Mám dát všanc psychiku své dcery Vojtově metodě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6050
1.8.14 14:21

Mě by teda zajímala jedna věc. Dítě, které to opravdu potřebuje tak ať cvičí, proti tomu žádná, ale budu teď mluvit o zdravých dětech, které cvičení nepotřebují. Všude se říká, že se děti nemají co ničeho nutit, neposazujte, nevoďte za ruce, netahejte za ruce do sedu a další a další věci. Je to proto, že tím se uspěchá jejich vlastní vývoj a to, že na to musí mozek přijít sám. Tak proč tolik zdravých dětí cvičí např. Vojtovku, když se tím vlastně uspěchá jejich vývoj :nevim: Někde jsem četla, že dítě by se mělo pouze podporovat ne mu neustále vnucovat a ukazovat milion věcí, je pak zmatené a všechno dělá proto, že mu to někdo ukázal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
1.8.14 14:34

Mela zavrene pesticky ve ctvrtem mesici. Nechtela nic drzet a vse poustela, treba i me prsty. ptz se narodila v 36 tydnu akutnim cisarem, tak nas poslal spis pro jistotu na neurol. jestli treba nema obrnu a pod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
1.8.14 15:03

Natyber. Ja to taky nechapu. Jak jsme mohli vsichni vyrust bez Vojtovy metody. Podotykam, ze me zada neboli a jsem narozena v polovine 70let. Ale jako dite jsem vsude litala, tenkrat jeste nebyly pocitace. Tlak na miminka tenkrat nebyl (teda aspon moje mamka ne) az jsem zacala lezt, tak jsem zacala lezt, chodila jsem az jsem chodila. Bylo vse v klidu. Bud dnesni ceska miminka jsou na tom tak spatne, ze musi cvicit nebo je za celou Vojtovou metodou business. Podotykam, ale kde je to potreba tak je dobre cvicit, ale puvodne myslim Vojtova metoda je urcena pro deti po mozkove obrne atd. a ne pro deti, ktere nejsou tabulkove. V zahranici zadna miminka necvici, posazuji je, tahaji je jak chteji atd. (nerikam, ze je to spravne). Dospely v zahranici maji ploche nohy, zborcene klenby, atd.,tak to by vsechny musely bolet zada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
1.8.14 22:24

@natyber a jak ty víš že to dítě to nepotřebuje,,já byla malinko pomalejší..ale až dnes mi řekli že jsem hypotonická…jen mírně, chodit jsem začala ve 13 měsících..takže jsem nebyla pozadu nějak moc.
Dnes mám skolozu páteře..špatné držení těla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
2.8.14 10:04

@Malike Naprosty souhlas. Me fascinuje, jak nekteri odpurci vi, ze i kdyz se v zahranici Vojtovka necvici, tak jsou tam vsichni zdravi bez bolesti zad :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
2.8.14 10:37

No a zastanci Vojtovy metody asi vedi, ze 90% ceskych miminek potrebuje cvicit a ze v dospelosti je nebudou bolet zada. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
2.8.14 10:59

@sing To nevedi, ale veri, ze doktori jsou zkusenejsi nez maminy na diskuzich a vi co delaji, teda aspon nekteri :mrgreen: Vojta forever! :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
2.8.14 14:20

Myslim si, ze neni problem vyjadrit svuj nazor a toto je muj nazor na Vojtovu metodu. Kdo ji potrebuje nejsem proti, ale cvicit jen kvuli tomu ze neni tabulkove, tak to mi prijde opravdu zbytecne, ale at si dela kazdy co chce. No a o zkusenych maminkach na diskuzich se neminim vyjadrovat. Prijde mi to, ze dost dotazu sem asi davaji sami deti, nez jejich matky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
2.8.14 14:43

@sing To nebylo mysleno nijak utocne :kytka: Taky nekdy nestacim zirat, co se tady nekdy objevi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
2.8.14 15:57

