Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
A tu teplotu na něm opravdu cítíš nebo ji jen naměřis? Protože pokud už dva týdny mu litá teplota ke 39, tedy do horečky, tak to určitě není v pořádku, šla bych znovu k dr a znovu bych chtěla crp, zda se nepridruzila bakteriální infekce až v tom druhém týdnu. A pokud ji pohmatem necítíš, zvážila bych rozbitý teploměr.
Mám stejně staré dítě a dětská doktorka vždycky říká, že vyšší teploty by neměly trvat déle než 5 dní, pak že máme znovu přijít. (Většinou pak je to na atb).
Když to takhle popisuješ, napadá mne zápal plic - nemusí být bakteriální. a nebo může a prostě ještě nebyl rozjetý.
naklusala bych k doktorce.
kašel může trvat dlouho, ale teploty ne.
@Helileli Cítím i jí opravdu má, take jsem podezřívala teploměr ale ted jsem si koupila kvuli tomu i ten laserový za 1400 kč a ukazuje stejně..(mimochodem ten mohu všem doporučit jsem nadšená protože měřit malým detem teplotu byl pro mě očistec vždy)
@Alyss1 no tak počkám jeste pres vikend a kdyžtak tam zase zajdu… vždy jdyž ta teplota klesne k 37 tak si říkám huráá už jsme z toho venku..a za par hodin zas 38.5. Poslední 6 neděl měl ATB 2× (zanet stř. ucha) proto se mi do nich extra nechce zas ![]()
@Anonymní píše:
@Alyss1 no tak počkám jeste pres vikend a kdyžtak tam zase zajdu… vždy jdyž ta teplota klesne k 37 tak si říkám huráá už jsme z toho venku..a za par hodin zas 38.5. Poslední 6 neděl měl ATB 2× (zanet stř. ucha) proto se mi do nich extra nechce zas
A CRP ma kolik? To by se mi taky nelibilo, zrejme s necim porad bojuje. Co zajit na orl?
Syn měl CRP 4, ale na rtg mel 26 mm ložisko na plíci. Jasný zápal plic. Synovi rtg při ttrvajícím kašli nedělali?
Ahoj, zajímá mě, jestli má někdo podobnou zkušenost. Dcerka (6 let) - predminulou sobotu si stěžovala na bolest ucha a taky kašlala, později se přidala i zvýšená teplota. Šli jsme na ORL pohotovost, prý je to angina a počínající zánět středního ucha. Dostali jsme do ucha kapky, a atb Ospen. Ucho bolet přestalo, ale kašel a horečky neustávaly. Ve středu jsme šli k našemu doktorovi, ucho bylo ok, angínu prý určitě nemá, ale podle poslechu spíš zánět průdušek. Dostala jiná antibiotika. Jenže situace se nezlepšila. Každý den po ránu má zvýšenou teplotu, a postupně přes den to bez Nurofenu/Panadolu vystoupá na 39-40 a hodně kašle. V pondělí jsme šli opět k doktorovi (náhradnímu, náš má dovolenou). Nabral CRP, a podle poslechu myslel, že je to zápal plic. Jenže rentgen byl čistý a CRP nízké. Dostala akorát Ventoliber na kašel. Takže abych to shrnula, dneska je to 13. den kašle a vysokých teplot, bez jakéhokoliv zlepšení. Dcera je zesláblá, málo jí, zhubla kilo za týden. Občas se jí i třesou ruce. Po obědě jdeme opět k doktorovi. Budu chtít odběr krve, ale i tak..: co to sakra může být?
běžela bych na pohotovost, 14 dní s teplotami, to musí být vyčerpávající , přeji brzké uzdravení
@iiiv No, taky mě to napadlo.. říkám si, jestli toho nemůže mít nějak víc naráz.., jakože zánět průdušek a ještě k tomu něco…
Jinak si stěžuje na bolest v krku, a ode dneška - což je novinka - chraptí.
@poppaea to ma treti antibiotika a porad horecky? Tak to chce ster/vyter, odber moci, normalni to neni, antibiotika nezabraly ani jednou, asi se naslepo netrefili. Anebo to bylo virove.
@blumen Nene, měla dvoje. Asi to bude virové, CRP bylo ok (přesné číslo mi neřekli). @vulpes ne, moč ne.
Syn (4) dostal takový ten pruduškový kašel, teploty 39 C po pár dnech začal vykašlávat, spustila se mu rýma, teploty klesly k 37-39..po týdnu jsem s nim šla k MUDr který udělal CRP a potvrdil že jde jen o virový zánět a že za par dnu bude syn OK.. no už je to další týden celkem vlastně 14 dnu a syn má dobrou náladu, kašle jen tak 1× za 2 hodinu, rýmu má ale furt mu ta teplota lítá mezi 37 - 39… nurofen už nedávám, jen takove ty klasicke sirupy, mořská voda, kapky atd…je to ale furt nahoru dolu…