Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Záleží, kde tu potvoru má, jestli ji má v dýchacích cestách, tak bych nešla, pokud by měla třeba močovou infekci MRSA, tak by se to dalo… ale zase hygiena a tak, no nevím ![]()
JINak pokud se odhodláš, tak ústenka, plášť, návleky na boty, a bez osobního kontaktu, nelíbat, nesahat… nebo sahat v rukavicích… (to vše by ti měli poskytnout v léčebně - měli by tam mít nějaký ochranný režim) a po návštěvě řádně umýt ruce desinfekčním mýdlem a desinfekce…
Já bych se teda ale jako těhule bála…
Já s MRSA pozit.pracovala hodně a nikdy jsem to nechytla. Pokud půjdeš na návštěvu a nebudeš se s příbuznou objímat a otlapkávat věci okolo ní tak vzduchem k tobě nepřiletí. Samozřejmě jako těhotná máš větší strach,ale myslím že při běžné návštěvě nic nachytíš. Nebo si vezmi ústenku pro lepší pocit…
Anonymní píše:
Díky moc za reakce.
Má močovou infekci… Zakladatelka
To bych šla......
Úplně v pohodě, já pracovala v místě, kde byl velký výskyt a nikdy nic. Abys tuhle bestii chytla, musíš být hodně oslabená, tzn po těžké nemoci, hodně ji mají lidi v ústavech a LDN, protože jsou nemocní, tudíž oslabení. Jako zdravá, byť těhotná se vůbec neboj, stačí umýt ruce dezinfekčním mýdlem a je klid, pokud chceš mít jistotu, zdravotníci nosí při styku s nemocným roušku a rukavice.
Ahoj holky, zatím jsem tady našla vždy rady k věci …

Jsem 12tt. Mám příbuznou v LDN s pozitivní MRSA. Riskly by jste návštěvu? Nebo to berete jako příliš velké riziko??? Nejsem zdravotník a v mém okolí jsou naprosto protichůdné názory…
Díky!