Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
my jsme jen dostali pokyn v pripade noseni moci u dcerky na nefrologii,ze pokud ji dovalime do dvou hodin po odebrani,tak ok,pokud pozdeji,mame dat do lednicky.
Ahoj, me pro prvni vzorek nahnala sestra z ordinace na zachod se zkumavkou. Protoze na jejich zachodech jsou stizeny moznosti odberu moci, predala jsem sotva tretinu ty zkumavky… a stacilo to taky ![]()
já si vždycky naberu takový ty plastový zkumavky na místě kde dělají odběry a stačí to,jen do toho namočí papírek ![]()
mě hlavně chyběla informace, že na moč jsou zkumavky! u nás jsme asi sto let za opicema nebo nevim, ale rozhodně se vám žádne dr.neobtěžuje říct, že za nějakých závratných cca 2kč můžete v lékárně dostat krásnou zkumavku, vysterilizovanou a se stopro těsnícím vrškem
![]()
u nás když jdeš na odpoledne, bereš polední, když na dopolední prohl., bereš ranní, jednoduchý, to nespleteš ![]()
PjckjsANEBjája píše:
mě hlavně chyběla informace, že na moč jsou zkumavky! u nás jsme asi sto let za opicema nebo nevim, ale rozhodně se vám žádne dr.neobtěžuje říct, že za nějakých závratných cca 2kč můžete v lékárně dostat krásnou zkumavku, vysterilizovanou a se stopro těsnícím vrškem![]()
u nás když jdeš na odpoledne, bereš polední, když na dopolední prohl., bereš ranní, jednoduchý, to nespleteš
u nás je mají v nemocnici volně k dispozici
na místě kde dělají odběr krve
Děkuji moc za názory
. Zkumavky jsou opravdu k mání v lékárně za pár korun, myslím, že jsem platila 3 Kč za jednu
. Super pokrok oproti dobám mého mládí, kdy se používaly skleněné lahvičky od léků
.
Naima píše:
Děkuji moc za názory. Zkumavky jsou opravdu k mání v lékárně za pár korun, myslím, že jsem platila 3 Kč za jednu
. Super pokrok oproti dobám mého mládí, kdy se používaly skleněné lahvičky od léků
.
no a když nebyla od léků,tak vím,že jsem měla třeba i od dětské výživy ![]()
vesper píše:Naima píše:no a když nebyla od léků,tak vím,že jsem měla třeba i od dětské výživy
Děkuji moc za názory. Zkumavky jsou opravdu k mání v lékárně za pár korun, myslím, že jsem platila 3 Kč za jednu
.
Vidíš, tak to mě nenapadlo a přitom by se tam trefovalo mnohem lépe
![]()
Naima píše:
.
no právě u nás je ještě pořád zvykem nosit výživovky nebo lékovky
jen na té gyndě, kde kontrolují asi tak 15 vzorků denně se na to asi nemohli dívat, slitovali se a udělali osvětu ![]()
teda krom takovýho detailu, že trefit se rovnou do té zkumavky je celkem umění, tak sklinku od výživy používám furt - na odběr, pak přeleju, pak nemám poch**** celoou ruku ![]()
Jé nojo, tak na prázdný lékovky si pamatuju z dětství. Máma mě poslala to udělat do vany, poněvadž jsem si připoch… vždycky všechno
A to jsme na to měli doma i jeden speciální trychtýř, ale stejně jak jsem byla malá, tak se většinou nějaká nehoda přihodila ![]()
HOlky, jste hrozně moc velký šikulky… jsem zdravotník a to by jste nevěřily kolik lidí donese nejen lahvičku od léků ale velmi časté jsou i skleničky od Helmans majonézy a někdy z velkýho lontu dojedou i s půllitrovou zavařovačkou a je fakt plná
a my potřebujem jen namočit papírek ![]()
TO Vám dávám pro legraci a pro zasmání!!! Žádná provokace…
Ahoj, omlouvám se za asi trošku hloupé téma, ale fakt nevím
… zítra jdu na první poradnu v 11.tt a mám donést vzorek moči. Stačí 1 ampulka? A druhý dotaz, jdu až na 14:00 - má to tedy být vzorek ranní moči nebo pozdější, třeba před odchodem. Děkuji moc za info těm zkušenějším
.