Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dcera mela v roce 12,5kg, byla takovej malej mischelin
vsechno to bylo z kojeni a musim rict, ze jsem byla kolikrat rada, ze ma nejakej ten faldik navic..hlavne pak kdyz prisly nemoci, prujmy, zvraceni a nechtela nic jist. Ted ma lehce pres 2 roky a faldiky jsou skoro pryc..
@Sale12 ono záleží také na tom, jak jste velcí vy, a jací jste byli jako malí. Porovnávat s vrstevníky nemá váhu. Můj syn ve čtyřech letech je větší a udělanější než kluci v pěti. Protože můj muž má 172 cm a váží téměř metrák. ![]()
@Sale12 no taky záleží kolik měří…moje dcera měla v roce 9,5 kg a 74 cm a můj syn má skoro stejné míry teď, když mu je půl roku…ono 13 kg nemusí být moc pakliže je vysoký a růstový graf ukazuje normu
Všeobecně si myslím, že když se dítě dobře stravuje a má dostatek pohybu, tak z toho vyroste ![]()
@Sale12 starší syn byl taky takový, teď mu budou čtyři, má cca 110cm, 19kg a sádlo žádný. Vypadá teda že je starší, ale rozhodně není tlustej, spíš svalnatej. Břicho má jak z fitka.
Nas mel v roce 11kg a 82 cm, a hubenej jak z koncentraku.
Ted ma 15 mesicu, 92 cm a 10 kg, vypada jako kdyz mu doma najist nedame.
To se vsakne☺ syn mel na roce 13kg, neco lehce pres 80cm, takže mischelinek, sice velmi akční, ale i zravec, ted 2r.4m. 15kg, ale skoro 95cm…takze vytáhl a ma i sirsi ramena, oproti vrstevnikum je opravdu statnejsi…jinak za kila navíc jsem byla rada, především v nemoci, to je k nezaplaceni.
@Zkai no už sem na to zvyklá..syn byl to samý… Teď je to 4 letý hubený kluk… ![]()
Prekvapuje me, ze 100% odpovědi je, ze z toho urcite vyroste. Pak nevim, kde se berou ty tisice a tisice obeznich deti.
13 kg v roce je proste moc a urcite bych nespolehala na to, ze z toho URCITE vyroste. Ze vzduchu tech 13 kilo nema, proto bych dost premyslela nad tim, co mu davam jist.
Jen muj nazor ![]()
@srpen89 píše:
Prekvapuje me, ze 100% odpovědi je, ze z toho urcite vyroste. Pak nevim, kde se berou ty tisice a tisice obeznich deti.13 kg v roce je proste moc a urcite bych nespolehala na to, ze z toho URCITE vyroste. Ze vzduchu tech 13 kilo nema, proto bych dost premyslela nad tim, co mu davam jist.
Jen muj nazor
Psala jsem předtím. Do 7 měsíce byl plně kojený, od doby co mu dávám jídlo, tak nepřibírá tolika. Vařím mu zdravě, chodíme plavat. Zase má být po kom dlouhý, tak proto si asi dělá zásoby. Jen mě to občas znepokojuje.. všechna vyšetření má v pořádku.
@Sale12 píše:
Psala jsem předtím. Do 7 měsíce byl plně kojený, od doby co mu dávám jídlo, tak nepřibírá tolika. Vařím mu zdravě, chodíme plavat. Zase má být po kom dlouhý, tak proto si asi dělá zásoby. Jen mě to občas znepokojuje.. všechna vyšetření má v pořádku.
Chapu, take by me to znepokojovalo. Prala bych ti, aby z toho vyrostl, ale urcite bych na to nespolehala, jak tady vsichni pisi, ze z toho URCITE vyroste. Detska obezita se siri jako epidemie.
@Kočičí duše juju, náš mladej jí jak tank (dospělá porce jídla není problém) a má ve 4,5 stěží 15 kg
Když s ním jdu do restaurace občas na jídlo, tak se diví, že mu objednávám normální jídlo, ještě víc se diví, když odnáší prázdný talíř hahah
Tak se hlavně nestresuj @Sale12 a buď ráda za zdravé dítko