Mám dát všanc psychiku své dcery Vojtově metodě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Any11
29.7.14 11:03

@Bella1988 Tak nezakladej diskuzi, kde se na to ptas, kdyz to nechces slyset. Se synem na rhb chodim, vojtovku porad necvicime, mame i jiny cviky.. A popravde rozdil v tom nevidim.

A Kiedronova se zapomnela 20 let zpatky, staci mi jeji nazor na babyvaky, satky apod. Dite narve do perinky apod. Ja k tomu ani nemam silu se vyjadrovat.

• Citovat
  • Upravit
Bella1988
29.7.14 11:04

@subsomi Chci slyšet různé názory ale objektivně? Ne tak, že my jsme cvičili, tak cvičte taky jinak něco zanedbáte. Chápete? Vaše děti a moje dcera jsou úplně jiní lidé a je třeba k nim přistupovat individuálně. Též mě dostávají názory typu, že E. K. má zastaralé názory. Co je lepší? 20ti letá praxe a zkušenosti a nebo výstřelky dnešní doby? Přiklonila bych se k té první možnosti. Není to o tom, že si neumím poslechnout opačné názory nebo je přečíst. Je to o tom, že je z nich cítit to, že když jsme museli my, vy musíte taky a to není objektivní. Psala jsem co moje dcera dělá nebo nedělá a k tomu se má přihlednout. Ta diskuze není o tom, jestli cvičit Vojtu jen proto, že nás tam poslal neurolog.

• Citovat
  • Upravit
Bella1988
29.7.14 11:06

@Anielka Co je na peřince špatně? Raději ho tedy dáme na matraci bez polštáře ano? Dobře, zkus si tak lehnout ty a pak si lehni na peří a uvidíš ten rozdíl. Já peřinku dávám a moje dcera nádherně spí a hle divme se světe nemá ani shlehlou hlavu, kterou dnes má také kde kdo.

Příspěvek upraven 29.07.14 v 11:06

• Citovat
  • Upravit
6842
29.7.14 11:06
@Bella1988 píše:
To že vy jste cvičili Vojtovu metodu neznamená, že ji musí cvičit každý

Většina komentářů byla, ať navštívíš ještě dalšího neurologa. Nikdo ti Vojtovku nevnucuje, jen ti co ji cvičili, ji brání, že to není "týráníů dětí, jak si některé matky myslí (nejsi první, která tady má téma o Vojtovce, že ji pro své dítě nechce)

A znova zopakuju, je to tvé dítě, ty jsi za něj zodpovědná, sama se musíš rozhodnout, zda cvičit nebo ne. I kdybys tady měla 1000 příspěvků s radou „necvič“, tak konečné rozhodnutí a zodpovědnost je jen na tobě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
29.7.14 11:08

@Bella1988 Ne, ja bych radsi dite vzala k sobe, nez ze ho budu separovat nekde na perince. Jeji nazory na satky delaji velmi velkou skodu pro spoustu rodicu..

• Citovat
  • Upravit
Bella1988
29.7.14 11:08

@subsomi opravdu? Nebudeš tomu věřit ale to si plně uvědomuju. A i vím, že většina lidí je pro třetí stranu, což je rozumné. Přesto se ale najde někdo, kdo můj názor bere jako útok na sebe že :-) Zajímalo by mě, jestli jste vy takové matky, co se tak čílíte když se opřu do vašeho postoje na Vojtovu metodu, cvičili rády a nebo vás naopak mrzelo, že to nejde bez toho? Což?

• Citovat
  • Upravit
Bella1988
29.7.14 11:10

@Anielka šátek nemám. Peřinku ano. Má ji v postýlce a má ji také v kočárku. Aby si odpočinula. Dítě přece nemůžu držet a nechat pořád spát u sebe. Ono si potřebuje pořádně odpočinou. Baby vak je pro hodně dráždivé děti mnohdy jediné řešení jak být s rodičem téměř pořád a zároveň možnost pro rodiče aby také dělal něco jiného, než celý den jen choval. Ani jedna z věcí mi nepříjde špatná na rozdíl od autosedaček a takových těch křesílek s hudbou, ani nevím jak se to jmenuje.

• Citovat
  • Upravit
Any11
29.7.14 11:12

@Bella1988 Ne, samozrejme vsechny chceme zdrave deti a travit cas radsi s hranim s detmi nez cvicenim, ale proste nekdy to nejde. Jen to podle mne musi posoudit odbornik (a to mam na doktory svuj nazor), nez to, ze mi je Vojtovka neprijemna.

