Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, chtěla jsem se Vás zeptat, jestli sedmi měsíčnímu mimču už byste daly banánek.. Můj chlapeček měl zatím jen mrkvičku a bramboru, jinak kojím. Myslíte, že banánek už by mohl? Děkuji ![]()
Banánek mu jistě neublíží, klidně mu ho dej. On ani banán by mu nic neudělal
![]()
@LenďuleB mohl, už dávno, jen bacha banán nejde vyprat
tady jsou odkazy co kdy dát dítěti http://www.kojeni.net/…prikrmu.html
no jasně, dávám ho 6m (kojená), syn (byl na UM) ho dostával od 4.5m a nezdá se, že by to na něm zanechalo následky.
@Loll píše:
Banánek mu jistě neublíží, klidně mu ho dej. On ani banán by mu nic neudělal![]()
V pohode, mala mela prvni banan uz v pul roce, chutnal ji, protoze je mazlavy a jak nemela zuby, tak se ji dobre zmoulal.
Mě jako první napadl banánek v čokoládě, ten bych nedávala. Ale obyčejný banán mu klidně dej ![]()
@blecha72 díky ze typ
a ten může?
ten jogurt.. já fakt nevím abych mu třeba neublížila, že to ještě nemůže, má se to prý dávat nějak postupně, tak proto se ptám
@LenďuleB měla bys rozšířit nabídku. Miminko by mělo ochutnávat a zvykat si na nové chutě a ne jíst jedno a to samé. Prostuduj si odkaz na kojeni.net nebo diskuze kolem jídla. Je tu toho tuna.
Příspěvek upraven 26.07.14 v 22:18
Ok, tak díky holky za radu a pěkný večer
Zítra malý dostane banán, to si dáá
Hrozně se mi líbí, když ochutnávají ty mimča něco nového jak se u toho tváří, prďolové ![]()
Chvíli jsem přemýšlela, jestli banánkem je myšleno to žluté ovoce, ze kterého se oloupe slupka a normálně se jmenuje banán (takový banánek v čokoládě s pravou šlehačkou taky není k zahození
).
Pak jasně, banán je jeden z prvních druhů ovoce, se kterým se u dětí s příkrmy začíná.
Může. Banánové fáze jsou tyto: rozmixovaný banán, banán pomačkaný vidličkou, oloupaný banán, celý banán, banán je v ledničce, máš svoje prachy-tak si kup ![]()
V bílém jogurtu jsou živé kultury, na rozdíl od kravského mléka jej pediatři doporučují.