Extrémně náročné a uplakané dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30924
8.9.15 12:42

@Lokyna Dcera byla (a trochu porad je) lehce agresivni vuci clenum rodiny… Ja s ni chodila na krouzky, ji to celkem bavilo, ale ja odchazela uplne na dne z toho, co tam predvadela za chovani - a naprosto ohromena, jak se chovaji jine deti. Kdyz 100% deti, co jsem potkavala, se chovalo lip… vylozene povzbuzujici.

Ji jsem taky nikdy neutahla na varene nudli, co chtela, za tim si sla Ne u nas zacina vadit az ted po tretich narozkach, ale to je asi nejaka vyvojova faze, jinak se v hodne ohledech ted rychle zlepsuje. Ale nevim, jak by pochodila ve skolce, ja se toho bojim (nema pud sebezachovy a je jak utrzena ze retezu, tak aby mi ji nevratili zmrzacenou, ona kdyz vnima, tak i poslechne, ale zas jak casto vnima…).

@Petrusska007 Tak to mam doma jeste zlaticko :hug:, drzim palce, at se to jen zlepsuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2064
8.9.15 13:04

@Lokyna ani nevíš, jak moc dobře tohle znám. Život se smrskne jen na pár míst, kamarádek nebo hřišť, kam clovek muže chodit. A i tam docházelo k záchvatum. Jak už jsem psala - je to děs, hodně to omezuje - ale nezbyde než to přijmout jako fakt. Jediný čas, kdy se někam dostaneš a začneš žít jako clovek bude zhruba po těch dvou letech veku nebo až půjde do školky.
Vím, ze to není nijak povzbuzující v tuhle chvíli, ale jinak se to proste nedá napsat. Proste to přijmi jako realitu a těš se z každé návštěvy, která dopadne dobře. Samozřejmě, že vždy je nutné, když se chová agresivně, tak dokola říkat, ze se to nedělá. Sice to bude stejné jako když hážeš hrách na stěnu, ale jednou si to ten jeho mozeček do hlavičky zapíše, neboj. Nebude to sice hned, ale naučí se to (když budeš trpělivá).

Strašně moc ti rozumím, i tvému zoufalství a o ho více držím palce, prot

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2064
8.9.15 13:06

Protože jestli má skutečně ADHD, tak tě čeká spousta práce s ním. (omluva za rozkouskované psaní, píšu na mobilu ;) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2064
8.9.15 13:09

@Hobitka moc díky!!! Prejiať ta vývojová fáze u dcerky rychle přejde :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30924
8.9.15 13:16

@Petrusska007 Asi prisla ta chvile, kdy zkousi, co muze :think:. Jinak ale od tretich narozenin konecne chapu, proc se ceka s diagnozama zhruba do tri let, protoze to konecne zacina chvilema jit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
8.9.15 14:07

@Hobitka Presne!!! Prcek taky nema pud sebezachovy. Absolutne. diky bohu je dost obratny a sikovny a ikdyz nechodi, velmi dobre koordinuje pohyby, takze vim, ze kdyz prelejza gauc, nezabije se…
@Petrusska007 to je asi muj problem. Ja se s tim proste smirit nedokazu. Ikdyz moc chci a snazim se, ale proste mi to nejde… :(
My se mu snazime hodne vysvetlovat, byt trpelivi, ale uz jsme vyčerpání. Paradoxne je nejhorsi to, ze asi 14 dni byl totalne milionovej (v ramci jeho moznosti :) ), a pak zas sklouznul do tohohle psycha :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2064
8.9.15 15:12

@Lokyna no jo no, rozumím. Taky se vždycky nechám ukolíbat tím, že mà dobré období a pak mi předvede záchvateček jako poleno. Vždycky si říkám jak se super chová a pak clovek dostane „facku“ od života - asi pro jistotu, aby jsem si na to jeho hezké chování moc nezvykla :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Však ono to začneš brát s nadhledem, neboj - resp. budeš si muset aledpoň minimálně přiznat, že s nim proste nejdou dělat věci jako s ostatními dětmi. Pokud ne, tak se z toho zblázníš, fakt 8o

