Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ja osobne jsem na miniintepci take byla a za svym rozhodnutim si stojim a nemenila bych! Pro me to tehdy bylo jedine reseni a nemyslim, ze jsem zabila dite!Bylo to pouze zloutkovy vacek!
Naši nás s bráchou měli 14 měsíců od sebe. Bydleli v 2+1 s taťkovými rodiči a sestrou, peněz taky moc neměli, ale mamka NIKDY nelitovala a vždycky si pochvalovala a povaluje do dneška, jak to bylo fajn. Navíc moje kamarádka byla v 17 na interupci a pak když děti chtěla, tak to nešlo. Jezdila po lázních a všude možně. Nakonec má 2 děti, ale jak říkala, byly to nervy. A jak tady někdo psal, že je to miminko ještě malé, tak si myslím, že je to jedno, jednou to je děťátko a je smutné, když mu vlastní matka, ač malému vezme, šanci na život.
Podle mě ti to vyšlo super. Vzala bys to při jednom máš ještě věci po prckovi a hlavně jedno nebo dvě to už není takovej rozdil. A jestli máš v 19 jedno nebo dvě ? Děti si budou hezky hrát a budeš mít klid. Až budeš mít kluka 5 tiletýho nebude se ti chtít vracet do plenek znám to.
mám ještě jednoho staršího syna .
Nechci tady vyvolavat konflikty, ale holky co blaznite jaky brat sanci na zivot? Tim padem to berete kazdemu vajicku v mesice ktere odejde s ms! A kdyz ma nekdo problemy s otehotnenim nemusi to byt zakonite interupci znam plno lidi prvni mimi vporadku a pak 2-3 samovolne potraty apd…Takze je to dost zavadejici…pokud zakladatelka citi, ze to zvladne opravdu ji drzim pesti a at samozrejme dite necha! Litovat jiste nikdy nebude kdyz se na nej podiva.
anonymni123 píše:
Nechci tady vyvolavat konflikty, ale holky co blaznite jaky brat sanci na zivot? Tim padem to berete kazdemu vajicku v mesice ktere odejde s ms! A kdyz ma nekdo problemy s otehotnenim nemusi to byt zakonite interupci znam plno lidi prvni mimi vporadku a pak 2-3 samovolne potraty apd…Takze je to dost zavadejici…pokud zakladatelka citi, ze to zvladne opravdu ji drzim pesti a at samozrejme dite necha! Litovat jiste nikdy nebude kdyz se na nej podiva.
S tim souhlasim to je přehnaný
Neoplodněné vajíčko žádnou šanci na život ani nemá, to je jasné, ne? Ale pokud bylo vajíčko oplodněno a uhnízdilo se v děloze, tak už to není jen vajíčko ani žloutkový obal. A taky tu nechci vyvolávat spory, napsala jsem jen, jak to cítím. Ta moje kamarádka to měla od dr.potvrzené, že to byl následek ne samovolného potratu, ale interupce, kterou podstoupila vědomě. Mimochodem, dodneška lituje ![]()
no tak tohle jsem asi neměla číst…
zítra jdu na na kyretž, jelikož se neobjevilo srdíčko, co bych dala za to, abych další miminko měla
Přítel je na pracáku, já beru 7 600 a předěláváme domek bez hypotéky. Otěhotněla jsem, když bylo malé skoro deset měsíců, chtěla jsem děti blízko k sobě
Vím, že bychom to zvládli!!!!!!!Achjo
![]()
pandora píše:anonymni123 píše:S tim souhlasim to je přehnaný
taky souhlasím,holt někdy ty hormony dělají svoje.V prvním příspěvku to vypadá,že je rozhodnutá,ptala se co a jak,jak to probíhá a až jak jí tady začly všechny psát neblázni,nech si ho a podobně,tak se nahlodala,protože to není bezcitná ženská,ale rozumná když si uvědomuje,že by to fakt nezvládi.Vždyť vy nevíte jak žijou,třeba fakt nemají love.Jistě je chyba,že se to vůbec stalo,ale já než abych živořila a měla děcka dvě a nedokázala je zabezpečit,tak bych radši na interupci šla. To je jen a jen její věc.Možná si to ten chlap uvědomuje víc než ona,protože se třeba na těch pár korun nadře jak mezek a jiná lépe placená práce není,proto se řídím tím,že co mi není rovno po tom je mi ho*no.Ale vy tady některé tlačíte jak kdyby to děcko měla porodit vám a ne sobě do té své situace v které je dnes a denně.Proto držím palce zakladatelce,ať se rozhodne jakkoliv a nenastanou komplikace.
