Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobry večer v ponděli jsem zjistila ze jsem v 5+2 tydnu zitra mam jit vypsat papiry na miniinterupci
je mi to strasne lito ale musim ma 10mesicniho kluka a pritel moc ted druhe nechce a ani finance by na to nebyly.Podstoupil nekdo miniinterupci?muze mi nekdo o tom neco napsat?nekde sem i cetla ze kyz budou nejake komplikace tak ze i odstrani delohu a toho se strasne moc bojim
chci mit dalsi mimco ale tak za 5 roku strasne se miniinterupci bojim ![]()
A fakt je ta situace tak neunosna, nebo se vam to „jen nehodi“??? ![]()
Jinak moje sestra mininterupci nedavno podstoupila, rano na osm prisla, po poledni uz byla pryc, pry to skoro nic nebylo (fyzicky)… psychicky to pro ni bylo mnohem horsi.
Kdyby to bylo na me tak ja bych si to nechala vzdy sem byla proti potratum ale muj pritel porad rika bude dalsi neboj ale ja si davam otazku co kdyz uz nebude?nebudu moct po te interupci?:-( a po te financni situaci nejsme zas nejak pri penezich slr druhe by sme nezvladli
Přítele bych kopla do zadnice, teda spíš zepředu
Zadělat uměl, ale nést následky nechce? Útěcha stylu „bude další“ je fakt na palici. Nenech se k potratu přinutit, mohla bys toho později hodně litovat. Finance na druhé dítě nejsou nějak extra potřeba, většinu věcí podědí…
Ani pokud zvládáte jedno, zlvádnete i druhé
Chlapovi se to řekne, on by na ni nešel, ale pokud nejsi Ty vnitřně přesvědčená a opravdu na ni jít nechceš, tak toho budeš strašně litovat do konce života
Dítě je největší dar, nehazardovala bych takhle strašně moc s osudem
![]()
Nikdo Vam, do toho nemuze mluvit, je to na Vas…
Kdybych si myslela, ze to s miminkem zvladneme, nikdy bych na potrat nesla! Ale ty musis vedet, jake je to mezi Vami, co zvladnete a co je nejlepsi.
Pokud sama napises, ze by jste to zvladli, tak to asi nebude tak hrozne a s partnerem bych si o tom rozhodne poradne promluvila!
Prejeme stastne rozhodnuti. ![]()
Byla jsem vloni, bylo to rozhodnutí mě i manžela (máme 2 děti, přijít 3 těhu později, šla bych do miminka,ale přišlo brzy po 2.porodu) - a stále si na 100% za tímto rozhodnutím stojím.
Ale musí to být rozhodnutí hlavně tvé, nejen přítele.
Ja bych si dite nechala byt tebou. Vyhadala bych si to doma, oni jsou chlapi pohodlni, no. Uz se stalo. Je fakt, ze pak treba otehotnet nebudes moct a i kdyby jo, budes si to celej zivot vycitat. Budes to vedome ci podvedome vycitat priteli a to muze dost zamavat se vztahem. A s penezma se to nejak udela. Mimino nic nestoji, mas veci po prvnim, kdyz budes kojit, tak ani UM nebudes platit, plinky muzes mit latkovy z druhe ruky…
No zitra mam jit na sepsani potratu a pritel je na nocni takze si moc popovidat nemuzem
a nevite do jakeho tydne je ta miniinterupce? ![]()
zákrok jsem sice nepodstoupila, ale rozhodnutí je především na tobě a ne na příteli. Víš, teď ho máš, za rok nemusíš…vždycky to jde udělat, potrat to je absolutně nezvratné /nechci psát že kvuli „situaci teď se nehodí“ neetické sobecké řešení. Osobně bych kopla přítele mezi nožky, promiň, neporadila jsem ti ohledně miniinterupce nijak
Ja sem nekojila pri prvnim tak nevimjestli bych mela i ted mliko ale v 19 letech 2 deti?:-(
Aničko, dovol mi otázku… Kdyby přítel s miminkem souhlasil, nechala by sis ho?
Miniinterupce se provádí snad jen do 6tt (nebo do 8???).
Já jsem taky vždy říkala,že bych NIKDY NA NI NEŠLA, dobře se radí, když člověk není v té situaci a musí ji akutně řešit. Od té doby říkám „Nikdy neříkej nikdy“
No tak budeš mladá mamka … no a co? ![]()
No ať to dopadne jakkoliv, v každém případě zauvažuj o antikoncepci ![]()
Ahoj,vše ti vysvětlí u dr.je to jako revize kterou jsem podstoupila při ZT,ani moc to nebolelo,ale prázdná jsem si přišla pořádně.Samozřejmě některá žena to umí v sobě potlačit a je ráda nakonec,že ten krok udělala,jiná si to vyčítá.Sama musíš vědět jak na tom jsi…Myslím,že v dnešní době je to riziko daleko menší než dřív i když stát se může cokoliv,budu držet palce ať je vše v pořádku a tak jak si přeješ.