P.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30924
8.9.15 15:25

@Lokyna Jen pockej, jak ve dvou letech budes nadavat, ze je motoricky zdatnej, az ho budes sundavat z trimetrovych vysek :mrgreen:. Musim trpet neprestavajicim slovnim prujmem, aby se mi dite nezabilo (pud sebezachovy se ani s tretimi narozeninami neobjevil…). Tricetkrat za minutu „opatrne“ a okolostojici si tukaj na celo. Taky si tezko zvykam, ale jo, clovek otupi. Holt to jinak nejde, ale nejak to jde, zvladame, zijem… Jeste, ze mame dobrou doktorku, jeste me neudala za domaci nasili, ac je dcera non-stop sama podlitina…

Nezbyva, nez vydrzet, kdo nezazil, nepochopi… Dceri se cca ke druhym narozeninam narodil bracha, ale paradoxne mi to dost pomohlo - do te doby clovek porad dumal, co dela spatne, pak pochopil, ze nic nepokazil, dcera je proste takova a musime s tim nejak pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
8.9.15 21:16

@Petrusska007
tak to jsem zralá na panáka i já…když to tak čtu, určitě má nějakou diagnózu i náš, sice ne všechno je tak hrozný, ale většině vyjmenovaného se vidím…Nejhorší je, že já jsem prostě cholerik a vůbec mi nepomáhá si říkat, že on je ten chudák, co se jinak chovat neumí…Nemám už sílu vymýšlet nové a nové způsoby motivace…Taky si neumí hrát sám…Ježíš, dneska byl hroznej den, mám pocit, že už vyskočím z kůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
8.9.15 21:21
@Lokyna píše:
@Hobitka Presne!!! Prcek taky nema pud sebezachovy. Absolutne. diky bohu je dost obratny a sikovny a ikdyz nechodi, velmi dobre koordinuje pohyby, takze vim, ze kdyz prelejza gauc, nezabije se…
@Petrusska007 to je asi muj problem. Ja se s tim proste smirit nedokazu. Ikdyz moc chci a snazim se, ale proste mi to nejde… :(
My se mu snazime hodne vysvetlovat, byt trpelivi, ale uz jsme vyčerpání. Paradoxne je nejhorsi to, ze asi 14 dni byl totalne milionovej (v ramci jeho moznosti :) ), a pak zas sklouznul do tohohle psycha :,(

tak toto jsem taky zažila…přesně ve 3 letech bylo asi 14 dní, kdy byl zlatej. Ve mně se konečně rozhostil takový blažený klid, konečně jsem chápala matky, které řeknou, že si to na mateřské užívají. Pak bum a jsme zase zpět. Ten návrat je krutý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
8.9.15 23:13

Holky, holky, co na to rict. Jestli zazivate něco podobnyho co ja, tak je mi vas uprimne lito… asi uz trpim tou hnusnou sebelitosti, kdyz si rikam proc zrovna ja… nemuzu se toho zbavit :zed:. Ikdyz se snazim kluka vnimat jako „vyjimecnou“ osobnost, mam spis pocit, ze ho začínám nenavidet. Je to hnusny, ale je to tak. On byl vytouzeny miminko a ja vzdycky vedela, ze ho budu milovat, ale ted to tak necitim. Asi jsem slaboch a je mi to jedno, protoze s tim těžko neco udělám, ale u nas uz to není k preziti natoz k ziti…
Ja tech 30 zachvatu denne proste nedavam… u nas je to co 5 minut vybuch vzteku a to nejde…neda se s tim zit. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
8.9.15 23:40

