Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, chci požádat o radu, ohledně deníčku pro miminko. Na internetu je knih bezpočet, ale v málokteré se dá online zalistovat.
Můžete mi doporučit, kterou máte vy a přiblížit, co vše mě v ní čeká?
Ráda bych pro chlapečka. Díky. ![]()
Mám „Tvůj fotodeníček“ od Jany Abelson Tržilové. Zadej do Googlu a vyjedou Ti i obrázky s tím, co je uvnitř. Akorát je to teda už od těhotenství, do 3 let (a pak je i další pokračovací pro předškoláky). Stránek spousta, spousta místa na psaní i fotky. Super je to, že je uvnitř kroužkovaná vazba, takže když se Ti něco nelíbí, můžeš to vyrvat bez toho abys to poškodila. Jsem spokojená. Je pravda, že to flákám, staršímu jsem tam něco napsala naposledy před víc jak rokem a půl a mladší ho zatím nemá vůbec, ale to je vedlejší.
Píšu do PC. ![]()
@Krakatice88 To by jeden neřekl…,) V knihkupectví jsem před porodem neuspěla… A po porodních komplikacích si bohužel ještě pár týdnů poležím, ale knihu bych ráda měla doma… (Na rady typu - ať ti ji někdo koupí také moc zvědavá nejsem.,))
@Markouš Promiň
Nemyslela jsem to nijak zle. Z vlastní zkušenosti ale radím knihkupectví už kvůli materiálu, typu papíru. My jsme měli doma knížku od někoho darovanou a letěla do koše, protože papír byl moc lesklý a nedalo se na něj psát, všechno se rozmazávalo. Nebudu ti radit, ať ti ji někdo koupí, sama bych to nechtěla, musela jsem si vybrat sama
Nevím, odkud jsi, ale v Olympii v Brně Modřicích mají v Knihcentru pěkný výběr, třeba by sis tam vybrala.
Já mám Mých prvních pět let od Anne Geddes…
http://www.fotoalbum-levne.cz/…-anne-geddes
Mám ji, a je krásná…
ale stejně bych taky poradila kouknout do knihkupectví. Aby sis ji mohla osahat, prohlídnout. Každá máme jiný vkus…
Taky bych si chtěla pořídit. Nemáte někdo Chlapeček - moje první vzpomínky od Elle Mendenhallové?
Ja dostala album, kde prvni cca 4 strany jsou venovany pro muj vlastni text. Tam ji pisu vse dulezite. Ostatni listy jaou album, ktere si tvorim podle sebe - ma prazdne strany urcene pro nalepovaci rozky a chranici slidu. Kdysi se tento typ alb hojne vyuzival. Je to moc krasne, skládám ji tak „stripek po střípku“ prvniho roku jejiho zivota…
Příspěvek upraven 25.07.14 v 21:09
Já koupila velký sešit s kroužkovou vazbou a vevnitř je moc hezky dělaný, není to nic obyčejného a vyloženě píšu deníček od začátku těhotenství, vypsala jsem kontroly u doktora, popsala porod a podobně… nalepila pár fotek, výrazněji píšu její významné dny, jako kdy se poprvé přetočila a podobně. Někdy to možná udělám, tak že to nechám svázat třeba jako diplomku nebo něco podobného a jednou jí to všechno při vhodné příležitosti dám ![]()
Holky, poradíte některá pěkný deníček pro miminko - holčičku. Chci to jako dárek pro ségru, které se teď narodilo.
Nedostanu se v nejbližší době nikam do krámu, abych nakoukla dovnitř, a jen tak něco na blind z netu objednávat nechci.
Tak prosím o tipy vás. Případně i odkaz, jestli můžu poprosit. Představovala bych si to od narození do cca pěti let.
Moc děkuji ![]()
Máme tuhle: http://knihy.abz.cz/…mame-detatko
Je to pro kluka i pro holčičku, my ji máme už pro druhého prcka. Velká výhoda je, že na rozdíl od všech ostatních podobných knih je tahle od české autorky, takže rodiče můžou zaznamenávat veškeré české rituály - křtiny, vítání občánků, karneval apod. Je to od narození do 7 let. Je tam prostor na vlepení těhotenského testu, náramku z porodnice, obálky s prvními ostříhanými vlásky… Fakt pecka.
![]()
@Jarka K Já jsem si koupila na doporučení kolegyně Máme děťátko . Je to moc hezká kreslená knížečka, je tam hodně místa na nalepení fotek, různé popisky od důležitých věcí, jako je první krůček až po „blbosti“ o prvním hlídání. Mám ji doma, ale nevím, jestli ji využiju. Fotky máme v elektronické podobě, nevím, jestli pak mám všechno tisknout, určitě nevyužijeme stránku o křtinách… ![]()
My máme deníček našeho děťátka a od pojišťovny jsme dostali moje první knížka medvídek pu a ta je úplně úžasná ![]()
MV 211 a dostali jsme ji v červnu když jsem šla malému pro kartičku. Takže není to tak dlouho takže asi dávají porad ale nevím jestli porad ty samé. Ségra má jinou pojišťovnu a ta zase dostala nějaký dudlík a hračku ![]()