Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ano. 15m. Neukazuje. Nema zajem. Obrazky ho nebavi. Jedine co chvili funguje jsou Chnapik, Simpsoni a milionar.
Ali ali: myslíš, ze by mohl byt autista?
Hodne pomohla homeopatie, bachovky, u nas tedy i fyzicky kontakt, ktery tvuj syn spis asi odmita.
@Lokyna a to i ted rve cely den? Co ockovani? To na to vliv nemelo? Po nem muze byt vyssi drazdivost cns, nervozita atd. Usni (orl) vysetreni v poradku? Jak probihalo tehotenstvi, brala jsi nejake leky?
Ja si taky rikam, ze jsem kravka, ze je zdravy a mam byt za to rada, ale materstvi uz se mi dost podepsalo na zdravi a to dobre uz nevidim.
Pokud je vše podle dr v pořádku, tak bych zkusila ty homeopatika. Myslím, že by dali něco na zklidnění a když nepomůže, tak neublíží.
A 100% bych vyhledala nějakou mini školičku a malého tam alespoň jednou týdně na dopoledne dala a šla dělat cokoliv čím se odreaguješ…třeba mu kolektiv prospěje…
Uprimne si myslim @Lokyna ze by autisticky byt mohl. Bylo to prvni, co me napadlo. Proto jsem se ptala na ukazovani i celkovy vyvoj. Samozrejme, je strasne brzo soudit, je jeste hrozne malicky a muze z toho vseho, co te trapi, vyrust, ale muzes mi popsat jeho komuikaci? To, ze neukazuje, je hodne varovny signal. Nechci te strasit, ale i to sledovani milionare se mi nelibi.
Ted cely den fnuka, knoura, pak minuta klid, usmev a pak vztek, knourani a tak furt dal. Na ocko nereagoval nijak vyrazne. Naopak byl klidnější
…Usni bylo v poradku. Leky jsem nebrala. Tehu bylo normální. porod zlej. Malem jsme zemreli oba. Bylo to minutu po 12.ty.
A mluvi? @Lokyna umi aspon nejaka slova? Kdyz chce treba napit, jak ti o to rekne? Tezke porody jsou s tim mimochodem taky spojene.
Homeopatika jsme zkouseli asi mesic. Bez efektu.
Ja se od nej bojim vzdalit, ze tam bude akorat jecet. Nevydrzi ani s tatou, takovej mamanek to je.
UMEA. Komunikuje hlavne vztekem anebo usmevem. Neukazuje na veci, ale pokud jsou v jeho dosahu, vezme si je sam. Pokud ne, zacne se vztekat a stoji (napr.pod stolem)a čeka, az mu to podam. Myslim, ze je tak zvykly, ze vztekem lecceho dosahne. Mezi dětmi se snazi si „povidat“,leze za nimi… napodobuje nasi gestikulaci.
Venku jsme denne. Jezdime na koupak nebo na hriste, kde je přátelský, ale pak chytne rapl a konec. Umi mama, tata, baba, papa, ham. Rozumi Ne, paci paci, jak jsi velkej, haji, pssst a par dalsich
Ja detsky koutek nezkusila, ale byl v „cizim“ prostredi s dalsimi tremi detmi a nesmel me ztratit z dohledu. To bylo zle
Ja te nechci desit @Lokyna ale to, co popisujes, mi zni hodne na povazenou… to napodobovani je dobre znameni, ale to, ze si neukaze, ze se zacne vztekat, nez neco dostane, to se mi fakt nelibi. To, ze ho zajimaji ostatni deti, je taky dobre.
Jak si hraje? Kouka rad na tocici se veci? (Pracka, vetrak…).
Jak rikam, je hodne maly, neurologicky pises, ze je na tom dobre, ale i ty vzteky, co popisujes, jsou trochu zvlastni…
Citi bolest? Neni to treba tak ze upadne a hned bezi dal? Nebo naopak, ze je na bolest precitlively?
Homeopatika povazuju za kraviny (nechci nikoho urazit), myslim si, ze tady by mohla byt skutecne organicka pricina tech potizi. A naprosto chapu, ze jsi z toho hotova, neni to tvoje chyba, ale uprimne si myslim, ze to, co popisujes, uz z normy vybocuje. Objednala bych se do APLA. Maji cekacku rok, to mu bude pres 2 roky, a bud z toho do te doby vyroste a ty to zrusis, nebo ti udelaji vysetreni a pripadne poradi, co a jak dal.
@Lokyna Nechci tě strašit, ale něco hodně podobného mi popisovala kamarádka - maminka chlapečka s aspergrovým syndromem. Je to forma autismu. Dlouho lékaři nevěděli, proč je klučina „jiný“. Pak mu diagnostikovali ADHD a až na ZŠ usoudili, že má AS. Kdyby na to přišli dřív, mohli by s chlapcem začít pracovat.
Teď má klučina 10 let a je to s ním těžké. ![]()
Drž se, nemáš to jednoduché.
![]()