Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ja si myslim, ze vzdelani je dulezite!At si kazdy dela co chce. Ja bych zivorit s kazdou korunou nechtela a abych pak chodila do skoly, ze mi sikanuji dite, ze ma Boty po sestricce take ne!
Vidím,že za chvíli se to tady pěkně ztrhne v mateřskou válku,kdo je nebo bude lepší matka,mít děcka např. oblíklé jak od popelnic na vánoce jim dát skořápky od ořechů,které budou brané třeba jako puzzle je fajn skromná výchova,ale chlubit se s tím decko asi ve škole nebude,nehledě na to jaké jsou teď mezi lidmi rozdíly i děcka je mezi sebou cítí už na prvním stupni základky,já bych nedokázala tohle nevnímat,ale blahopřeju každé matce,které je to jedno,že je její dítě vystavováno posměchu celé třídy,že je obléklé jak od strašáka z pole.Hlavně že bude v životě skromné,jejda jejda.Bylo to psané jako příklad,nikoli narážka na někoho konkrétního.Ale myslím,že tohle už se žene hodně do extrému.
souhlasim
Bobsh píše:
Vidím,že za chvíli se to tady pěkně ztrhne v mateřskou válku,kdo je nebo bude lepší matka,mít děcka např. oblíklé jak od popelnic na vánoce jim dát skořápky od ořechů,které budou brané třeba jako puzzle je fajn skromná výchova,ale chlubit se s tím decko asi ve škole nebude,nehledě na to jaké jsou teď mezi lidmi rozdíly i děcka je mezi sebou cítí už na prvním stupni základky,já bych nedokázala tohle nevnímat,ale blahopřeju každé matce,které je to jedno,že je její dítě vystavováno posměchu celé třídy,že je obléklé jak od strašáka z pole.Hlavně že bude v životě skromné,jejda jejda.Bylo to psané jako příklad,nikoli narážka na někoho konkrétního.Ale myslím,že tohle už se žene hodně do extrému.
KPKristy píše:Já jsem tedy pochopila, že tady primárně nejde o potrat jako takový, ale spíš o to, že ona nechce a on ji nutí.anonymni123 píše:
a muzes ji ty poradit 19lete holce jak to bude zvladat kdyz na to bude sama pachtit se minimalne do 30let s minimem penez aniz by si mohla obcas trochu odpocinout? Nechci tady nikoho moralizovat, ale nemam rada lidi co striktne interupce ne!Miniiterupce je ten zarodek tak maly, ze je to mnohem lepsi nez kdyz tady zeny prichazeji o deti ve 4 mesici a pak dalsi deti take mohu mit!…Nejsem zastance potretu to ne! Ale myslim si, ze v dnesni dobe mit dite je velka financni zodpovednost! At uz do budoucna skola aby dite nesikanovali na skolach, ze ma obleceni ze sekae atd…Myslim, ze to si musi rozhodnout zakladatelka! Ale co se tyce samotne miniinterupce riziko je asi 1%.
burgundy píše:bojjjko píše:a můžeš poradit ty,jak to má zvládnout po psychické stránce po potratu? Nebo až se bude snazit o druhé a nebude se dařit?burgundy píše:Jak píšeš-teď přítel je a za rok být nemusí…Můžeš tedy poradit,jak by to zakladatelka v takové situaci zvládla? Víš,ono to není lehké,chlap se na ni může vykašlat,právě proto,že si mimi nechá.
zákrok jsem sice nepodstoupila, ale rozhodnutí je především na tobě a ne na příteli. Víš, teď ho máš, za rok nemusíš…vždycky to jde udělat, potrat to je absolutně nezvratné /nechci psát že kvuli „situaci teď se nehodí“ neetické sobecké řešení. Osobně bych kopla přítele mezi nožky, promiň, neporadila jsem ti ohledně miniinterupce nijak
S tím naprosto souhlasím. Kdyby chtěla potrat ona, tak bych ji radila ať jde, takhle to je úplně jiné..
Tod otazka jak to zakladatelka myslela…Rozhodne si musi promyslet co to pro ni bude obnaset.
Včera jsem četla zajímavý příběh v knize gynekoložky Christiane Northrupové, která zmiňuje zkušenost její kolegyně, píše: „Zjistila jsem, že přerušení těhotenství je často rozumným a pochopitelným řešením, "správnou“ věcí. Nové světlo na to vrhá příběh, který mi před nějakou dobou vyprávěla jedna má pacientka. Tato matka měla čtyřletou dceru Dorothy, již občas brávala na oběd. Mluvívaly o všem možném, dcera přebíhala z jednoho tématu na druhé a potom najednou řekla: „Minule jsem byla malá holčička a měla jsem jinou maminku!“ A začala mluvit jiným jazykem, který se její matka snažila zaznamenat.