Já s dcerou taky cvičím a už má tak namakaný záda, že to prostě nejde :nevim: doktorce to taky s ní nešlo jak se kroutí a brání, ale musíme cvičit dál :cert: protože tam jen řve a doktorka si myslí, že nezvedá pořádně hlavu nedívá se na sebe do zrcadla, nebrouká, nedrží hračky prostě nic. Říkat jí můžu co chci, ale dokud to neuvidí 8o vrrrrr docela jsem naštvaná… vlezem do ordinace a dítě mi zrudne… začne strašně řvát a to jen ucítí ten smrad dezinfekce a je hysterák :zed: 8o :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
2.8.14 16:02

Ještě maximálně nenávidí být vysvlečená a to při cvičení být musí… každej doktor se pak diví proč tak pořád řve… vždyť většina miminek jsou rády nahé nebo pevně zavinuté… ona už v porodnici vytahovala ručičky a pokaždé se vykroutila. Moje holčička není tabulková a pak to tak dopadá :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2486
2.8.14 16:23

Stalo se mi to s nedonošenou právě tříměsíční dcerou a cvičení jsem odmítla, jí se nechělo pást, proto pásla špatně. Po té návštěvě u neurologa jsem ji začala dávat na bříško, podložila jsem jí ručičky srolovaným ručníkem, vždy po chvilkách, koukala na nějaké hračky před sebou a do týdne pásla ok. Těžko to ale soudit po internetu, dcera tenkrát přepadávala na záda, ale jinak byla pevná a to jsem věděla hlavně já, protože jsme s ní byla pořád. Taky jsem dělala to, že jsem ji zvedla v leže rukama nad hlavu a ona posilovala svaly. Je v pohodě. Tři měsíce většina pediatrů ještě moc neřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
2.8.14 21:12

Těžko nějaká maminka která sním vojtovku cvičí je fanatická pro vojtovkářka..já se synem cvičím vojtu už 8 dllouhých měsíců. Nejdřív 5× denně, ted 3× denně a jen protože sním zápasím, jak je už je kneudržení. A věřte mi že kolikrát bych stím sekla a ráda, někdy jsem ráda že jedem na půl dne k doktorům..dítěti to opravdu nebolí, jen nerad omezování svobody..každopádně po čase si trochu zvykl a nejančí.
Teda podle jeho rozpoležení.
Takže říct že jsou fanatické maminky co milujou vojtovku může snad říct někdo kdo tohle dlouhodobé peklo neprožívá..já ho budu ještě nějakou dobu používat, přesto na cviky nedám dopustit..pomáhají..a jediné co si vyčítám je, že jsem dostatčně nekopla naší DR.do zadku zato že i ona se neřídila podle tabulek a nechala ho zanedbat.
Vojtovka je peklo..nápor na psychiku spíš maminky, dítě na to zapomene,,..mamka ne, ale je vděčná že udělala pro dítě maximum i kdyby vypadalo naprosto zdravé. že vám milé maminky přijde ted normální, neznamená že v budoucnu nebude mít bolesti zad, skoliozu či po jemné motorice nebude zručnější…nebo jiné potíže.
Pakli vám předepíše preventivně vojtovku není nic špatného, budete jí cvičit krátce než za pár měsíců, či let zjistit že to nemuselo být tak marné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
2.8.14 21:17

@Malike Zlata slova, souhlasim. Ja jsem u cviceni brecela s malym, ale kdyz jsem videla ty pokroky, rikam si, ze to za to stalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
2.8.14 21:23

Já dala na mateřský instinkt, obešla jsem tři různé fyzioterapeuty, jeden tvrdil že jasná vojtovka, druhý že vojta nic nezkazí a třetí, že tak zdravé dítě u nich už dlouho nebylo, že dlouhým a velkým dětem koordinace trvá dýl.
Pediatrovi jsem řekla, že chodíme cvičit. Dceři je 20 m, začala chodit nedávno a je spokojená a já taky. Možná by s vojtou lezla a chodila o měsíc dřív, nebo taky ne, no a co? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí