Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den maminky,
jsem 38tt a dnes mě lékařka z poradny posílá na genetiku, že se jí nezdá močový měchýř mého plodu. Je při každé kontrole úplně plný - Mudr. to nazvala dilatace. Jsem z toho špatná. Nemá někdo osobní zkušenost? Pokud by se to potvrdilo, co nás čeká?
Ja bych nestresovala. Kolik kontrol bylo? Maly mel taky plny mocak POKAZDE ale nikdo to neresil. Ma 28 mesicu a jeho mocak je v poradku. ![]()
Akorat to zkousim googlovat abych mohla aspon trosku poradit. Jak daleko jsi v tehu a jsou nejake jine problemy? Malo plodovky, ledviny atd.?
Zatím se prosímtě vůbec nestresuj.Mně řekl na posledním UTZ doktor,že malý má krátkou stehenní kost,že to bude nějaký trpaslík…Je mu rok,měří 80cm a nohy má dlouhý a normální.Já mám někdy pocit,že doktoři vůbec netuší,jak budoucí matky děsí.
Od začátku těhotenství každý 3tí týden, teď poslední měsíc jednou týdně. Na genetice jsem byla klasicky v 6tt a pak ve 20tt a vše OK. Proto teď dva týdny před porodem řešit takovou věc je mazec
Jinak díky za podporu, jedu až v pátek …
Arome renet píše:
Od začátku těhotenství každý 3tí týden, teď poslední měsíc jednou týdně. Na genetice jsem byla klasicky v 6tt a pak ve 20tt a vše OK. Proto teď dva týdny před porodem řešit takovou věc je mazecJinak díky za podporu, jedu až v pátek …
Ty uz jsi tak daleko? A problemy jinak zadne, spousta plodovky atd. jo?
Nee Loki01, všechno v pořádku. Jsem 38tt. Na netu jsem pořádné vysvětlení nenašla.
Arome renet píše:
Nee Loki01, všechno v pořádku. Jsem 38tt. Na netu jsem pořádné vysvětlení nenašla.
Ja to googluju v odbornych tiskovinach:)Nejsem Dr. mediciny ale zatim to vypada, ze pokud by mel dilataci tak by se to pravdepodobne projevilo na ledvinach a mela bys malo plodovky. Pokud je vsechno v poradku tak je asi akcni Dr.
Ten mocak byl vetsi nez ma byt nebo proste jen plny?
zoretka píše:
Zatím se prosímtě vůbec nestresuj.Mně řekl na posledním UTZ doktor,že malý má krátkou stehenní kost,že to bude nějaký trpaslík…Je mu rok,měří 80cm a nohy má dlouhý a normální.Já mám někdy pocit,že doktoři vůbec netuší,jak budoucí matky děsí.
to je dobře:* No právě, vyděšená jsem docela dost.
Loki01 píše:Arome renet píše:Ja to googluju v odbornych tiskovinach:)Nejsem Dr. mediciny ale zatim to vypada, ze pokud by mel dilataci tak by se to pravdepodobne projevilo na ledvinach a mela bys malo plodovky. Pokud je vsechno v poradku tak je asi akcni Dr.
Močák velký a plný. Dilatace = rozšíření. Bych řekla že močové trubice a mimi prostě nemůže čůrat ![]()
zoretka píše:
Ja mam pocit ze to delaji naschval
Arome renet píše:Loki01 píše:Močák velký a plný. Dilatace = rozšíření. Bych řekla že močové trubice a mimi prostě nemůže čůratArome renet píše:Ja to googluju v odbornych tiskovinach:)Nejsem Dr. mediciny ale zatim to vypada, ze pokud by mel dilataci tak by se to pravdepodobne projevilo na ledvinach a mela bys malo plodovky. Pokud je vsechno v poradku tak je asi akcni Dr.
Ja vim co je dilatace:)
Jak si na tom sanglictinou? Mam nejake odkazy.
Loki01 píše:Arome renet píše:Ja vim co je dilatace:)Loki01 píše:Močák velký a plný. Dilatace = rozšíření. Bych řekla že močové trubice a mimi prostě nemůže čůratArome renet píše:Ja to googluju v odbornych tiskovinach:)Nejsem Dr. mediciny ale zatim to vypada, ze pokud by mel dilataci tak by se to pravdepodobne projevilo na ledvinach a mela bys malo plodovky. Pokud je vsechno v poradku tak je asi akcni Dr.
Já jsem nevěděla, myslela jsem naopak zúžení. Anglinu mám základy a odborné věci vůbec
Arome renet píše:Loki01 píše:Já jsem nevěděla, myslela jsem naopak zúžení. Anglinu mám základy a odborné věci vůbecArome renet píše:Ja vim co je dilatace:)Loki01 píše:Močák velký a plný. Dilatace = rozšíření. Bych řekla že močové trubice a mimi prostě nemůže čůratArome renet píše:Ja to googluju v odbornych tiskovinach:)Nejsem Dr. mediciny ale zatim to vypada, ze pokud by mel dilataci tak by se to pravdepodobne projevilo na ledvinach a mela bys malo plodovky. Pokud je vsechno v poradku tak je asi akcni Dr.
Aha tak to nic:( Neboj, nestresuj se. Pokud je vsechno ostatni v poradku tak to bude ok ![]()
Co jsem ted jen tak prelitla tak i kdyby tam neco bylo (coz neznamena ze je) tak se to treba spravi i samo od sebe. A vypoustet mocak musi, jinak by uz davno nemel vodu. Je to chlapecek?
Je to chlapeček. Jinak díky za pomoc a dám vědět, jak to dopadlo.
přesně tak, vypouští, čůrá, protože máš plodovku, myslím, že to bude dobré. mému prckovi zas naměřili rozšíření ledvinových pánviček, to je trošku podobný problém. po porodu tam nebylo nic..přeju ti totéž ![]()