Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím ženy, predevčirem mi zjistili těhotenství a jsem v 7tt+3… Chci se zeptat jestli presne 7 tydnu a 3 dny odpovídají dni početí miminka? Nebo je mezitím nejaka doba nez otěhotním? 28.7 a 8.8 mi vyšel jeste test negativní a vycházi ki datum otěhotnění na 20.7.. Poraďte mi prosim jak zjistím přesný den
![]()
@Lenka988 potřebuješ to vědět? je to plus mínu 5 dní.. ale vše jsou jen odhady.. příště dr mrně jinak změří a zase bude odpovídat něčemu jinému. Proto aji termín porodu je jen hrubý odhad.
@Lenka988 to je celá délka těhotenství, stáří miminka od početí je přibližně o 14 dní míň. Takže k oplodněním došlo nejspíš někdy začátkem srpna a tím pádem ani test 8.8. nemusel, spíš ani nemohl být ještě pozitivní. Úplně přesný den se asi zjistit nedá, ale tipovala bych to někdy kolem 3.8. ![]()
@tezi takže kdybych mela pohlavní styk 14.7 tak je nepravděpodobné ze jsem otěhotněla v tento den? ![]()
Je to cela delka tehotenstvi. Pokud to delali podle utz tak cca -14dni je poceti ale je to stejne jen odhad plus minus par dni. Tipovala bych nekdy kolem 2-3.8
Příspěvek upraven 09.09.16 v 12:04
@Lenka988 píše:
@tezi takže kdybych mela pohlavní styk 14.7 tak je nepravděpodobné ze jsem otěhotněla v tento den?
máš 2 tatínky, že ![]()
@mamule42 píše:
@Lenka988 To jsi byla s někým jiným, že to tak zkoumáš?
Myslim ze jsi uhodila hrebicek na hlavicku ![]()
@Lenka988 ze 14.7. s největší pravděpodobností ne. To už bys musela být tak 10-11tt což je rozdíl skoro 3 týdny.
@Lenka988 no možné to klidně je, spermie v děloze pár dní vydrží takže podle mě klidně můžeš být těhotná že styku 14.7. To si chtěla slyšet ![]()
No, k početí dojde pouze v době ovulace, tak si jí přibližně urči.
Já ze začátku měla rozdíl +- 10 ve velikosti.
Nicméně, hezká chvilka proběhla 1.5. a ovulace 3.5., čím déle jsem těhotná, tím víc se tomu rozměry miminka dle tabulek přobližují, sedí to.