Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@jezzz V pohodě. Ono s tím um, myslela jsem to tak že pokud mu zkusím dát více, abych zjistila jestli třeba nechce víc, tak mu udělam 150ml a on část vyhodí jelikož je to moc. Pokud udělám 120ml je to vpohodě.
Jojo, dala jsem spatny nick melo to byt pro zakladatelku @jezzz vidime to rozhodne stejne. Chapu, ze ta kulisa matkam pomaha, ale je lepsi treba rozhlas nebo pisnicky, nez bedna… kor u 3 mesicniho
@PM94 píše:
@AnastazieB psala jsem výš. Napsala jsem to špatně, nosili jsme ho, mazlila jsem se sním, ale ne že nějak extrémně jelikož nás všichni strašili že si na to zvykne. Jenže pak jsem si přečetla pár článků na internetu a řekla si že je blbost aby si na to zvykl.
Nechávat tříměsíční dítě vyřvat, to je mi přijde příšerné
Podle toho, co píšeš, potřebuješ tvoji přítomnost a ty mu ji odpíráš na základě nějakých nesmyslů
Je to miminko. Pořiď si nosítko a uvědom si, že nemá, jak se zabavit a celý den má jen tebe.
@jenny.fields Já psala jen že jsem to zkusila a vydržela jsem to 10 minut, musela jsem jít za ním a hned jsem se mu omlouvala. Od té doby jsem to už neudělala. Je to moje první a poradila mi to tchýně, jelikož má 4 děti tak jsem ji to věřila. Ještě teď se biju do hlavy ![]()
@PM94 Aha, tak treba by pomohla jina znacka UM. Tady ale fakt varim z vody.
Jeste mne napada neni ve spurtu?
Podle mne je pretazeny, takze mene podnetu a zkusila bych nosit. Mne treba dcerku Manduca uspavala dokonale (ted beha, takze Manduca u nas neni v kurzu, casem se k ni vratime). Stacilo s ni chvili chodit, zpivat a za pet minut spala jako andilek. Takto male mimco potrebuje hodne spat. Resp. u kazdeho ditete (a i dospeleho) plati, ze kdyz je pretazene, tak je zle. Zkus se na toto zamerit. Zkus zjistit jak usne, co k tomu potrebuje. Nejcasteji potrebuji mit mamu u sebe, prece jen jsi mela ditko devet mesicu pod srdcem a venku je jen chvili. I pro deti je to strasny sok. Najednou si uvedomuje a vnima veci kolem sebe a psychika na to jeste neni zrala. Z toho pak vznikaji hodne casto tyto plactive „sceny“.
Ohledne spani jsou hezke stranky www.prosimspinkej.cz. Daji se zaplatit i konzultace, s nemi vsak zkusenost nemam.
@jenny.fields píše:
Nechávat tříměsíční dítě vyřvat, to je mi přijde příšernéPodle toho, co píšeš, potřebuješ tvoji přítomnost a ty mu ji odpíráš na základě nějakých nesmyslů
Je to miminko. Pořiď si nosítko a uvědom si, že nemá, jak se zabavit a celý den má jen tebe.
píše že ji to říkali, že sama si přečetla že je to blbost. Neodpírá mu nic, teda aspoň já mám pocit že tady je vše v pořádku, jen je teď vystresovaná a unavená, že se chlapeček tak rychle změnil.
@Blackova.K Ano přesně tak, v noci dokonce spinká semnou i já se cítím líp, když ho mám vedle sebe. Ale hlavně mi přijde že je to vážně od toho očkování, před tím takový nebyl. Občas si říkám jestli jsem to očkování neměla posunout na později. 16.9 jdeme na další, a hrozím se toho co přijde.
Syn byl to samé, teď je mu 6 let a moc se to nezlepšilo
Teda už neřve, ale vyžaduje neustálou pozornost. Ale tu pozornost dovedl a dovede stoprocentně využít, takže umí spoustu věcí, které jeho vrstevníci neumí. Když byl mimino, tak jsem ho měla skoro pořád na ruce. Nebo ho bavilo čtení, četla jsem mu i kuchařky, cokoliv
Takže doporučuju vydržet a věnovat se mu, i když toho má člověk občas plný zuby (kolikrát jsem si říkala, že už to nevydržím). Hodně štěstí ![]()
@PM94 kočko jestli máš vážně pocit že je tood toho očkování tak zkus pohledat tady na emimi nějakou diskuzi. Je tu spousta diskuzí o očkování a třeba ti někdo poradí ![]()
Jinak ještě k tomu mlíčku, hele náš poslední nechtěl Sunar, tak jel na nutrilonu, pak asi v půl roce zásek a nechtěl, zkusila jsem Sunar a už mu jel. Takže klidně bych zase zpátky zkusila to co předtím nechtěl.
@Jahru Mi nevadí že potřebuje pozornost, já se mu ráda věnuji. Jen mě ubiji jak ho vidím trápit se a plakat. Vždycky se mi začne svírat žaludek, a někdy ho nejde ani utišit. Snad se to trochu brzo zlepší
@umea Myslela jsem si to, s tim nickem ![]()
Pro mamy je to take tezke, obzvlaste kdyz dostavaji „super“ rady. Takze chapu, ze hledaji pomoc televize a ani je nenapadne, ze je to spatne.
@PM94 Dej na svuj instinkt
, na rady tchyne a spol. se vykasli. Kdybych ja jela podle tchyne (podotykam jinak super zenska), tak nechavam vyrvat (kolika prece neni duvod se diteti venovat, mize byt samo v postylce), prikrmy davam od tri mesicu a v pul roce krmim gulasem.
Nerikam nedat na rady jinych, avsak nikdy nesmis delat nic proti svemu presvedceni. Jako mama, ktera ma o sve dite zajem, sama poznas, co je dobre a co ne. Nehledej v tom vedu, jednej vice pudove
V dnesni dobe se ze vseho dela zbytecne veda a pak vznikaji tyhle situace. Sama jsem prvorodicka, ktera se stale uci. Takze te chapu a sama jsem delala a stale bohuzel delam chyby. Od doby, kdy plne duveruji svym instinktum, to jde o 1000 % lepe.
A abych te trochu postrasila (v dobrem) a odvedla tvou pozornost
Bude hure - u nas zacalo obdobi vzdoru a ja si ted rikam, jak bylo obdobi kolik a place nenarocne ![]()
Dobrou noc ![]()
@Blackova.K No zkusím projet diskuze a pohledám i něco na internetu jestli je to možné aby to bylo od toho očkování. A zkusíme asi i jiné mlíčko. Děkuji za rady ![]()
@PM94 píše:
@Jahru Mi nevadí že potřebuje pozornost, já se mu ráda věnuji. Jen mě ubiji jak ho vidím trápit se a plakat. Vždycky se mi začne svírat žaludek, a někdy ho nejde ani utišit. Snad se to trochu brzo zlepší
Chovej ho, zpivej mu, mluv na nej.
A zkus poresit to UM, pokud mas pocit, ze je to ockovanim, tak dalsi davku odloz. Nikam neutece.
Neboj, je to jen obdobi, bude lepe ![]()
@jezzz
Děkuji
jediné pozitivum to má že se budí 1-2h za noc. Ale moc děkuji za rady. Zkusím to s tou televizi. Moc děkuji za rady. Už se biju do hlavy že někdy poslechnu tak blbé rady
Je lepší jednat podle svého ![]()