Mám dát všanc psychiku své dcery Vojtově metodě?

Bella1988
29.7.14 08:51

Prosím, poraďte a sdělte svůj názor

Ahoj všem. Co byste udělali vy? Posledních pár týdnů mám hlavu jako v balon. Stále řeším cvičení Vojtovy metody, ovšem za jakou cenu? Moje tříměsíční holčička se chová stejně jako většina jiných dětí v jejím věku. Kamarádka má stejně starou dceru se stejnými rysy chování typickými pro jejich věk. Ovšem její pediatr je nikam neposlal. Náš pediatr nás poslal s tím, že má malá hypertonii. A Tak jsme začali jezdit do Vojtova centra, jenže tam jsme deset minut a malá řve jako tur. Nevnímá mě, nereaguje, jen řve a řve. Vojtova metoda? Možná. Každou návštěvu říká fyzioterapeut - možná příště? Zatím to snad není nutné… Ale jestli příště nepoloží zadek úplně na podložku při pasení koníčků, uděláme Vojtovo metodu. A strana druhá - dcerka chodí plavat a cvičit do Baby club Kenny, kde jsou rehabilitační sestry. byly jsme doposud u dvou. Položila jsem malou na podložku a říkám sestře, ona je hypertonická. A co se nestalo? " Hypertonická není v žádném případě, jinak by nepředváděla to co předvádí." Závěr - dcera má výtečně vypracované břišní svalstvo, je aktivnější na svůj věk, zvedá krásně nohy nad podložku v poloze na zádech, ruce jsou volné, chytá hračky. Cvičíme každý den 4 až 5× denně po 20ti minutách formou hry a mazlení. Opravdu mám dovolit, aby to Vojtova metoda zničila? A nebo mám poslechnout mateřský instinkt a byť je pasení hříbátek ve věku necelých 13ti týdnů nedokonalé, občas cucá pěsti a někdy mírně zvedne zadek a snaží se plazit, mám dát zdravou psychiku svého dcery a nakonec i moji všanc Vojtově metodě, která může pomoct zrovna tak jako ublížit? Mám poslechnout E. Keidroňovou, která je rehabilitační sestrou přes dvacet let? Nebo mám dát na názor neurologa, který dceru viděl 5 minut? Co byste udělali vy? Kdyby to byla Vaše dcera?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13837
29.7.14 08:54

Zašla bych ještě k jinému odborníkovi. Má dcera byla také pozadu a dr. byla v pohodě, kamarádky dcerka na tom byla mnohem lépe a jejich pediatr je poslal na Vojtovku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1573
29.7.14 08:57

Zasla na konzultaci jeste k jine dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
29.7.14 08:57

Pro mne ma Kiedronova strasne zastarale nazory, zkusila bych jinou konzultaci.

Ale Vojtovka zadne zlo neni, zadna hruza, jak to popisujes, to neni. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
shellmyska
29.7.14 08:59

@Bella1988 Zajit jeste jinam na konzultaci. Najit lekare s dobrymi referencemi a poradit se s nim. Nekteri lekari prehani s tabulkami - kazde dite je jine. :palec:

• Citovat
  • Upravit
1249
29.7.14 09:00

Našla bych si dobrého dětského neurologa, nechala dceru vyšetřit a teprve potom na jeho doporučení jestli RHB ano či ne, popř. Vojta či Bobath apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
29.7.14 09:04

Ten tvůj popis je teda dosti melodramatický. Máš právo na názor jiného neurologa. Takže tím bych asi začala. Jinak ono mnohdy krátké cvičení v začátku problému zamezí problemům budoucím. I když zase věřím, že u nás se Vojtovka předepisuje mnohdy až moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
29.7.14 09:08

Tu hypertonii diagnostikoval jen pediatr? požádala bych o vyšetření neurologem a na rehabilitaci šla až na jeho doporučení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34541
29.7.14 09:08

@Bella1988 jeste jeden nazor odbornika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
29.7.14 09:09

Vojtovka ještě nikdy nikoho nezničila :roll: uškodit vyloženě nemůže, může urychlit vývoj a to není úplně žádnoucí, ale rozhodně dítě nezničí a neuškodí.
Než abys hledala tady odpověď, zda cvičit či nikoliv, tak se obrať na jiného odborníka. Zajdi k jinému neurologovi a chtěj, ať dceru znova vyšetří.

Existují lékaři, kteří extrémně dbají na tabulky u dětí, ale na druhou stranu jsou matky, které dítěti odmítají pomoci, protože nejsou schopny přenést přes srdce křik dítěte :roll: Toto oboje dětem ubližuje mnohem více

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
29.7.14 09:24

Ahoj, poradila bych se s jinym neurologem, na to mas pravo. Maly je hypotonicky a Vojtovka mu hodne pomohla, cvicili jsme tri mesice. Neni to zadne zlo, jen je to neprijemne. Opravdu jsem videla, jak ho vylozene nakopla ve vyvoji dopredu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
29.7.14 09:24

Taky bych zkusila jeste jineho doktora, ale on co doktor to jiny nazor, ono je to tezky, kdyz reknou mamince at s prckem cvici, nadava, ze musi cvicit, kdyz reknou at necvici, nadava pak, ze se na ni doktori vykaslali a ze ji nerekli at s prckem cvici, pak at si clovek vybere, ze jo :) a jeste jsem teda neslysela, ze by Vojtovka nekomu ublizila.
My ji taky 2mesice cvicili, zadna hruza to nebyla, prckovi to pomohlo, pac porad daval hlavicku k jedne strane, pak se to srovnalo a byl klid…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1065
29.7.14 09:26

Rozhodně bych dala na mateřský instinkt :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
29.7.14 09:31

@Bella1988 Ahoj, být na tvém místě, zkusím vyslechnout názor i jiného neurologa a určitě pokračuju v Kenny, s paní Kiedroňovou.. Knížky od ní jsou skvělý, a pokud jste pod takovým dohledem, určitě nic nezanedbáš.. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
29.7.14 09:35

Vyprdla bych se na všechny doktory, přestala to řešit a věřila bych dcerce a svému mateřskému instintku. Myslím, že v ČR se to s tou rehabilitací trochu přehání. To v Německu třeba tolik není, vojta se cvičí u opravdu vážných případů a ty ostatní děti to nakonec doženou. Já myslím, že minimálně u syna by mě hnali v ČR na vojtovku taky, ale on se srovnal sám.

Vojtovka asi neublíží, ale zas na druhou stranu to může být zbytečný stres pro všechny okolo.

a když už, asi bych v tomto případě víc věřila kiedroňový, oni jsou známí tím, že jsou na toto hodně přísní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí