Vzorek moči - kolik?

Naima
7.3.12 16:19

Vzorek moči

Ahoj, omlouvám se za asi trošku hloupé téma, ale fakt nevím :oops: … zítra jdu na první poradnu v 11.tt a mám donést vzorek moči. Stačí 1 ampulka? A druhý dotaz, jdu až na 14:00 - má to tedy být vzorek ranní moči nebo pozdější, třeba před odchodem. Děkuji moc za info těm zkušenějším :kytka: .

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5misa6
7.3.12 16:29

Ranní a stačí i do půl skumavky.

• Citovat
  • Upravit
Naima
7.3.12 16:30
levmah28 píše:
Ranní a stačí i do půl skumavky.

Děkuji moc :palec:

• Citovat
  • Upravit
305
7.3.12 16:33

my jsme jen dostali pokyn v pripade noseni moci u dcerky na nefrologii,ze pokud ji dovalime do dvou hodin po odebrani,tak ok,pokud pozdeji,mame dat do lednicky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
7.3.12 16:33

Ahoj, me pro prvni vzorek nahnala sestra z ordinace na zachod se zkumavkou. Protoze na jejich zachodech jsou stizeny moznosti odberu moci, predala jsem sotva tretinu ty zkumavky… a stacilo to taky :-)

• Citovat
  • Upravit
5158
7.3.12 16:43

já si vždycky naberu takový ty plastový zkumavky na místě kde dělají odběry a stačí to,jen do toho namočí papírek :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275
7.3.12 16:44

mě hlavně chyběla informace, že na moč jsou zkumavky! u nás jsme asi sto let za opicema nebo nevim, ale rozhodně se vám žádne dr.neobtěžuje říct, že za nějakých závratných cca 2kč můžete v lékárně dostat krásnou zkumavku, vysterilizovanou a se stopro těsnícím vrškem :zed: :zed:

u nás když jdeš na odpoledne, bereš polední, když na dopolední prohl., bereš ranní, jednoduchý, to nespleteš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5158
7.3.12 16:46
PjckjsANEBjája píše:
mě hlavně chyběla informace, že na moč jsou zkumavky! u nás jsme asi sto let za opicema nebo nevim, ale rozhodně se vám žádne dr.neobtěžuje říct, že za nějakých závratných cca 2kč můžete v lékárně dostat krásnou zkumavku, vysterilizovanou a se stopro těsnícím vrškem :zed: :zed:u nás když jdeš na odpoledne, bereš polední, když na dopolední prohl., bereš ranní, jednoduchý, to nespleteš ;)

u nás je mají v nemocnici volně k dispozici ;-) na místě kde dělají odběr krve

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
7.3.12 16:49

Děkuji moc za názory :). Zkumavky jsou opravdu k mání v lékárně za pár korun, myslím, že jsem platila 3 Kč za jednu :). Super pokrok oproti dobám mého mládí, kdy se používaly skleněné lahvičky od léků :D.

• Citovat
  • Upravit
5158
7.3.12 16:52
Naima píše:
Děkuji moc za názory :). Zkumavky jsou opravdu k mání v lékárně za pár korun, myslím, že jsem platila 3 Kč za jednu :). Super pokrok oproti dobám mého mládí, kdy se používaly skleněné lahvičky od léků :D.

no a když nebyla od léků,tak vím,že jsem měla třeba i od dětské výživy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
7.3.12 16:55
vesper píše:
Naima píše:
Děkuji moc za názory :). Zkumavky jsou opravdu k mání v lékárně za pár korun, myslím, že jsem platila 3 Kč za jednu :). Super pokrok oproti dobám mého mládí, kdy se používaly skleněné lahvičky od léků :D.
no a když nebyla od léků,tak vím,že jsem měla třeba i od dětské výživy :mrgreen:

Vidíš, tak to mě nenapadlo a přitom by se tam trefovalo mnohem lépe :mrgreen: :palec:

• Citovat
  • Upravit
4275
7.3.12 17:13
Naima píše:

no právě u nás je ještě pořád zvykem nosit výživovky nebo lékovky :zed: jen na té gyndě, kde kontrolují asi tak 15 vzorků denně se na to asi nemohli dívat, slitovali se a udělali osvětu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275
7.3.12 17:15

teda krom takovýho detailu, že trefit se rovnou do té zkumavky je celkem umění, tak sklinku od výživy používám furt - na odběr, pak přeleju, pak nemám poch**** celoou ruku :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4691
7.3.12 17:19

Jé nojo, tak na prázdný lékovky si pamatuju z dětství. Máma mě poslala to udělat do vany, poněvadž jsem si připoch… vždycky všechno :mrgreen: A to jsme na to měli doma i jeden speciální trychtýř, ale stejně jak jsem byla malá, tak se většinou nějaká nehoda přihodila :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7615
7.3.12 20:32

HOlky, jste hrozně moc velký šikulky… jsem zdravotník a to by jste nevěřily kolik lidí donese nejen lahvičku od léků ale velmi časté jsou i skleničky od Helmans majonézy a někdy z velkýho lontu dojedou i s půllitrovou zavařovačkou a je fakt plná :-D a my potřebujem jen namočit papírek :-D

TO Vám dávám pro legraci a pro zasmání!!! Žádná provokace…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí