Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@umea ted si ctu znaky autismu a 15/20 muzu jen kyvat „Ano“…
Rad se kouka na sebe… Tocici veci jako je pracka ho spis desi. Vzdy si oblibi jednu dve hracky, ktere vsude taha, miluje, kdyz tata postavi vez, on mu ji zbori a tata se jakoze zlobi. Rad si pousti ruzny hraci hracky. Bolest citi a je takovy, ze kdyz nevi jestli brecet ci ne, koukne na me, ja udelsm nene a usmeju se a on si jde treba po svym. Kdyz to boli hodbe, tak se rozplace.
@Lokyna píše:
@umea ted si ctu znaky autismu a 15/20 muzu jen kyvat „Ano“…Rad se kouka na sebe… Tocici veci jako je pracka ho spis desi. Vzdy si oblibi jednu dve hracky, ktere vsude taha, miluje, kdyz tata postavi vez, on mu ji zbori a tata se jakoze zlobi. Rad si pousti ruzny hraci hracky. Bolest citi a je takovy, ze kdyz nevi jestli brecet ci ne, koukne na me, ja udelsm nene a usmeju se a on si jde treba po svym. Kdyz to boli hodbe, tak se rozplace.
teď popisuješ normální dítě ![]()
já držím palce, aby se žádná diagnóza nepotvrdila a malý z toho brzo vyrostl ![]()
Tak zrovna to, ze se mu libi borit vez s tatou je dobre znameni @Lokyna je to priznak vzajemnosti. Ale to neukazovani, kriceni, kdyz neco chce a neumi si rici, ta celkova drazdivost, i ten tezky porod, tohle vsechno se muze do nejake PAS naakumulovat, ale je fakt jeste malicky… poslala jsem SZ.
Máte můj hluboký obdiv
. Mé děti patří k náročnějším, ale oproti vašemu jsou to andílci. Já vím naprosto přesně, že takovéhle dítě bych asi nerozdejchala. Jsou dny, kdy poslouchám ječení a vztekání od rána do večera, ale zase mi děti spí…Nezkoušela jste nějakou alternativu - čínská medicína, homeopatie, kineziologie? Vím od známé, že zrovna kineziologie jejich extrémně ubrečenému miminku pomohla. Víc bohužel neporadím, ale opravdu smekám, já už bych byla v blázinci nebo se houpala na třešni.
Tak on od prťava byl zvykly, ze jsem se naucila rozlisovat plac a „poskytla“ mu, co chce…kdyz ukazujem obrazky, tak jde bez zajmu pryc nebo knihu kouse. Ale kdyz treba ji, musime jist taky. Kdyz piju, chce taky…rad se predvadi, kdyz ma jine publikum nez mamu. Mazli se ve chvili, kdy se boji nebo stydi, to je jak kliste. Moc dekuju za podporu, do Aply se objednam. Mne to ukazovani nijak nenapadlo. Proste mi vzdy prislo, ze ma az moc prace se vztekanim, nez na neco ukazovat. On jak skoro do roka nespal a jecel, tak mi prijde, ze to dohani. Vim;ze rozumi dej a na a to da jen to, co ho zrovna neba a jeste natahujr ruku a chce to hned zpet. Taky chápe hačí, ale to spis neposlechne, az kdyz zvysim hlas, jinak ze me ma spis srandu. Sz kam? Neumim to s timhle webem ![]()
@Adinka_2012 zkouseli jsne homeopatika od budhistickeho mnicha. lekare havla a Dalajlamy! Nic
… no nemela jsem daleko od toho skocit z balkonu. Jeden cas jsem na nej ani nemohla vstoupit…asi jsem tise „doufala“,ze mi nejaka maminka napise „mam to samy“,abych se uklidnila ![]()
Moje druhé dítě bylo také velmi dráždivé, jako miminko bylo schopné spát pouze 2× 20 minut za den a to v době, kdy mělo prospat většinu dne:-( Naštěstí noci byly dobré, ale dny bývaly opravdu hrozné. Lepší období byly v době, kdy se začal sám pohybovat, takže mírné zlepšení nastalo v období lezení, pak zase zpět (asi mu to bylo málo), pak až začal pořádně chodit, bylo zase pár týdnů trochu lepších. Na obrázky byl schopen ukázat, ale jinak stál v kuchyni a řval a já měla podle řevu zjistit, co chce, nebyl schopen říct, ukázat, nic. Lepší to bývalo v kolektivu dětí, měl se na co dívat, byla změna prostředí a tolik neřval. Tolik jsem se těšila, až přijde muž z práce, dala jsem mu ho do ruky a zavřela se na půl hodiny do ložnice, dala na hlavu polštář a užívala si ticho. Doktoři nikdy nic nezjistili, zcela zdráv, kdosi akorát pronesl, že je více dráždivý. Dnes je mu osm, je stále velmi hlučný, rád se poslouchá (neustále vrčí, hrčí, zpívá, opakuje slova…), bývá dost vzteklý, ale jinak je moc šikovný, inteligentní, v kolektivu nemá problémy, prostě normální kluk. Vyrostl z toho. Co poradit nevím, vydržet, zdá se, že je to u vás ještě horší jak bývalo u nás, každopádně podle popisu nemám dojem, že by to prozatím ukazovalo na jakékoliv postižení autistického spektra. Já taky občas měla dojem, že syn normální není (navíc si do 2 let vystačil se slovy ne a ham, což mi taky na klidu moc nepřidávalo), mám vystudovanou specku, takže jsem ho pozorovala ze všech stran a furt se mi něco nezdálo, ale opravdu mu nic není. Moc bych ti přála, aby se to u vás začalo taky pomalu zlepšovat, abyste to vydrželi a synek mohl být spokojené dítě. Drž se.
