Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte,
mám možná hloupou otázku. Jsem ve 13tt a píše se, že by mohla být děloha hmatatelná. Já teda opravdu nic nenahmatám. Chtěla jsem se zeptat, jak jste na tom byly vy. Je ještě brzy? Kdy jste si „něco nahmataly“? Nebo jste se tím nezaobíraly? Děkuji Vám a budu ráda, když na tom bude někdo stejně jako já ![]()
Já jsem v 15tt a že bych sama u sebe poznala co je děloha v břiše, když si ho zmáčknu, to teda vážně ne… To bude asi myšleno, že je hmatná pro doktora, nebo aspoň pro někoho, kdo tomu rozumí…
Vyhmátne ji doktor, když jsi v leže na koze
Jinak u prvorodiček je hmatná a viditelná obvykle později a hůř, protože svalstvo je pevnější než u opakovaných těhotenství.
@kacaba666 játra si nahmatáš?
Jako vážně, doktor Ti nahmatá v břiše spoustu orgánu, ale je potřeba to umět. nestresuje se ![]()
Tohle jsem nikdy neřešila a to jsem 31tt teď možná v břiše nahmatám cosi, ale co to je fakt netuším jen vím kde má prdelku naše mimčo a to je jediné
Buď v klidu a nestresuj se zbytečnostmi ![]()
Mě by ani nenapadlo si ji zkusit nahmatat
K čemu by to bylo? Jinak si taky myslím, že je hmatatelná spíš pro lékaře při vyšetření na koze ![]()
Četla jsem to na internetu na různých stránkách, že v některém týdnu si lze nahmatat vrcholek dělohy. A někde na fórech psaly slečny, že si nahmataly nějaký hrbolek kolem 2 trimestru. Možná moc čtu a pak stresuju. Jen jsem se chtěla zeptat, místo, abych si užívala, tak jen po nečem pátrám. Je to proto, že mám za sebu ZT.
@kacaba666 Nemáš třeba zakloněnou dělohu? Tím spíš by sis určitě nemohla nic nahmatat, protože by ještě byla děloha zahnutá dovnitř.