@Lokyna
a víš co mě nejvíc štve? Bydlíme v domě s manželovými rodiči a babička ho/je vždycky přijde „zachraňovat“, když už nevydržím a zaječím na ně…Polituje, na mě, že na ně nemám křičet a řekne, tak pojďte nahoru…Ale co to je, já jsem máma a já si potřebuji udělat doma pořádek a starší pak nemá mít ze mě p.del?…jako dneska mi je fakt na nic, je mi to strašně líto, on umí být tak hodný a milý - večer se omlouvá, že to nebylo super, promiň maminko, mám tě rád, ta večeře je moc dobrá (když její přípravu celou hystericky proječel)…já ho miluju, ale zároveň nenávidím to jeho chování

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
8.9.15 23:48

@Lokyna
taky už se lituju (a to nemám tak hrozný jak ty a Petrusska007), já prostě už nemám sílu neřvat, být v klidu. Od rána do večera poslouchám ječení už přes 3 roky, skoro rok v dvojitém provedení. Řeči typu buď ráda, že je zdravý, mě akorát tak s.rou. Omlouvám se, že jsem sprostá, fakt toho dneska bylo moc.
Dokonce jsem si já kráva zaplatila kurz Nevýchovy - vyhozený peníze, když dítě ani za mák nespolupracuje a matka/rodiče nemají nervy ze železa, tak je to k ničemu a mám akorát tak vztek, že jsem někomu nakrmila peněženku a my dál trpíme, za ty jsem si radši měla vyjet na wellness víkend a ještě by mi možná zbylo. Jo, jsem sobec, za pár dní mám kulatý narozeniny a ani slavit to nebudu, nemám sílu, cítím se tak o 10 let starší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
9.9.15 11:13

@Adinka_2012 Adi,BUD rada, ze si ho babicka vezme. Vim, ze to není vychovny a stve te to, ale my mame jednu babicku, ktera zije 70km od nas a vidime ji jednou za mesic. 2. Uz bohuzel nezije a dedecky prakticky taky nemame. Jsme na to UPLNE samy a jak bych byla rada, kdyby si tu jecici zrudicku nekdo obcas odnesl o patro vys a ja se mohla uklidnit i pres to, ze by tim podryval moji autoritu. Neni nic horsiho, nez na to byt sam. Tatinka samozrejme mame, ale ten chodi z prace az kolem 6.
Uplne te chapu. 3 roky jsou uz jizda. A divim se, ze mas 2. Ja uz dalsi nechci. To by mi museli vymenit antikoncepci za paralen a propíchnout prezervativ, aby me k tomu donutili. :nevim: Ja toho naseho mam plny brejle a to jeste neni poledne. Pritel me „vyhani“ na dovcu, ze si vezme volno a bude se tyden starat a ja se srovnam. Ale to bych se tam uzrala, co se doma deje… :think:
A vubec nejsi sobec. Ja bych do zadnyho kurzu nesla. To proste není pro tyhle extremy. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30924
9.9.15 12:59

@Lokyna Zas s tema dvema - jak rikam, mne to fakt pomohlo. No, kdyz jsem otehotnela, bylo male 14 mesicu, byla proste jeste malinka, vsichni me ujistovali, jake to bude ve 2 letech uzasne dite - pcha. Ale jsem rada, ze jsem do toho sla. Ta ponorka vecne se dcerou sama… (muz taky chodi z prace az okolo 19, babicky 200 km). Vzdycky jsem to tak chtela, deti rychle po sobe. Ten prvni rok byl krusny, syn skoro v noci nespal, meli jsme s muzem sluzby. Ale okolo synova roka se dcerou zlom, syn zacal spat, najednou je zivot o moc veselejsi. A deti jsou na sebe nejak hrozne napojene a fakt se maji rady. Ale jo, vim, ze jsem mela stesti. My chteli vzdycky 3 deti, ale ja rikala, pokud bude druhe stejne jako prvni, ze do toho nejdu (vlastne si neumim predstavit, ze bych prezila, kdyby nastala vyse zminovana situace…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí