Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky, ráda bych věděla jestli máte některá také podobný problém a co s tím. Náš 6 měs. kluk má odstáté uši, od narození pozoruju, že se nějak pořád odchlipují od hlavičky víc a víc. Na plastiku to ještě není a tomu bych také ráda předešla pokud to trochu jde. Dřív se prý dětem dávalý čepičky pořád i v létě aby právě ty uši měly přiléplé k hlavě, ale my nosili celé jaro, teď v létě ne, to mi přijde trápení jak se potí v těch vedrech. Dokonce jsem slyšela, že někdo přilepuje uši náplastí k hlavě
, tak nevím, řešíte někdo něco takového?
Kluk to má taky a dokonce jedno víc jak druhé… držel si ho v bříšku a i jeho táta je ušoplesk.
nechci ho trápit náplastěma a čepicema. Dr mi řekla, že to stejně nepomůže. Jsem smířená s tím, že ho před školou dám na přišití, aby se mu děcka nesmála a bude. Mám hodně kamarádů co to maj a není to poznat a ani si na to nepamatujou.
Čepice, náplasti a podobný nápady jsou blbost, nic tím nezměníš. Každý má prostě vrozený tvar chrupavky a s tím nic neuděláš. Plastikou se to řeší nejdříve v 5-6 letech.
Dcera (4roky) je taky ušák
Tchýně pořád vyváděla, když byla malá miminko, že ji to máme přilepovat apod. ale mě to přišlo jako blbost. Když bylo počasí na čepičku, tak ji měla, ale jinak ne. Uvidíme jak to bude ve školce, v kolektivu. Když ji to začne vadit, tak ji je před nástupem do 1.tř. necháme přišít. Ale zatím ji to vůbec nevadí, pořád o sobě říká, jak je krásná
(chci ji vidět v 15
)
Uši neřešte, užívejte krásného a zdravého miminka
![]()
Mamka přilepovala ségře a prej jí to hodně pomohlo
Jako malá měla hodně odstáté, jako dospělá jenom trošku. Jak moc je to objektivní nevím. ![]()
Máme ušopleska, o možnosti operace ví. Ve škole se setkal s případem chlapce, který si to nechal operovat. Zatím nechce, řešíme to účesem přes uši.
Já mám přišívané uši v 15.
Máma taky lepila a bylo to prd platné, okolo desátého roku mi to vymluvila babička/jak to bolí atd/ a já sama sem se pro to rozhodla v pubertě. Ty uši byly fakt strašný.
JInak co se říká, tak přilepování je blbost, tvar chrupavky nějakou náplastí nezměníš. Také záleží jak poroste - my máme odtáté uši v rodině, děda i táta mají hodně velké, trochu odstáté uši /né na operaci, tak hrozné to není/, já měla radary jak blázen, a náš malej je má taky. Ale čím víc roste, tím víc to „mizí“, jak mu roste hlava a tak, tak to není tak markantní. Takže si myslím, že možná bude mít to, co jeho děda a praděda, což na operaci nakonec nebude…
takže ještě uvidíš jak se to vyvrbí.
Uši mi přišívali asi v 5 letech. Pamatuju si na tu nemocnici a tak ale v pohodě.. Dítě bych tam poslala taky tak nějak před školou ![]()
Ahoj. Taky mám přišité uši. Myslím, že do 5-6 let to dělají zdarma. Mě to dělali v 5 letech. Teď není nic poznat. Pamatuju si, že to nebolelo, jen jsem pak chodila se zavázanýma ušima (nějakou dobu) a pár dní jsem strávila v nemocnici. Pokud by to mělo mojě dítě, uši mu určitě nechám přišít. V dospělosti by se za ně pak mohl zbytečně stydět.
@Vickee to je fakt dobrý, naučit lítat
… čekám, že něco podobného by tu naši holku taky mohlo napadnout ![]()
@Vickee jo no, jak ohlídat dítě, aby si na ty stehy nesahalo
a s lítáním nevěš hlavu, není všem dnům konec ![]()