Pak se zdálo, že magická chvíle pominula, avšak DOrothy pokračovala: „Vlastně to ale nebylo posledně. Tehdy, když jsem měřila deset centimetrů a byla u tebe v břiše. Jenže táta si tě ještě nechtěl vzít, a tak jsem šla pryč. Ale pak jsem se vrátila.“ A potom začala mluvit o věcech běžných u čtyřletého dítěte.
Matka zůstala beze slov. Nikdo kromě jejího manžela, lékaře a jí samé o tom nevěděl. Opravdu přišla do jiného stavu dva roky před tím, něž se s manželem měli vzít. Rozhodla se tehdy o přerušení těhotenství. Ona už byla na dítě připravena, ale její nanžel dosud nikoli… ![]()
každý má na věc svůj názor a své svědomí. Ale je dost extrémně přehnané blábolit o ošacení z popelnice a puzzle-skořápkách.. ![]()
burgundy píše:
každý má na věc svůj názor a své svědomí. Ale je dost extrémně přehnané blábolit o ošacení z popelnice a puzzle-skořápkách..
Psala jsem jak od popelnic to je rozdíl i když někdy to tak opravdu vypadá.Ale každý si žije život jaký má,proto nebudu tady moralizovat a ani nikomu radit,když nevím jak žije. ![]()
burgundy píše:
každý má na věc svůj názor a své svědomí. Ale je dost extrémně přehnané blábolit o ošacení z popelnice a puzzle-skořápkách..
burgundy píše:
Já tohle taky považuju za extrémní. Však dítě nemusí nosit poslední výkřiky módy a snídat kaviár…
Chápu, že matka chce svému dítěti dopřát to nejlepší. Já bych třeba děti tedy mít nemohla, pokud bych na to koukala jen materálně. A určitě nejsem sama. Máme velkou hypotéku, manželův plat jde prakticky na provoz bytu a bydlení, ale syn nestrádá. Má co jíst, chodí oblečený a představte si, že i obutý. Sice nemáme na to, abych ho vodila do tisíce kroužků, center a cvičení, ale hračky taky doma má, i kamarády, chodíme ven a myslím, že je celkově spokojený ![]()
Vždycky se to dá nějak udělat, a rozhodně stojím za tvrzením, že NA DÍTĚ NENÍ NIKDY SPRÁVNÝ ČAS. Kdybychom pořád čekaly na správný čas, tak se nedočkáme. Vždycky se vyskytně něco, proč dítě nemít. A je to škoda…
burgundy píše:Psala jsem jak od popelnic to je rozdíl i když někdy to tak opravdu vypadá.Ale každý si žije život jaký má,proto nebudu tady moralizovat a ani nikomu radit,když nevím jak žije.
Jančik píše:
Taky mi to tak přijde. Nevím, proč, když má někdo více dětí, je automaticky šoupnut do přihrádky - žebrák.burgundy píše:
Tady si někdo plete pojem s průjmem,vždyť vy nevíte jak zakladatelka žije,proboha co to máte s očima,neumíte číst nebo co?Psala,že nemají love a žije u matky,vám to jako přijde normální?Držet se matčiny sukně,nemít prachy a ještě rodit jedno dítě za druhým? ![]()
Bobsh píše:Tady si někdo plete pojem s průjmem,vždyť vy nevíte jak zakladatelka žije,proboha co to máte s očima,neumíte číst nebo co?Psala,že nemají love a žije u matky,vám to jako přijde normální?Držet se matčiny sukně,nemít prachy a ještě rodit jedno dítě za druhým?
Já se tedy nechci handrkovat o slovíčko, ale i ty čti pořádně. Tady jde o to, že ona ve skutečnosti na ten potrat NECHCE. Proto se tu holky snaží jí to vymluvit a dodat odvahu. Pokud by sama chtěla, ať jde. Však ji tu nikdo z nás za nohu držet nebude…
Tak pokud nechce,tak je to její věc,ale živit ji asi holky nebudou,chápu,že někdy je to pro chlapa,težké tak brzy po sobě mít děti,ale na druhou stranu jim třeba nezbývá ani koruna z výplaty a to nevíme nikdo,poud mají byť jen nějakou část peněz,tak bych v tom problém neviděla,ale pokud nemají chápu i postoj chlapa,že na to nejsou peníze,tím ho neomlouvám a v jistém věku by už měl mít rozum a vědět,že když souloží bez ochrany může žena otěhotnět a tím pádem,buď nesouložím,nebo jen s plášťenkou,nebo s HA.A nevidím jako řešení ji hnát na potrat proti její vůli.Nad tím by se každý měl zamyslet co chce a nechce.Nic ve zlém…
souhlasim…myslim, ze je tady susta lidi kteri ziji oproti jejim pomerum jeste dobre..Presne tak at si to ona rozhodne sama…Ja rikam pouze svuj nazor ja bych takto zit nechtela a nemohla zivot mame vsichni pouze jeden a ja si ho chci uzit a ne potom chodit a zavidet vsem ze maji vic a ja houby! Jen se drit abychom to zvladli od vyplaty k vyplate
Příspěvek upraven 08.03.12 v 14:56