Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, nejsem gynekolog, tak ti s tímto trapenim asi úplně nepomuzu. Ale ja jsem zjistila těhu az v 8-9 týdnu, MS jsem předtím normálně měla. Stejnou jako vždy, krvaceni, bolesti bricha. Proto jsem si myslela, že je to dalsi nepodareny mesic. A ono prece..
Myslím, že se najde i pár testů, co si ukazují, co chtějí. Rada bych ti pomohla, ale ve tvem případě ti pomůže asi jen tvůj doktor..
Držím ti palečky, at je vše v pořádku. ![]()
Dost velke procento neperspektivnich tehotenstvi odejde s menstruaci. Na druhou stranu- prvni ditko-mela jsem regulerni menstruaci. Druhe ditko taky. Mezi prvnim a druhym ditkem nekolikrat zt a vzdy bez menstruace. ![]()
Na Tvem miste bych zavolala na gyndu a zasla preventivne na kontrolu. Mozna Ti mudr rekne, ze vse je ok. Pokud ne, tak minimalne koukne na delohu, zda se spravne vycistila. Drzim palce ![]()
Mi se ani ke gynekologovi nechce.
Já prostě cítím, že je ta naděje pryč. Ten pocit, že něco ve mě je vymizel..
Včera jsem „věděla“ že něco ve mě je, dnes vím, že jsem už „sama“.
Možná jsem blázen, že to tak beru. Ale vím to, vnímám všechno.
Při prvním dítku jsem vše vnímala, i v prvních dnech. Věděla jsem, že jsem těhotná, už druhý den jsem věděla, že budeme „tři“. A nyní, při „druhém těhu“ ze dne na den se vše změnilo a vnímám, že něco ve mě utichlo…
Takový pocit.
A přitom jsem to mohla dostat jen o dlouho později a vše jsem si vsugerovala.. další možnost.. ![]()
@Anonymní píše:
Mi se ani ke gynekologovi nechce.Já prostě cítím, že je ta naděje pryč. Ten pocit, že něco ve mě je vymizel..
Při prvním dítku jsem vše vnímala, i v prvních dnech. Věděla jsem, že jsem těhotná, už druhý den jsem věděla, že budeme „tři“. A nyní, při „druhém těhu“ ze dne na den se vše změnilo a vnímám, že něco ve mě utichlo…Takový pocit.
A přitom jsem to mohla dostat jen o dlouho později a vše jsem si vsugerovala.. další možnost..
Hele, a co tedy chceš slyšet?
nečekáš přece, že někdo pozná, jestli jsi byla nebo nebyla nebo stále ještě jsi těhotná, viď?
Skoro určitě byl zárodek nějak poškozený, stává se to asi ve 20% případů - akorát většinou odumře před termínem menstruace, tak žena ani nezjistí, že se pár dní vyvíjel. Je jasné, že jsi smutná - tohle určitě rozhodí každého. Akorát kromě smutnění a rozjímání nad svými instinkty by to chtělo taky trochu racionality. Dojít si k lékaři, který snadno zjistí, jestli je všechno v pořádku. Může ti taky předepsat třeba nějaké podpůrné prostředky pro podporu případného dalšího těhotenství - např. Utrogestan.
Určitě žádný test není falešně pozitivní při menstruaci, ani při braní antikoncepce apod. Zkus jinou značku, možná s ním nějak blbě manipuluješ. Počkala bych do skončení menstruace, pak znova zkusila jinou značku testu a při sebemenších pochybnostech bych se objednala na gyndu.