Vetsina ti rekla, ze si mas najit pohled treti strany, ale ty jsi to podala tak, ze Vojta je zlo… ano, zabava to urcite neni, ale proste nekdy je to nutnost. Ja za sebe ale rikam, ze nejsem neurolog, ani rehabilitacni, ani fyzioterapeut, abych to posoudila. A ceho se nejvic bojim je to, ze syn bude mit stejne problemy se zady jako ja.

• Citovat
  • Upravit
Any11
29.7.14 11:13

@Bella1988 A podle mne treba kolebka skodliva je (tak se nosi v babyvacich), ja myslim, ze dite potrebuje hlavne svoji maminku a ne zadne perinky, lehatka. A nevim, proc by dite treba nemohlo spat v satku. Muj syn to treba nevyzadoval, ale neprijde mi na tom nic spatneho. :nevim: (a ani treba nemecke Trageschule, ktera se o odborniky opira)

• Citovat
  • Upravit
Bella1988
29.7.14 11:17

@Anielka Vojta je zlo pro toho, kdo ji nepotřebuje ale to všechno. Takový svět prostě je. Vitamín D? Bez něho žít nemůžeš, ale předávkuješ se a je konec.. je to jen příklad. Není bílá a černá stránka věci. A je potřeba zvážit pro koho je a pro koho ne. Kdyby jednoznačně neurolog, fyzioterapeut a rehab. sestra řekli ano, Vaše dcera potřebuje cvičit Vojtu, protože neodpovídá psychomotorickému vývoji, pak neřeknu ani ťuk. Pokud ale neurolog vidí dítě pět minut je nevrlý a ani mi nevysvětlí, co ji vlastně je a místo toho ji vypíše žádanku do centra, i když mu říkám, že malá chodí cvičit a plavat, je divné. V centru nás paní vidí pár minut a zatím návštěvy byly takové, že je to v pořádku, celkem dobré a po deseti minutách jsem jeli zase skoro hodinu domů.. a to pokaždé říká, že příště už když nebude to a to zkusíme Vojtu.. a třetí strana Kenny - kde rehab. sestry jednoznačně popírají, jakoukoli hypertonii. Není to zvláštní? Já bych řekla. že ano

• Citovat
  • Upravit
Bella1988
29.7.14 11:20

@Anielka Dítě je v baby vaku v klubíčku, což je přirozená poloha malých děti. Takto byly v děloze. Stejně jako by se malé děti měly zavinovat, proč? Je to přece jasné, v děloze je málo místa a po narození je svět obrovský. Dítě potřebuje cítit bezpečí. Dceru jsem zavinovala do 2. měsíce věku, když bylo horko dala jsem ji zavinutou do pleny na peřinku, dnes spí bez pleny volně na peřince a má kvalitní spánek.

• Citovat
  • Upravit
Any11
29.7.14 11:21

@Bella1988 Tak proc si nenajdes dalsiho odbornika? Proc tu kricis, ze Vojta je spatne? :nevim: Nevim, proc bych se mela predavkovat vit. D, kdyz staci vyjit na slunicko. :-)

• Citovat
  • Upravit
Any11
29.7.14 11:23

@Bella1988 No vidis a mne prijde mnohem prirozenejsi vertikal v satku, nez dite v babyvaku http://www.vbavlnce.blogspot.cz/…ti-aneb.html viz treba tady. Ale to by pani Kiedronova asi nerozdychala. :-)

• Citovat
  • Upravit
Bella1988
29.7.14 11:24

@Anielka :-) Vidím, že je to jako házet hrách o zeď. Kdo nechce nepochopí a to D byl příklad a můžeš se předávkovat nebo ho mít obrovský nedostatek a to zejména v zimě a pokud jsi těhotná. Každá druhá těhulka má nedostatek vitamínu D a nestačí slunce, musí brát Vigantol ale to už je o nečem jiném. Vedeš si svou a píšeš co já nikdy neřekla. Vojtova metoda.. už ji nebudu řešit, protože ať napíšu cokoli, vidíš v tom je to, že jsem napsala, že je špatná. ahoj

• Citovat
  • Upravit
Bella1988
29.7.14 11:26

@Anielka však ano. Dítě si nos vertikálně, spousta lidí to tak dělá, i když je to špatně. Děti nemají zralou CNS do jednoho roku a nejsou naprogramovány přírodou do vertikalizace - do věku cca 8 měsíců je to pro ně nepřirozené.
Jinak E. K. znám osobně a myslím, že by ji to bylo jedno, snažila by se Tě přesdvěčit a když by se ji to nepodařilo nechala by to být. Má na práci hodně dětí a maminek, tak proč se zabývat s někým, kdo o její rady nestojí.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure