Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Chtěla jsem se zeptat jestli náhodou některá z Vás nemá zkušenost s tím, jak je to s odběrem pupečníkové krve v případě plánovaného císařského řezu. Jestli to vůbec jde. A jakou s tím máte zkušenost ?
To si nějak neumím představit, při císaři jsem ztratila dle zprávy 3/4 litru krve, ještě něco odebírat navíc by asi byl pro tělo záhul.
Mela jsem planovaneho cisare a predem vyplnenou zadost na odber pupecnikove krve pro vyzkum. Ani nevim, jak a kdy krev behem cisare odebrali, ale odebrali. Bez problemu.
Jde to, odebírali mi ji v obou případech a vše bez problému. Odebírají ji po vyjmutí dítěte, někdy jakoby současně s čištěním dělohy.
hofka píše:
To si nějak neumím představit, při císaři jsem ztratila dle zprávy 3/4 litru krve, ještě něco odebírat navíc by asi byl pro tělo záhul.
ta krev se ale odebírá z placenty a pupečníku, takže to vlastně není tvoje krev ale miminka.
Tak to díky za info, nikde jsem to nenašla a snad s tím ve fakultce v Porubě nebudou mít problém. A kde ji máte holky uloženou ? Mě to nabídlo Cord Blood Center Cz, odběr 2990 Kč a úschova ročně 1.450Kč, což mi příjde docela v pohodě, protože jak jsem rodila před 7mi lety tak chtěli za odběr přes 20tis.
A není to nějaká divná cena já právě koukala na jejich stránky a našla jen toto a moc tomu nerozumím?
Já mám císaře plánovaného na 2.4.a taky už mám vyplněné smlouvy na odběr pupečníkové krve. Vůbec nic tomu nevadí, normálně se to odebírá i u císaře, ptala jsem se dr. A ztráta krve s tím fakt nemá nic společného ![]()
sedmikrassa píše:
A není to nějaká divná cena já právě koukala na jejich stránky a našla jen toto a moc tomu nerozumím?http://www.cordbloodcenter.cz/…how/35/cenik
No já jsem se přihlásila do nějaké soutěže o kočárek, oni mě kontaktovali a dnes mi přišla i smlouva, ve které je přímo uvedeno zvýhodněná cena za odběr 2990 Kč a roční poplatek za úschovu 1490Kč .. fakt ![]()
Lennn píše:
Já mám císaře plánovaného na 2.4.a taky už mám vyplněné smlouvy na odběr pupečníkové krve. Vůbec nic tomu nevadí, normálně se to odebírá i u císaře, ptala jsem se dr. A ztráta krve s tím fakt nemá nic společného
a kolik to prosím stojí a kde jsi si to objednala? Děkuji
Lennn píše:
Já mám císaře plánovaného na 2.4.a taky už mám vyplněné smlouvy na odběr pupečníkové krve. Vůbec nic tomu nevadí, normálně se to odebírá i u císaře, ptala jsem se dr. A ztráta krve s tím fakt nemá nic společného
A kde budeš rodit ?
mě totiž napsali toto :
Dobrý den paní,
>
cena za prémiový odběr je 17 760,– Kč (tuto částku je možné rozdělit do 12
> měsíčních plateb po 1480,– Kč) + poplatek za uskladnění 1 880,– Kč ročně. Délku
> skladování si stanovujete sama. Smlouva je uzavřena na 5 let, pokud máte zájem
> i nadále skladovat, vždy se automaticky prodlužuje po pěti letech.Horní hranice
> není stanovena.
>
sedmikrassa píše:
mě totiž napsali toto :Dobrý den paní,
>> měsíčních plateb po 1480,– Kč) + poplatek za uskladnění 1 880,– Kč ročně. Délku > skladování si stanovujete sama. Smlouva je uzavřena na 5 let, pokud máte zájem > i nadále skladovat, vždy se automaticky prodlužuje po pěti letech.Horní hranice > není stanovena. >cena za prémiový odběr je 17 760,– Kč (tuto částku je možné rozdělit do 12
týýý brďo tak to je teda sumička… no napsala bych ti kde jsem se k té soutěži přihlásila ale sama nevím
, prolízám všecky těhu stránky a u mě teda těhu skleroza funguje na 100%.A co kdyby jsi je zkusila kontaktovat, že tvoje známá má u nich takovou cenu a co máš udělat proto aby jsi ji taky dostala
.. Mě třeba ta smlouva přišla s číslem ale totálně bez jakýchkoliv mých údajů, jen podepsaná z jejich strany..
AV - myslíš, že to mám zkusit, že moje známá má cenu 2990? A uvidím jak zareagují že? ![]()