Milá anonymní,
chápu tě a věřím, co prožíváš. Všechny tebou nastíněné možnosti mohou být správné. Ale ani jsi těhotná být nemusela. Pokud máš pravidelný cyklus, 5 dní po vynechání menstruace by už měla být silnější čárka. Dříve to ženy vůbec neřešily, těhotenské testy nebyly, takže o nějakém biochemickém těhotenství ani nevěděly. To je nevýhoda provádění časných těhu testů. S tím má spousta žen zkušenost. Pokud by sis neudělala test, prostě bys byla přesvědčená, že se menstruace zpozdila. Takto se trápíš. Ale početí se každý měsíc nemusí podařit, i když proběhne ovulace a je vše v pořádku. Takže se netrap, ono to vyjde příště, určitě! Samozřejmě je i určité procento žen, které mohou krvácet i během těhotenství a ani o těhotenství neví. Stalo se to také mojí kamarádce a léčila se s těžkými nevolnostmi, než se zjistilo, že to není žádná střevní nebo žaludeční choroba, ale těhotenství. Ale to bys asi pociťovala další příznaky během postupujícího těhu. Však uvidíš. Je dobré si měřit bazální teplotu, ta těsně před menstruací nebo až během ní klesá, jinak je vyšší během prvních tří měsíců těhotenství. Je nutné ale měřit celý cyklus, aby se mohla teplotní křivka vyhodnotit. Ale moc bych neradila se s tím zaobírat, u některých žen to vede k přílišné úzkostlivosti a obavám, nechala bych spíš vše na přírodě.
Netrap se, vše bude v pořádku a není důvod upadat do depresí, nýbrž se snažit o početí v následujících cyklech. Držím pěsti!
Klasika, to je ta casna diagnostika
Vim, ze te to neutesi, ani mne to neutesilo, kdyz mi to kdysi mamka rikala - ze driv se stavalo taky bezne, ze se proste ms zpozdila a pak prisla silnejsi anebo jeden cyklus vynechal… ale nikdo to za potrat neprohlasoval. Bohuzel dnes holky hledaji duchy jeste pred terminem ms a pak jsou zklamane. Sama jsem testovala nedockave jen par dni po zpozdeni, radovala se - a pak plakala kvuli trem „potratum“, dokonce jeste zavrsenym revizi, v 7. a 8. tydnu… oosledni diky udrzovani utrogestanem az v 9tt. Zpetne si rikam, jak to bylo hloupe, ale ted se mi to mluvi, tehdy bez deti to bylo hrozne.
Ono takhle opravdu velke procento tehotenstvi konci, kdyz me tehdy utesovali lidi, ze priroda vi, co dela, tak jsem je nenavidela, ale je to tak
Dobre ze to tak dopadlo, zjevne nebylo neco v poradku, neboj, zdrave miminko prijde ![]()
@Anonymní píše:
Mi se ani ke gynekologovi nechce.Já prostě cítím, že je ta naděje pryč. Ten pocit, že něco ve mě je vymizel..
Při prvním dítku jsem vše vnímala, i v prvních dnech. Věděla jsem, že jsem těhotná, už druhý den jsem věděla, že budeme „tři“. A nyní, při „druhém těhu“ ze dne na den se vše změnilo a vnímám, že něco ve mě utichlo…Takový pocit.
A přitom jsem to mohla dostat jen o dlouho později a vše jsem si vsugerovala.. další možnost..
Druhý den se přece ještě ani spermie nesetkala s vajíčkem, ne? Než se dostane až do vejcovodu, tak to trvá.
Až dokrvácíš zkus test a uvidíš. Nejspíš jsi těhotná byla a klidně se vše přestalo vyvíjet hned v začátku a po ms test bude negativní, ale test bych po odkrvácení udělala pro jistotu ![]()
Dobrý večer.
Prosím o zachování anonymity, je to pro mě téma velmi citlivé.

Našim cílem není mít mimčo, opravdu nebylo nějak v plánu, ale teď jsem z této situace nějak smutná.. 
Po vynechané menstruaci jsem si udělala test. Byl to zhruba 5. den. Ukázalo mi to slabou čárku - čtvrtek. Další test jsem nedělala, v pondělí jsem se chtěla objednat k lékaři.
Dnes mě však začalo bolet břicho jako při menstruaci, možná o něco bodavěji a za chvíli jsem cítila, že jsem „to“ dostala.
Nesnažíme se o miminko, ale z této situace jsem poněkud rozhozená. Trošku nám to „uteklo“ v mé plodné dny, což jsme ani neřešili, kdyby byl sourozenec k našemu prvorozenému, nebyl by to problém. Ale dnešek mě vykolejil. Mám naplno menstruaci a dva testy stále ukazují slabě čárku. Ale těhotná už určitě nejsem, dostala jsem MS naplno.
Nebo při MS mohou testy ukazovat špatný výsledek?
Hlavou se mi honí spousta věcí, možná to některé znáte… Divné pocity. Možná smutek, zklamání,..