Poraďte - miniinterupce :-(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
708
8.3.12 20:25

Tak mě napadá,proč si tady někdo založí diskuzi-chce slyšet odpověď na to,co ho trápí,nebo spíš radu a vždy se to semele a diskutují tady o něčem jiným,tak si říkám,jestli jsem natvrdlá nebo to prostě nechápu!!!! Má teda cenu tady něco zakládát???? Asi ne :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
8.3.12 20:28
Bobsh píše:
to není dítě!ale gestační váček.
ivuska.h píše:
Bobsh píše:
musím se jen smát,tak paráda.Dle tebe je lepší děcko mrsknout do děcáku ať se stará stát jo hi hi.Než se chránit a předcházet tomu všemu je lepší nasouložit děcka jak na běžícím pásu a pak dojit stát na dávkách?To už zabředává do úplné trapárny.
Tady nejde o to, kdo se stará, tady jde o život toho dítěte! Samozřejmě je lepší se chránit, ale už se stalo, dítě žije, takže od toho je potřeba se odrazit, ne od „coby kdyby“.

V tom gestačním váčku je dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4316
8.3.12 20:30

Nechápu samu sebe,vždy jsem si takové diskuse jen přečetla a nekomentovala,do včera kdy jsem v prvním svém příspěvku v téhle diskusi psala k tématu k tomu na co se zakladatelka ptala,poté co se to tu strhlo v něco co nemělo jsem se do toho vložila,ale teď po přečtení příspěvků jiných žen se nestačím divit,že to ještě čtu,no každý ať činí dle svého uvážení,rozhodnutí atd. atd.A hlavně nasouložit děti není umění,ale vychovat je a pak jednou slyšet od dětí jak byly v dětství spokojené a tu lásku co získaly,můžou předávat další generaci. Ne bylo nás deset a měli jsme prd,máti se nám nemohla pořádně věnovat,protože byla neustále v jiném stavu a věnovala se mladším a mladším a mladším sourozencům.Tak krásný zbytek dne a mějte se krásně :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1452
8.3.12 20:31

tak jsem sem zas nakokula :) admin by to tu měl zamknout nic se tu už neřeší, nakonec ti, co s potratem nesouhlasí jsou vlastně zlé matky :lol: Tak jak tu už někdo psal, názor na věc máme každá svůj, obhajovat ho před sebou nemusíme, když na to má někdo koule, ať na potrat jde, že je špatná fin. situace teď, neznamená, že to tak bude i za 5 let, ale když je realita takova, že díte prislo byť neplánovaně, je nemorální do interupce tlačit někoho, kdo o tom neni přesvědčen. Každý má přece jiné hodnoty a svědomí, žít s výčitkou opravdu není jednoduché, pro mne by bylo třeba snažší se omezit materiálně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
498
8.3.12 21:36

No me by opravdu zajimalo kdyby byl nekdo v situaci zakladatelky,kolik maminek by si ditko nechaly..ja sama bydlim v 1 pokoji a prijit do jineho stavu tak nevim..ale druha vec je ze se slecna mela chranit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
9.3.12 08:11

Tak milé dámy, když jste tu již zvrhly diskuzi směrem právo na život a podobné nesmysly, doporučuji shlédnout výměnu manželek, co byla teď na markíze. Ano, další dítě vlastně nic nestojí, ani 3, 4… Jistě než miniinterupce, což je právo každé ženy, je lepší život dítěte v bídě. Zamyslete se trošku… A jistě je lepší a ZODPOVĚDNĚJŠÍ interupce, když jsem finančně na dně než dítě v bídě či v děcáku, kde toto dítě nepozná lásku. Jistě, ty děti z té výměny jsou a jistě i budou velice šťastné, že mají sourozence… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
9.3.12 10:15

kdo jsi, abys hodnotila, jaký život má cenu a jaký ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
9.3.12 10:23