Mela jsem doma taktez neco podobneho, ikdyz pres noc toho naspal vic. problem byl pres den, kdyz spal slabe 2 pul hodky a jinak byl extremne hystericky uplakany. ulevilo se mi az ted po 8 mesicich, kdy zacal lezt.taky jsem byla na pokraji sil… chapu tve pocity ![]()
Ahoj..ja pracovala s detma s PAS a dle popisu se mit o nezda…jedine co odpovida je to neukazovani…ale jinak komunikuje, mluvi, mazli se…ale jak tu nekdo psal..muze to byt asperger…a tam se to holt pozna pozdeji - to diagnostikovat tak brzo proste nejde…u tech maji rodice casto pocit ze je dite hodne nadane krom tedy ostatnich problemu co to s sebou prinasi.
musi to byt hrozne ale drz se snad bude opravdu lip! asi bych zkusila opravdu soukromou skolku nebo detsky koutek nebo nekam ho nachvili umistit..bude to pro vas oba lepsi. to ze rve ve chvili kdy ho nekomu nechas nemusi nutne znamenat ze bude rvat kdyz tam nebudes a neuvidi te. ii ten autista je schopen si ve skolce zvyknout a ti vesmes hodne trvaji na tom co znaji a maji zazite ![]()
@zuzkasim @mikitaa tak jste me trochu uklidnily, holky
. Maly se mazli, ale pouze se mnou a to jen když ma strach, stydi se nebo ho neco boli. Umi dat i hubicku a ma radost, ze ja mam radost. Jinak ale mazlení neexistuje. Taky doufam, ze z toho vyroste a je proste jen rapl po rodicich
. Je mozne, ze neukazuje, protoze malo ukazujeme my? Nebo spis malo vyrazne? @e008 budte rada, ze uz mate klid ![]()
@Lokyna píše:
@umea ted si ctu znaky autismu a 15/20 muzu jen kyvat „Ano“…Rad se kouka na sebe… Tocici veci jako je pracka ho spis desi. Vzdy si oblibi jednu dve hracky, ktere vsude taha, miluje, kdyz tata postavi vez, on mu ji zbori a tata se jakoze zlobi. Rad si pousti ruzny hraci hracky. Bolest citi a je takovy, ze kdyz nevi jestli brecet ci ne, koukne na me, ja udelsm nene a usmeju se a on si jde treba po svym. Kdyz to boli hodbe, tak se rozplace.
To je podle mého nazoru chovani naprosto normálního a zdravého dítěte…nehledala bych diagnozy tam kd emozna nejsou, tim samozrejme nerikam, ze to mate tezke…
@Jana Bulickova
Ano, to jsou znaky normálního ditete. To jsem popisovala syna v reakci na predesly příspěvek, ale zaroven jsem si cetla znaky autismu a i ty zároveň souhlasily, ale ty uz jsem nerozepisovala.
Tak má dcera byla do roka taky „hrozná“, byl to očistec. Jako miminko vůec nespala přes den, max. po 20 minutách 2× denně, zbytek prořvala. Mohla jsme dělat psí kusy a řvala skoro furt. Zlepšilo se to trošku kolem půl roka, ale i tak byla dost vzteklá. Řvala, kdy jí něco nešlo, při dost dalších situacích. I blbě snášela zuby, tak dost plakala, prostě těch podnětů bylo mnohem více. Dneska je naprosto v pohodě, odpovídá běžnému tříleťákovi, ve školce bez problému. Ta nám tedy dost pomohla. Chodila od dvou let. Když to shrnu, věkem to ustoupilo. Druhého dítěte se ale s ohledme na vyšší věk a mé nervy bojím ![]()
@sad 1 Kez bychom to meli nakonec stejne.me tu tedy vydesily tim ukazovanim, protoze my proste neukazujem. Jinak jste mela asi podobnou paradu, co my. Tak snad z toho opravdu vyroste…my jsme navic od zacatku bez babicek. Jedna nezije, druha je z daleka a kamaradce, co zná dite jen z reklamy na niveu, tezko sverite takovy kousek, jakym je nas synek… ![]()