5.9.15 08:58

Neurolog ho poslal po opakovanem vysetreni do nemocnice na testy. Takze ma kopletni neurologicke vysetreni, gastro, krev, kosti, nic mu nenasli.jako malej mel dost reflux, az zvracel zeleny, ale to se srovnalo. Nikde nikdo nic nenasel. nakonec mu zacali cpat barbituraty, tak jsem dite capla a odvezla. Pediatry jsem zkusila dva, ani jeden nic nenasel. A vysetreni jsme podstoupili jak v nemocnici, tak na ruznych klinikach a take nic. Podlr lekaru je zdravy. Uz mesic mam migreny, zacla jsem kourit, no mam dost. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
5.9.15 09:00

Chodila jsem i k psychiatricce, ale ta me definovala jako zdravou osobnost. Nekdy to zvladam lip, nekdy hůř, ale furt se snazim se k malymu chovat laskyplne a venuju se mu maximalne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
5.9.15 09:02

Byli jsme i u budhistickeho mnicha, ktery lecil Havla, Dalajlamu, az tak jsme byli zoufali… ten rekl, ze maly se narodil plny negativni energie a mzsi ji ze sebe vybit/ vykricet, pak bude klid

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vin
1327
5.9.15 09:04

Cetla jsem, ze na nektere klinice je primo oddeleni pro extremne uplakane deti. Co zkusit to tam?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1112
5.9.15 09:05

Zní to děsivě. Vypada to, ze jsi u konce svych sil. Mela jsem cosi obdobneho, ale v mnohem mensi mire nastesti. Pomerne uspesne z toho vyrostl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1281
5.9.15 09:06

Muzu se zeptat, jak je na tom vyvojove? Tohle mi normalni uplne nepripada… kolik mu tedy je? 15 m? odpovida vyvojem - chodi? Ukazuje? Komunikuje? Umi slova?

Příspěvek upraven 05.09.15 v 09:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
5.9.15 09:06

@Lokyna
tak chapu, ze je na palici, ze vam vlastne nijak nepomohli. na druhou stranu je positivni, ze je v podstate teda zdravy a tudiz je porad sance, ze z toho vyroste.
je neco, co ho zabavi? klidne tv, tablet, pisnicky na youtube? nemate v okoli soukromou skolku/jesle, co by brala i prtata. i kdyby se ti ho povedlo nekam upichnout na par hodin tydne, tak by to bylo proto fajn.

ja mam dve prtata 3r a 20m, starsi je pravdepodobne autista - narocny od mala. ale zas takove peklicko to neni a i tak obcas mam nervy v haji.
zkouseli jste nejake bylinky nebo prirodni produkty na spani, na zklidneni? neni neco, co ho fakt unavi, ze by spal? treba plavani. (chapu ze je o nervy ho nekam brat, ale cokoliv by fungovalo, by stalo za to)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
5.9.15 09:07
@vin píše:
Cetla jsem, ze na nektere klinice je primo oddeleni pro extremne uplakane deti. Co zkusit to tam?

to je fakt. je to na Motole a pry jsou uzasni. hlavne jsou zvykli na rodice na pokraji sil, takze kdyz tak apson poradi tobe, jak dal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
5.9.15 09:07

Co zkusit dobrého terapeuta čínské medicíny nebo homeopata? Urcite by něco na zklidneni vymysleli. :kytka: Drž se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
5.9.15 09:09

Vin: nase mudra je dcerou primare na tomhle oddeleni. Mnohokrat to s nim konzultovala, ale jedine, co tam delaji je, ze si nás tam nechaji na pozorovani…
UMEA: Vyvojove je v normalu. Sedi, leze, postavi se, udela i kotoul, umi bez opory klecet, normalne mama, tata, paci atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1112
5.9.15 09:11

Teda, napsala jsem dlouhy prispevek a zustaly mi z nej tri vety. Tak jsem aspon docetla nove komentare… Lokyno, muj syn se tri roky budil z kazdeho spanku knoutanim nebo placem. Porad jsem si rikala proc je proboha tak zoufaly a nestastny??? Potom se to srovnalo, ale prudil v nejruznejsich beznych situacich porad dal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
5.9.15 09:12
@Lokyna píše:
Vin: nase mudra je dcerou primare na tomhle oddeleni. Mnohokrat to s nim konzultovala, ale jedine, co tam delaji je, ze si nás tam nechaji na pozorovani…
UMEA: Vyvojove je v normalu. Sedi, leze, postavi se, udela i kotoul, umi bez opory klecet, normalne mama, tata, paci atd.

tak asi jedine nejake zklidnujici leky pro tebe a cekat, z e vyroste :lol: ne promin, je mi jasne, ze smysl pro humor uz ti dosel. ale drz se toho, ze maly je podle vseho v poradku (vysetreni i vyvoj). horsi by bylo, kdyby bylo jasne, ze je neco uplne spatne a bude mit problemy cely zivot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí