13. plat nemocenská

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
14.12.21 11:06

13 plat Nemocenska

Zdravím chci se zeptat. V práci jsem od února a v prosinci máme dostávat 13 plat. Od půlky listopadu jsem na nemocensky kvůli těhotenství. Mám na něho nárok nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18553
14.12.21 11:10
@Barus26901 píše:
Zdravím chci se zeptat. V práci jsem od února a v prosinci máme dostávat 13 plat. Od půlky listopadu jsem na nemocensky kvůli těhotenství. Mám na něho nárok nebo ne?

jestli to mas primo ve smlouve, tak ano. my mame v podminkach i kdy masi clovek nastoupit, aby mel dany bonus. Nekde musis odpracovat komplet rok jinak narok zanika. tj tvuj nastup v unoru muze byt vetsi komplikaci nez neschopenka. Spis bych pocitala s tim, ze bude ponizeny o ty 3 mesice.

Příspěvek upraven 14.12.21 v 11:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35551
14.12.21 11:11

Záleží jaký máte podmínky v kolektivní smlouvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1608
14.12.21 12:20

To nikdo nemůže říct. firma to má nastavené podle svého. U nás v práci to bylo pokud byl zaměstnanec za ten kalendářní rok na neschopnosti více jak 3týdny 13.plat se krátil. Ale to je podnik od podniku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.12.21 12:37

Řekla bych, že nárok nemáš. Třeba u nás v práci je 13. plat od prosince do května a 14. plat od června do listopadu. Podmínka je maximálně 10 pracovních dní neschopnosti v daném období jinak nárok zaniká.

• Citovat
  • Upravit
20857
14.12.21 13:55
@Barus26901 píše:
Zdravím chci se zeptat. V práci jsem od února a v prosinci máme dostávat 13 plat. Od půlky listopadu jsem na nemocensky kvůli těhotenství. Mám na něho nárok nebo ne?

Musíš se zeptat v práci. Tady ti to fakt neřekneme. Nebo aspoň si projdi smlouvu, třeba tam něco bude nebo kolektivní smlouvu nebo nějaké vnitřní předpisy, kde jsou pravidla pro výplatu toho 13. platu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat