Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosím o radu. Máme 3 týdení holčičku, narodila se o 3 týdny dříve s váhou 2,8kg…tědkom po velkých utrapách s kojením a i krmením má 3,3kg. Když to shrnu..tak šla akutím císařem, byla dva dny na jip, měla i žloutenku..moc spavá, slabá, neschopná sát. Takže jsme na UM plus odsavám něco málo cca 250 na den. A teď k dotazu, po narození nám týden a půl šla s váhou dolu, sát z prsa nechtěla, UM ze stříkačky plivala, savičku 1 od avent neutáhla…nás chtěli hnát do špitálu, nakonec jsme to vyřešili savičkou od aventu 2, která teče..se chudák zakuckává ale mlíčko do bříška složí. Podle váhy mě vychází, že by ji 70 ml na jednu dávku pokud krmím 8 krát denně mělo stačit..neplače hladem. Jenže mudr po nás chce ať ji dávám víc, kolik vypije, natlačí tam i 1OOml ale pak se zablinka cela a pak má znovu hlad, jenže při znovu nakrmení to opět vyhodí, při takhle velkých dávkách…myslíte, že je nutny ji dávát tolik?? ![]()
Dávala bych kolik zvládne tj. těch 70ml. Kdyby nepřibývala postupně bych třeba po 5ml přidávala co 2-3dny a viděla jak to zvládne. Rozhodně ne ze 70-100
. Přeju ať je malá brzy silná ![]()
@evička2014 dávala bych tolik, aby nezvracela. Nechápu mudr, že nutí překrmovat. Ty vidíš, jestli jí 70 ml stačí
pokud jo, je spokojená, přibívá, nedávala bych víc. ![]()
Já bych jí netrápila a dávala co sní sama a víc do ní netlačila..nechápu jak ti doktorka může říct ať do ní tlačíš..kdyby si na to zvykla a pak začla jíst normálně zadělá jí na obezitu a překrmování..
Ahoj!
Taky mi přijde naprostá hloupost do ní tlačit tak moc.
Dej jí, kolik zvládne.
Dávala bych jí kolik zvládne, pokud má 6 počůraných plen denně a přibírá, navíc po více ml blinká, tak bych to do ní necpala. U nás to je to samé, kojím, částečně s dokrmem…a nikdy nedostal, to co bylo doktorkou nařízeno, dostává jen tolik kolik vezme…ale teda přibírá neuvěřitelně, plíny počůrané má, fontanelu snad v pořádku a když to spočítá, tak 150ml na kilo váhy taky zvládne. Fakt bych do ní více necpala. Malému je měsíc, dává 80-90ml co tři až 4h…
Dávala bych tolik, kolik zvládne a v době, kdy má hlad - ne ale dýl, než po 3 hodinách. Já to s malou měla podobně - doktoři nutili pořád víc a víc a malá to nechtěla, když jsme najeli na režim - podle hladu, ale nejdýl po 3 hodinách - docela brzo se to srovnalo a dostali jsme se na pravidelný režim a malá i začala krásně přibývat na váze - nakonec z ní bylo „tabulkově přibývající miminko“.
Jo a k dudáčkům… aventky byly dost problém (i u kamarádky - taky je její děti nezvládly)
My jsme dali dudáček mam 1 - dudáček je měkkoučkej a teče pomalu - jo a dá se dát do avent lahviček. Zvládlo ho i naše 2,90 kg vážící pískle ![]()
Tak to držím palce, dávala bych jí podle tvého instinktu a spíše častěji. No a ještě mě napadá poslední varianta, co zkusit kloboučky? Mně kojení s první holčičkou v porodnici taky nešlo, tak jsme vyzkoušely kloboučky na bradavky, třeba se jí to bude líbit?