13. plat nemocenská
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
13 plat Nemocenska
Zdravím chci se zeptat. V práci jsem od února a v prosinci máme dostávat 13 plat. Od půlky listopadu jsem na nemocensky kvůli těhotenství. Mám na něho nárok nebo ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Barus26901 píše:
Zdravím chci se zeptat. V práci jsem od února a v prosinci máme dostávat 13 plat. Od půlky listopadu jsem na nemocensky kvůli těhotenství. Mám na něho nárok nebo ne?
jestli to mas primo ve smlouve, tak ano. my mame v podminkach i kdy masi clovek nastoupit, aby mel dany bonus. Nekde musis odpracovat komplet rok jinak narok zanika. tj tvuj nastup v unoru muze byt vetsi komplikaci nez neschopenka. Spis bych pocitala s tim, ze bude ponizeny o ty 3 mesice.
Příspěvek upraven 14.12.21 v 11:11
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To nikdo nemůže říct. firma to má nastavené podle svého. U nás v práci to bylo pokud byl zaměstnanec za ten kalendářní rok na neschopnosti více jak 3týdny 13.plat se krátil. Ale to je podnik od podniku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Řekla bych, že nárok nemáš. Třeba u nás v práci je 13. plat od prosince do května a 14. plat od června do listopadu. Podmínka je maximálně 10 pracovních dní neschopnosti v daném období jinak nárok zaniká.
- Citovat
- Upravit
@Barus26901 píše:
Musíš se zeptat v práci. Tady ti to fakt neřekneme. Nebo aspoň si projdi smlouvu, třeba tam něco bude nebo kolektivní smlouvu nebo nějaké vnitřní předpisy, kde jsou pravidla pro výplatu toho 13. platu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit