Extrémně náročné a uplakané dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
sad 1
5.9.15 11:31
@Lokyna píše:
@sad 1 Kez bychom to meli nakonec stejne.me tu tedy vydesily tim ukazovanim, protoze my proste neukazujem. Jinak jste mela asi podobnou paradu, co my. Tak snad z toho opravdu vyroste…my jsme navic od zacatku bez babicek. Jedna nezije, druha je z daleka a kamaradce, co zná dite jen z reklamy na niveu, tezko sverite takovy kousek, jakym je nas synek… :cert:

moje dcera byla teda ve vývoji v pohodě, dokonce byla hodně šikovná v dost věcech, náš problém byl jen v tom řvaní, ale nejvíce do toho roka. Řekla bych že s každým novým umem se to řvaní zlepšovalo(když se rozlezla, začala chodit…). Pak ještě byla hrůza kolem roka a půl do dvou, než šla do školky, ale asi 3 měsíce po nástupu se to zlepšilo fakt hodně. Jako i dnes je dost citlivá, a umí se zavztekat, a le s ohledem na věk mi to přijde normální. Tenkrát to ale normální nebylo a měla jsme chuť skočit z okna. Snad se to i u vás spraví, držím pěsti.

• Citovat
  • Upravit
37
5.9.15 11:32

@vin zkusím…treba opravdu ukazujem malo… Dekuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1302
5.9.15 11:42

@Lokyna teda klobouk dolů, že toto zvládáš. Měla jsem také trošku ukřičenou holčičku a byla jsem z toho pěkně na nervy. Ona je tedy vlastně uřvaná pořád a to jí jsou 3roky! vše řeší pláčem. Je to neskutečně náročné a já už jsem na to alergiká. Miluji jí, ale když jí to chytne… až si říkám, kde jsem udělala chybu a jak jsem asi strašná matka, když to nezvládám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
5.9.15 11:57

@sad 1 mne syn prijde sikovny spise v pohybu. Sice nechodi, ale umi pohyb velmi dobře koordinovat, dokaze se ve stoje ohnout a zase zvednout aj. Mam pocit, ze uz proste jen ja nemuzu… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
5.9.15 12:00

@Krystal86 mam to stejne, ikdyz se v duchu uklidnuju, ze vse delam s maximalnim nasazenim a vic to nejde, porad hledam skulinu, kde se zlepsit… syn je jak vysavac a ja kopice prachu… vsechno vysal a chce vic, ale ja uz vic nemam… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
5.9.15 12:59

@Lokyna mě jako autista nepřijde, mám totálně vzteklá´ý dítě a to, c o se tady dává jako příkald toho autismu on dělá naprosto běžnmě, a autista fakt není… jen u nás je rozdíl, že do roka byl milionový miminko a pak anstalo peklo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
5.9.15 13:05

@Krrysa ja jsem asi nejhorsi matka… uz nejspíš zoufale hledám jakoukoliv diagnozu, abych vysvetlila to jeho chovani. Sveho syna miluju nade vse na svete. Asi jako vetsina matek bych skocila z mrakodrapu, kdybych mu tim mohla pomoci nebo ho zachránit, jen jsem si vse asi prala trochu jinak…pak kdyz slysim kamaradky, jak rikaji, to bych nezvládla, ja bych se zblaznila atp.,rikam si, jak to mam tedy zvladnout ja… asi uz to smrdí sebelitosti. prvni rok, jsem hledala cestu, jak mu pomoci. Ted se uz jen pokousim se nezbláznit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
5.9.15 13:18

@Lokyna ale vůbec nejseš nejhorší.. holka, seš jen unavená a máš můj obdiv, že se ještě snažíš bejt pozitivní.. tohle je opravdu strašně náročný.. já mám našeho vzeklouna kolikrát plný zuby a jsou chváíle, kdy už bych ho prohodila oknem… :hug: :hug: radím jako bod číslo jedna, určit čas jen pro sebe, nechat ho doma tatínkovi a kdyby se doma měl syn po*rat a odrážet se na hlavě ušima, budeš mít čas jen pro sebe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
5.9.15 13:46

@Krrysa ted si me pobavila "odrazet se na hlave usima :potlesk: :lol: "… ja jsem na nej hodne fixovana. Tim, jak skoro porod neprezil, asi jsem vazne zapomnela myslet na sebe anebo nezapomnela, ale upozadila jsem se nekam… on ma muz dost náročnou praci, ale budu muset zacit dychat, jinak mi jebne s prominutim :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
5.9.15 13:55

@Lokyna
jste silná a určitě v tom nejste sama, co jsem tak mohla já osobně zažít, co jsem slyšela a četla, vy to máte opravdu ze všech přiběhů nejhorší. Jste silná, hrozně silná…Opravdu, jak jsem psala výše, bych zkusila tu kineziologii. Já nejsem moc na alternativní přistupy, jsem moc realistická a nad vším přemýšlím, ale přijde mi, že tato metoda hodně uplakaným dětem dost pomáhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
5.9.15 13:59

@Lokyna já ani nemám vzteklouna. Mám jen dítko, co furt mele a mele a mele. Nezastaví.
Taky mi z něj jde hlava někdy kolem.
Ale už mu je 4,5 roku. Vzteklý býval, to jo. Ale spával. Dávala jsem ho hodně i nahlídání. Teď už se na něj během dne prostřídáme celá širší rodina. Každému s jeho užvaněností stačí půl hoďka.