A kdo ty? Kdo tobě dává právo posuzovat, zda je rozhodnutí ženy správné či nikoli? Takové „fanatičky“ to je neštěstí. Radši „vychovávat“ soustu dětí v bídě, než jedna interupce a ne dítěte,embryja, které by se třebas ani nemuselo dobře vyvíjet, které by stejně mohlo třebas v 10tt zamlknout, než VYCHOVAT a zabezpečit jedno či dvě děti, které budou mít kvalitní jídlo a péči. Když už se stane a prostě žena neplánoVaně otěhotní a nemají dost financí či z jakýchkoli důvodů se o další dítě postarat nemohou je interupce řešením. A řeči o antikoncepci si nech, kolik holek i přes slavnou HA otěhotní :P A proč berou HA? Nechtějí dítě, tak proč ne interupce, je to PRÁVO A SVOBODNÁ VOLBA ŽENY.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
9.3.12 10:35

já nikoho nehodnotím, jen tvrdím, že nelze posuzovat, kdo žije plnohodnotný život a kdo ne a na základě toho dělat potraty. Antikoncepce je principiálně odlišná od potratu, nedochází tam k zabití již existujícího dítěte. Právo ženy to určitě je, to ale neznamená automaticky morální obhajitelnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1452
9.3.12 11:05

ano, ohánějme se hned extrémy :roll: Pokud jsem četla správně, všechny tu píšou že se dotyčná musí rozhodnout sama, nikdo ji tu neodsuzuje, tak se stopněte, a zamymslete se, kdo to zu zvrhuje :) bylo by to druhé dítě zakladatelky a jejího přítele, na e-mimi je spoustu matek které byly v podobné situaci jako zakladatelka a zvládli to i bez chlapa, děti nedali do domova atd. Samozřejmě jsou i takové smutné případy, ale rozhodně to není pravidlem. …a myslíte, že za těch pár let co slibuje přítel zakladatelky že bude druhé mimi, bude jejich situace určitě o MOC lepší, takže už druhé dítko bude vyrůstat ve společném bydlení, bez dluhů.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
498
9.3.12 12:49

Tak HA je ochrana pred otehotnenim…a třeba ja ji beru…a kdyz pres ni otehotním a pujdu na potrat tak co budete mne odsuzovat?Prece jsem zodpovedna a chráním se ale kdyz se stane i pres HA .tak co ma clovek delat..bohuzel slecna zakladatelka se nechranila a musí sama uznat zda je potrat ten vhodný..nektere zeny tady opravdu nechápu…ano je to budoucí zivot..ale není to považováno za dítě…myslím ze kazda matka si to snad nekdy cetla v casopise ze to dítě ještě není ani embryo ale gestacní váček …je to budouci zivot,ale opravdu sam clovek musi uznat zda to dite dobre zabezpecí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1452
9.3.12 12:57

nikdo tu neodsoudil ženu, která se rozhodne/la pro interupci, spíš je to obráceně:) primárně tu jde o to, že rozhodnutí musí vycházet především ze ženy samotné, ona bude snášet všechno, co se stane „po“ . Každý se vyrovnává se stresem jinak, někoho míň rozhodí interupce, někoho míň rozhodí materiální diskomfort. Toť vše

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.3.12 14:13

Holky, přestaňte se hádat.
Jak asi musí být zakladatelce??? Nebo jiné ženě, která se rozhodla jít na potrat???
Tohle už tak vůbec není jednoduché rozhodnutí a ona si tu čte, jak je špatná ,že musí vše zvládnout, vše vydržet atd.!!!!!! Ne, ona musí myslet hlavně na sebe.

Myslím,že už teď lituje,že diskuzi zakládala. I když s zcela jinou otázkou!!!!
Neptala se, zda jít či nejít,ale jak MI probíhá!!!

Už to tu někdo napsal, málokdo se drží témátu, spíše každý píše negativně vůči zakladateli diskuze (jakékoliv).

• Citovat
  • Upravit
125
9.3.12 20:48

anonymni123

ja s partnerem ziju je tomuj byt mamka jen bydli s nama :-( ach jo :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1452
9.3.12 21:39

Anička 17,