Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Lenka988 V tom případě k početí mohlo dojít maximálně pár dní předem a po ovulaci.
Čili teoretické rozmězí pro početí je od cca 25.6. do 2.7. Pokud jsi v tomto datu přibližně měla sex, pak jsi otěhotněla.
Druhá věc ale je, že ovulace mohla být posunutá o pár dní dopředu nebo dozadu, navíc spermie vydrží i 5 dní v těle ženy.
@Lenka988 píše:
@Padme93 ovulaci jsem mela 30.7 a délka plodu je 1.22cm
Tak jestli ovulace byla 30.7 těžko můžeš otěhotnět že styku 14.7 nebo 20.7 a nejsi v tom případě 7+3
@kopejka menstruaci jsem mela 7.7 dva dny pak prestala a v kalendáři mi vycházi ovulace na 30.7 ![]()
@Lenka988 no v kalendáři
tím bych se teda řídila jestli jsi 7+3 otěhotněla si někdy okolo 20.7 jak píšeš je to plus mínus takže to že styku 14.7 klidně může být. Když by jsi otěhotněla 30.7 budeš teprve 5+6 takže asi tak
@Lenka988 píše:
tyhle kalendare a aplikace pocitaji jen zhruba kdy je ovu. Mohla byt klidne jiny den
@Lenka988 píše:
Hlavně ti podle toho kalendáře vychází cyklus 38dni to asi nemáš, že ne. Každopádně 30.7 to určitě nebylo ![]()
Týden těhotenství ti vypočítali dle UZ? Pokud ano, pak by to docela odpovídalo otěhotnění na konci července. První dva tt jsou vlastně před početím. Takže 14.7. jsi otěhotnět nemohla. Ale zase, mně určovali taky stáří dle UZ, ale jsem si jistá, že se o týden sekli ![]()
@kopejka spíš ty máš nějaké divné počty
Jak už jsem psala 7+3 je délka celého těhotenství včetně 2 týdnů, kdy žena vlastně ani těhotná není. Délka těhotenství se vždy počítá od poslední MS a ne od ovulace. Takže tam potom vychází otěhotnění přelom červenec/srpen, podle mě spíš začátek srpna a opravdu ne 14.7.
@tezi no jo jenže podle toho jak říká, že měla ms by byla 9+1 a ne 7+3 to by ms musela být 19.7 a jo blbě jsem to počítala oplodnění bylo zřejmě okolo 3.8 ![]()
@kopejka a proč by nemohla mít delší cyklus
Před současným těhotenstvím jsem měla cyklus 37 dní a těsně před otěhotněním 38. Takže podle MS bych měla být už ve 20tt a ne teprve končit 18 ![]()
@tezi to mohla, ale vzhledem k tomu, že neodpovídá se to asi nedozvíme ![]()
Holky podle ultrazvuku mam dnes 7+3, me jen zajimalo jak se dopocitam presne k dni početí ![]()