Anonymní píše:
Proč spolu nebydlíte?jak váš rodinný život funguje?nechápu to,jen mě zaráží názory všech matek tady,polovina z vás by to také určitě tak řešila.Je mi to líto,ale v téhle situaci bych dítě na svět nepřivedla.Jedno do té situace podle mě stačí.Rodiče,kteří spolu nebydlí a navíc dle mého je už třeba opustit rodné hnízdo a začít se starat,ne viset na krku matce se dvěma dětma,prostě i ta tvoje matka chce mít trochu klid.Myslete na to i z druhé strany co je to za život?nemají peníze a dítě stojí dost co si budeme povídat,když nebude kojit a ani tím přece život nekončí,ba naopak,pak to bude daleko nákladnější než to malé mimi. Holt se stalo a já bych na interupci šla,jsem zodpovědná a proto bych si pro příště zajistila antikoncepci,protože je velice nezodpovědné se nechránit.Pak tady nemusíš řešit zda na interupci jít nebo ne,tady ti každá bude tvrdit,že to zvládneš protože ony to zvládly,ale jejich situace třeba taková vůbec nebyla,měli doma chlapa,společné bydlení,prostě přivádět na svět jedno dítě za druhým taky není úplně ok,není to auto které když tě zrovna nebude bavit,nebo nebudeš mít na údržbu zaparkuješ do garáže nebo prodáš.
MOJE SLOVA..!!!!!Dítě mám 8mi měsíční a druhé bych momentálně na svět nepřivedla..jelikož vidím jak je to nákladné a ne jen to…privest díte do tehle situace bych urcite zvazila…pak budou deti chudáci protoze dítě stojí a me osobne by mrzelo ze bych nemohla detem dat co chtejí…
pandora píše:taky souhlasím,holt někdy ty hormony dělají svoje.V prvním příspěvku to vypadá,že je rozhodnutá,ptala se co a jak,jak to probíhá a až jak jí tady začly všechny psát neblázni,nech si ho a podobně,tak se nahlodala,protože to není bezcitná ženská,ale rozumná když si uvědomuje,že by to fakt nezvládi.Vždyť vy nevíte jak žijou,třeba fakt nemají love.Jistě je chyba,že se to vůbec stalo,ale já než abych živořila a měla děcka dvě a nedokázala je zabezpečit,tak bych radši na interupci šla. To je jen a jen její věc.Možná si to ten chlap uvědomuje víc než ona,protože se třeba na těch pár korun nadře jak mezek a jiná lépe placená práce není,proto se řídím tím,že co mi není rovno po tom je mi ho*no.Ale vy tady některé tlačíte jak kdyby to děcko měla porodit vám a ne sobě do té své situace v které je dnes a denně.Proto držím palce zakladatelce,ať se rozhodne jakkoliv a nenastanou komplikace.anonymni123 píše:S tim souhlasim to je přehnaný
anonymni123 Souhlas,život si žije každej sám a nidko jí potom nepomůže,myslím tady s téhle diskuze.Kolikrát když vidím některý rodiče,tak se nestačím divit,vždyť mít několik dětí,není umění.Důležité je mít jim co dát a starat se o ně,pečovat,piplat si je.Ne byt nervní a naštvaná,že se prvorozenému rozpadly boty a druhé nebude mít příští rok co obout.
Znam rodinu která má 4 deti a zijí jen z materske a chlap nema praci…a kdyz deti chteji jet treba na tabory nebo chteji chodit do krouzku…nemuzou protoze na to nemaji a pak jim decka beci a tak…a to by me osobne nicilo srdce…
Já na miniinterupci byla,raději anonymně,nejsem za to zrovna na sebe hrdá.Od manžela jsem se nechala přesvědčit,že na druhé dítě nemáme,atd.atd. Řeknu ti,že už bych to nikdy neudělala,šíleně mi to nabouralo psychiku.Dostala jsem se z toho takřka až po čtyřech letech,kdy jsme si pořídili další dítě.I můj vztah s manželem to trochu nabouralo.Takže tak,musíš zvážit i to,že je to velký zásah do psychiky. ![]()
Gzuza píše:
Znam rodinu která má 4 deti a zijí jen z materske a chlap nema praci…a kdyz deti chteji jet treba na tabory nebo chteji chodit do krouzku…nemuzou protoze na to nemaji a pak jim decka beci a tak…a to by me osobne nicilo srdce…