Opradvu by jsi si potřebovala odpočinout. Nemůže si ho vzít někdo jiný ven? Třeba na hodinu. Já v tu dobu vždycky spala. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
5.9.15 14:01

A nám hodně pomohla školka. Váš syn je sice malý, ale třeba byste měla možnost jesliček nebo soukromého zařízení. Staršímu jsem sice už 3 roky, ale ve školce je zlatý, nebo alespoň ten první týden byl. Měla jsem hrůzu, co tam bude vyvádět a zatím jen samá chvála. On je spokojený, do školky se těší a já mám doma „jen“ mladšího. A světe div se, docela mi doma chybí, pak ale přijde domů a dokáže mě rázem vytočit do nejvyšších obrátek :mrgreen:. Kolikrát si říkám, co jsem mu udělala, že mě musí tak týrat. Se už snad s.rem navzájem :lol:, ale přitom se hrozně milujem :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
5.9.15 14:02

@Lokyna mám doma něco podobného, i když o hodně lepší. My máme velký problém s večerním uspáváním, i když teď se zlepšil. Máme za sebou uspávání v autě i kočáru.
Dneska dopoledne po 15 minutách po probuzení začal řvát a řval až než zase šel spát. Denní realita je taková, že spolu sedíme na zemi, já si hraju, ukazuju hračky, snažím se jakkoliv zabavit a on řve Pomáhá dudlík a naložení do kočáru, takže denně s ním nachodím minimálně 10 km, abych přežila den. U něj jsou různá období, jako mimčo byl dráždivý. Ale my nikde nebyli, protože podle doktorky nebyl důvod (je podle ní jen rozmazlený).
Jinak neukazuje, pořád se zaklání a prohýbá do luku, má problém s jinými lidmi, je ve vývoji pomalejší, hrozně dlouho trvalo, než pochopil, se se dává jídlo do pusy a na co má ruce. Neumí poslechnou ani jednoduchý pokyn - jdi k tátovi, vezmi si dudlík. Zvládá jen hají, hačí a ne (to se zarazí, rozbrečí, a pak to stejně udělá, pokud mu v tom nezabráním jinak). Dodnes nechápe, že když se chce napít, musí naklonit, ale už si aspoň umí lehnout. Bude mu 14 měsíců.
Osobně si myslím, že tvůj na autistu nevypadá. Nemyslím si to ani o svém, jen mají své tempo a svůj způbsob. Jednoho dne se to zlepší.

• Citovat
  • Upravit
Billi
5.9.15 14:06

@omites to mám taky, jeden řve a druhý do toho mele a mele.

@Lokyna a nejsi špatná máma, jen jsou některé děti náročnější.
Neměla jsi v těhotenství stres? U nás to bude nejspíš tím, protože jsem ve 3. měsíci dělala státnice, a pak šel navíc plánovanou sekcí, tak si nemohl vybrat, kdy se narodí.
Starší měl komplikovaný porod, ale byl a je naprosto v pohodě a nejspíš si nenese žádné následky.

• Citovat
  • Upravit
13141
5.9.15 14:09
@Billi píše:
@omites to mám taky, jeden řve a druhý do toho mele a mele.

Dneska jsem po snídani pila kafe. Ptal se mě, jestli cosi může kamsi vyhodit. Manžel říká, řeknu mu, že jo, máš na 10s pokoj. No za 3s byl zpátky a zase vedle mě kecal. Tak jsme mudávali odnášet mističky od snídaně do dřezu… jednu po druhé, žádné dvě naráz, ať to má na delší dobu… :jazyk:
Jakože by si šel sám hrát, to ani omylem. Vlastně si jen sem tam hraje chvíli s vláčkama, jinak nic.
Třeba vysprochovat mě nechá, ale stojí v koupelně a pořád něco povídá. Člověk sem tam vypne a nevnímá to. A on na to má snad šestý smysl a hned se dožaduje odpovědi. :jazyk:

Naštěstí po obědě spává. Takže teď mám siestu :mrgreen: A to už byl dopo na hodinu s mojí sestrou venku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí