14denni holčička v nemocnici

31
29.7.14 22:45

14denni holčička v nemocnici

Ahoj,

máte někdo zkušenosti s hospitalizací novorozence kvůli kyselosti organismu?

Holčička se mi narodila ve 37. týdnu a dosud nic nepřibrala, je od narození na UM, jí, čůrá a kadí tak jak má. Je i dost čilá.

Dnes mi ji vzali do nemocnice a kvůli synovi (18 měsíců) tam s ní nemůžu být. Začínám mít nervy na pochodu, budu vděčná za každou zkušenost.

Děkuji moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9030
29.7.14 23:10

@JoeJoe Zkusenosti nemam, ale po precteni mam husi kuzi -mala sama v nemocnici :,( - drzim pesti, at jste brzy spolu..neumim si predstavit takovou situaci :-o preju vam i holcicce hodne sil :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1155
29.7.14 23:31

Náš drobec - jedna z dvojičiek, bol hospitalizovaný 2 týždne - ako 2-mesačný. Tiež bol v nemocnici sám. Ja som sa vtedy trápila hlavne kvôli tomu, že bol vážne chorý-mal zápal pľúc a celkovú sepsu a z toho silnú chudokrvnosť, že musel dostať transfúziu krvi…vtedy som chcela jediné, aby bol zdravý…ostatné ma až tak netrápilo..vedela som, že je tam oňho postarané a že aj tak väčšinu času prespí. Nervy z toho, že je tam sám, som chytala až keď to najhoršie mal za sebou.

Neviem, čo znamená, keď má bábätko prekyslený organizmus, ale prajem, aby bola dcérka čo najskôr zdravá a s tebou doma :hug:
To, že v nemocnici sama, nech ťa netrápi, nebude si to pamätať, je maličká :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
995
29.7.14 23:55

Zakladatelko, mně se dítě narodilo předčasně, takže trvalo, než jsme byli spolu, sotva nás pustili domů, tak jsme zase skončili v nemocnici a dítko mi museli operovat. Bylo tedy moje první,, takže jsem s ním mohla být v nemocnici, ale jednak si to to dítě nebude pamatovat a hlavně takhle malé miminko to skoro celé prospí :hug: vím, že je ti smutno, ale miminko tam nenechají plakat, neboj. Moje miminko jsem nemohla po operaci tuším dvě hodiny nakojit, v tu dobu už bylo asi 10h bez jídla, takže dost uplakané a sestřičky mu dávali stříkačkou glukózu, což ho vždy na chviličku uklidnilo. Ony ví jak na to ;) a starší dítko tě jistě potřebuje víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
30.7.14 00:29

@JoeJoe s překyselením miminka zkušenost nemám, jedině s tím odloučením.
Mě pustili domů z nemocnice v pěti týdnech. Bylo to za dob, kdy se na porodnici vůbec nesmělo a miminka se ukazovala tatínkům týden přes okno porodnice ;)..takže o nějakém klokánkování apod. nemohlo být ani řeč. Jen proto že byl otec v té nemocnici lékařem, tam moje rodiče vždy na chvíli pustili se kouknout.. A vše jsem přežila a zvládla bez následků S maminkou mám výborný, nadstandardně dobrý vztah, jsem sebevědomá inteligentní zdravá (i bez kojení) žena. Hlavně aby bylo miminko zdravé..určitě je v dobrých rukou. Netrap se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1068
30.7.14 07:45

@JoeJoe manžel si nemůže vzít ošetřovák nebo dovču aby byl se starším doma a ty s mimčem v nemocnici? Někdo ho snad taky hlídal když si rodila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1155
4.8.14 11:12

@JoeJoe ako sa máte? :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
4.8.14 21:20
@Deborah píše:
@JoeJoe ako sa máte? :hug:

Dcera je stále v nemocnici, stav pořád stejný. Víme jen, že má acidózu a čekáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
4.8.14 21:21
@Zacharova píše:
@JoeJoe manžel si nemůže vzít ošetřovák nebo dovču aby byl se starším doma a ty s mimčem v nemocnici? Někdo ho snad taky hlídal když si rodila.

Nemůže, byl po porodu 14 dní doma. Přišel by o práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
4.8.14 21:26

Ahoj!

A jak často se dostaneš do nemocnice? Máš někoho, kdo přes den pohlídá, abys tam mohla s malou aspoň nějakou dobu pobýt?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
4.8.14 21:33

Ahoj! S prekyselenim zkusenosti nemam, ale syn se narodil v 35tt, takze jsme stravili 14dni na novorozeneckem! Bohuzel, ne, se vsemi miminky tam maminy mohly byt. Prave z duvodu dalsiho maleho ditete doma.Ale takhle male deticky vetsinou spaly a kdyz ne, sestricky se jim uzasne venovaly! Musi to byt tezke, ale neboj, o malou je postarano!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
4.8.14 21:42

O acidozu se muže jednat, když je málo okysličená krev u takhle malých miminek.. A to se stává tehdy, když ti špatně funguje placenta a pouští málo okysličenou krev k miminku. Ono to pak dýl trvá, než se to srovná. Může se to klidně srovnávat i měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
5.8.14 09:45
@kotýsek píše:
O acidozu se muže jednat, když je málo okysličená krev u takhle malých miminek.. A to se stává tehdy, když ti špatně funguje placenta a pouští málo okysličenou krev k miminku. Ono to pak dýl trvá, než se to srovná. Může se to klidně srovnávat i měsíc.

Dekuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
5.8.14 12:09

@JoeJoe není zač :-)
v kolikátém týdnu se narodila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
5.8.14 12:17

Drzim palce, bude to dobre. Myslim, ze je to pro Tebe horsi, nez pro tu malou, je ještě malicka. Je skoda, ze prijdes o par dnu/tydnu s ni, ale urcite horsi psycho by bylo, kdyby byla starší. :kytka:
Myslim, ze bude naprosto v poradku po všech strankach :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí