Často chované miminko

1039
24.7.14 12:54

Často chované miminko

Ahoj maminky, chtěla bych se vás zeptat, do kdy se tak chtěly hodně chovat vaše miminka? Můj malej drobeček má teď 6 měsíců a už asi měsíc vyžaduje téměř neustále chování (i dříve byl hodně chovací, ale teď je to už docela extrém) - a to jen v poloze klokánka. Jako v zásadě mi to nevadí, je to moje první dítě, takže čas na to mám, i když už je to docela makačka, protože váží 7,5 kg. Naštěstí mi krásně a dost spinká, takže domácnost a tak udělám v té době. Zajímá mě teda jak dlouho ještě bude chtít být tolik chovaný? Než začne lozit? Problém vidím v tom, že jak se pořád jen chce chovat, tak je motoricky trošku pozadu - zatím se nepřetáčí, jen ze zad na bok. Na bříšku se mu moc nelíbí, ale pravidelně ho na něj dávám, i když vydrží tak jen pár minut… Vybrečet ho rozhodně nenechám, jen u nás prostě nehrozí, že by si vydržel chvilku hrát sám na zemi nebo v postýlce. Pokud náhodou nechovám, tak musím být u něj a zpívat nebo dělat nějaké blbinky, případně podávat hračky. Tak nevím. Podle mojí mamky jsem ho moc rozmazlila, ale mě to nepřijde, jen prostě chce být se mnou a když je sám tak pláče… Měla jste to některá podobně? Přejde to časem nebo už je to taková povaha dítěte? Díky moc za odpovědi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2144
24.7.14 13:01

Příjde mi to jako separační úzkost ;)
http://www.jaknamiminka.cz/…ost-a48.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
24.7.14 13:03

@zuzanx je to vic veci dohromady. Nemyslim ze je potreba delat si nejake starosti s tim. Pokud ti jde o motoriku tak ho dej na zem a bud tam s nim, motivuj hrackama. Prejde to presne jak pises az se nekam zacne posouvat sam. Ted mu ten pohyb zprostredkovavas ty 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
24.7.14 13:04

@celipipka54
No něco na tom asi bude :-) Ale většinou se nechá chovat i od ostatních, minimálně od manžela určitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
24.7.14 13:06

@quinny
No já se snažím s ním být na zemi, ale většinou po chvíli začne brečet tak silně, že zabere jen pochovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
24.7.14 13:06

Náš malej byl chovací miminko od malička a je i teď, když je mu rok :). Sám si nikdy taky nevyhrál a jako bonus k tomu všemu zlobí se spaním :zed:. Nemyslím si, že by půlroční mimčo mohlo být rozmazlené. Je ještě malej na to, aby si uměl hrát sám :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
24.7.14 13:08

No půlroční dítě by se mělo točit na bříško a rozhodně vydržet déle jak chvilku na tom břiše, sahat přitom po hračkách a pomalu zkoušet druhý vzpor, myslím, že by ho měla vidět fyzioterapeutka, jestli netrpí hypotonií/hypertonií nějaké svalové skupiny, která by mu mohla v rozvoji bránit. Samozřejmě může být jen trochu líný ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
24.7.14 13:11

Rozmazlený určitě není, ale chvíli sám by už vydržet měl. Ony děti v tomhle věku už jsou vyčurané. Náš syn dělá to, že když ho položím na zem třeba po návratu z procházky, tak začne ječet, ale já musím třeba ještě vyložit nákup a umýt psovi tlapky, takže ho nemůžu mít na ruce. Jak ho ale položím a začne ječet, normálně odejdu a ten pláč přestane tak do 10-15 vteřin. Prostě to zkusí, já nezareaguju, tak toho nechá. Já bych zkusila prodlužovat intervaly, kdy se synovi věnuješ, ale nenosíš ho a zvykala bych ho, že se taky musí zabavit sám, třeba jen po pár minutách,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
24.7.14 13:13

@zuzanx Tak to možná nebude, těžko říct :)
Jen ohledně toho rozmazlování jsem někde četla že miminko do 7mi měsíců se nedá rozmazlit, takže toho bych se nebála :kytka: Myslím si že to určitě přejde samo, hlavně až se začne pořádně plazit, tak bude mít na práci jiný věci než se chovat :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
24.7.14 13:15

Moje děti byly chovací - určitě do té doby, než se naučily lézt a sedět. Dcera je teda děsnej mazel dodnes (3 r). Určitě jsi ho nerozmazlila, neboj. Kvůli tomu přetáčení si s ním hraj na zemi častěji, ale kratší dobu. Některá miminka jsou pomalejší na vývoj, ale pak to jsou zase skoky dopředu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
24.7.14 13:20

Určitě jsi ho nerozmazlila, to snad ani nejde v tomhle věku :) my nosili jako šílení, vždy když byl unavený, taky v téhle poloze (naštěstí to oddřel většinou tatínek). U nás se to nejvíc zlepšilo, když se začal plazit a od doby, co leze po čtyřech, stoupá si, obchází a neustále kramaří, tak se dost zabaví. Vydržet ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
24.7.14 13:21

6- měsíční mimčo není rozmazlené, jen chce to, kde je mu nejlíp. Pokud ho stejně držíš vzpřímeně-což není ideální-tak si pořiď nějakou „manducu“-ulevíš si a oba budete spokojeni. A podle mě-máma je od toho, aby se o dítě starala, ne aby ho někam odkládala-takže to děláš dobře :lol: a na bříško dávej co nejvíc-třeba i v kočárku-bude koukat ven a dýl vydrží :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
24.7.14 13:24

Rozmazlený není, jen prostě má takové období. Tohle jsme měli kolem 5.měsíce. Nemusela jsem tedy vyloženě chovat, ale být v bezprostřední blízkosti. Přešlo to, kdy začal lézt - v 6,5m. ted je mu necelých 8m a obchází nábytek, takže u mě moc nepotřebuje - dojde si sám :twisted: Ale6m by se dítko asi užpřetáčet mělo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
24.7.14 13:24

Teď mě napadlo, jestli by nepomohlo něco jako jídelní židlička (ve vašem případě by musela být polohovací, když malý nesedí), aby na tebe viděl, když něco děláš a měla jsi ho ve své úrovni. když jsem byla nedávno nemocná a ležela jsem, hlídal tatínek a měl toho našeho malého experta u sebe v kuchyni na hrací dece. Syn už leze, není pro něj problém si za někým dojít, ale hrozně řval a chtěl chovat. Zkoušeli jsme houpačku, nepomohlo, asi proto, že byl moc nízko a měl špatný rozhled. Tak jsme ho zkusili posadit do vysoké židličky a najednou byl strašně spokojený. Koukal tátovi pod ruce, smál se a vydržel tak skoro hodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
24.7.14 13:26

@Bibi239
Vím, že už by se měl sám přetáčet, včera jsem se o tom bavila s doktorkou v poradně. Ale já i manžel jsme se začali přetáčet taky pozdě, já až v 7 měsících. Navíc malej je narozenej 36+0, takže korigovaně má 5 měsíců. Koníky začal pást až v 3,5 měsicích, hlavičku držet až ve 4,5 měsících… Takže mu doktorka ještě dala čas, že je prostě línější. Jinak je šikovnej, třeba na drobnou motoriku je napřed, už krásně chytá hračky i s palcem, sám si strčí dudlík do pusy, sám si drží hrneček s čajem, atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí