Průchodnost nosu u miminka

pavlats
29.7.14 15:46

průchodnost nosu u miminka

Zdravím, prosím o radu a zkušenosti.
Mám tříměsíční miminko. Dříve nebyl s dýcháním problém, ale asi před šesti týdny měla rýmu a od té doby pořád frká, chrochtá, funí. Hlavně večer a v noci při kojení. To se i pouští od prsu, zlobí se a zkrátka je vidět, že to nemůže udýchat. Když pak usne, dýchá sice nosem, ale chrochtá a chrápe. Přes den je to lepší. Používali jsme mořskou vodu, na noc Nasivin, ale nic pořádně nepomáhá. Když jí zkusím odsát, neodsaju vůbec nic (mám odsávačku na vysavač).
Dnes jsme byly u lékaře, ten nás samozřejmě posílá na ORL, na vyšetření průchodnosti nosu pravděpodobně v narkóze.
Chci se zeptat, je tu někdo s podobnou zkušeností? Nemáte někdo zkušenost s nějakými kapičkami, které pomohly, aniž by jste museli podstupovat nějaké zákroky?
Děkuji za reakce.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16986
29.7.14 16:27

@pavlats zkus prostrikavat materskym mlekem. Je to opravdu zazracny lek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pavlats
29.7.14 16:51

@AniNevim To myslíš opravdu vážně? Nějak si nedovedu představit, jak jí leju mléko do nosu. Je tohle téma snad důvod k pobavení?

• Citovat
  • Upravit
16986
29.7.14 16:59

@pavlats co prosim? tema mi rozhodne neprijde k pobaveni, sebemin. Lit ho tam opravdu neni nutno, staci prostriknout pri kazdem kojeni a prebaleni a kdykoliv je vzhuru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
29.7.14 17:02

@pavlats Zkušenost mám - v tomhle věku děcka jsem coby správně vyjančená prvorodička neustále běhala za doktorkou, že má holka pořád rýmu a nic nepomáhá, že kapu Libenar, že nic neodsaju, že dítě v noci chrápe a při krmení se zadýchává… Na ORL mi ji tehdy vyšetřili, žádné zahlenění nezjistili a domů jsem šla s poučením, že se miminům do cca půl roku věku můžou vnitřní nosní sliznice vyvíjet nerovnoměrně, čímž se průchodnost při dýchání přechodně zhorší. Zvlhčování trochu pomáhalo, ale jinak jsem to dál neřešila a skutečně cca za dva měsíce se všechno srovnalo.

Čímž neříkám, že je to zrovna váš případ, vyšetření je určitě na místě, jen že není nutné panikařit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pavlats
29.7.14 17:06

@AniNevim Promiň, nějak si to opravdu nedovedu představit. :nevim:
@Bersaba Děkuji, tak uvidíme, co nám řeknou. Vy jste nějaké takové vyšetření průchodnosti absolvovali? Jestli ano, jak to probíhalo? Nerada bych, aby ji někdo trápil, že jí bude kdoví co strkat do nosu či krku.

• Citovat
  • Upravit
7661
29.7.14 17:11

@pavlats Ne, nic tak invazivního, jak píšeš ty, jen výtěry a prosvícení nosu baterkou.
Upřímně, pokud by dítě nemělo vyloženě záchvaty dušení nebo výpadky dechu, tak bych do narkózy asi nešla, to mi přijde strašně agresivní u takovýho prcka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pavlats
1.8.14 09:46

Tak malé na ORL udělali endoskopii nosu (chudinka, pěkně jí potrápili), nos má normálně průchodný, ale neporadili nám vůbec nic. Takže špatně dýchá dál. Nasivin můžeme dávat jen týden a mořská voda jí nepomáhá. Nemáte někdo tip na nějaké jiné kapičky, co vám pomáhaly? Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
16986
2.8.14 11:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení