Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím, dneska jsem byla na potvrzení těhu a doktor my oznámil, že je všechno v pořádku, jen že mám zakloněnou dělohu. Tak pro to mám většinu dne ležet na břiše, aby se gravitací naklonila správně, že jinak je to nepříznivé pro vývoj plodu. Máte s ním některá zkušenost? Prý potřebujem, aby se do 12tt srovnala. Přitom ještě v únoru byla správně. Prý to mohlo způsobit i to otěhotnění
Mam zaklonenou dělohu normálně a i pri obou těhotenství. Ona se srovná sám, tím ze roste s miminkem. Nikdy mi doktor kvůli tomu nic nedoporucoval. Nedělal bych si s tím hlavu. Zaklonenou dělohu ma spoustu žen.
Dělohu mám zakloněnou stále. Třikrát jsem otěhotněla a naštěstí i bez problémů donosila zdravé dítko. Děloha se „vytáhne“ sama v průběhu těhotenství. O ležení na břiše mi tedy gynekoložka nikdy nic neříkala, ani nevím, jak bych to většinu dne dělala, když během prvního těhotenství jsem chodila normálně do práce a u těch dalších dvou jsem se starala o děti, které již byly na světě
.
@Martanka92 ležet na břiše mě nikdo neříkal ani bych to nevydržela ale děloha pak se sama srovná
tak klid, mě bylo vžd fakt zle takže ležet na břiše nepřipadalo v úvahu a leženim na břiše se stejně nenarovná, až tim jak roste tak se srovná ![]()
Ahoj, taky mám zakloněnou dělohu, bylo mi doporučeno spát na břiše a příp. dělat kočičí hřbety. Narovnala se mi určitě až po 12tt. Možná až tak kolem 15 - 16tt. Taky jsem se bála, ale prý je obvyklé, že se sama narovná (váhou a velikostí miminka).
Kdyby se náhodou nechtěla překlopit, tak tomu prý lékaři pomůžou - ambulantní zákrok, v nejhorším případě operačně. Ale to je minimum případů. Jeden mi dr. mi dokonce řekl, že za svou dlouholetou kariéru nezažil nějaké uskřinutí dělohy v pánevní oblasti, ani operaci. Je to zkušený gynekolog.
@Martanka92 Ahoj,nyní jsem 11tt, když jsem byla na první kontrole (7tt),tak jsem měla stejnou diagnozu. Doporučeno ležet pouze na břiše max.na boku…Vše jsem dodržela a teď v úterý na kontrole vše ok, prý je v poloze, kde má být ![]()