Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak samozřejmě může se to stát, kamarádce se to stalo v 18tt (prostě nebilo srdíčko) ale to že odezní „příznaky“ je normální. Mě třeba u prvního nebylo zle vůbec nemít břicho nevim, že jsem těhotná. U druhého mi bylo zle, vše mi smrdělo a bohužel v 10tt nebilo srdíčko. A pak u třetí mi zase nic nebylo.
@Kristyna.Vechtova děkuji za odpověď. Myslíte tedy ze mam zajít k doktorovi? Nebudu za hysterku? Kontrolu mam az 10.10.minuly tyden jsme byli na prvním screeningu a vse dopadlo v naprostém pořádku, ale ted proste mam strašné pocity ![]()
Měla jsem to stejně, taky vyplašená a vše v pořádku. K dr jsem nešla a pořídila si angel sounds. Když se mi něco nezdálo, poslechla jsem si srdíčko.
@masima to jsem si chtěla taky koupit, ale mam strach že ho nebudu moct najít. Některé holčiny píšou že srdicko našly až v pozdějším tt.
Myslím, že ve 14tt ho najdeš v pohodě. Já našla od 11tt. Vždy jsem si nejprve poslechla svoje, abych to odlišila. Dospělácké je pomalejší. U druhého a třetího dítěte jsem neposlouchala ani jednou ![]()
Ve druhem trimestru se vetsine zen normalne uleví. To neni vymizeni priznaku. Nez bys hystercila, tak si dr. zavolej, ale zamlkle je uz nastesti celkem malo pravdepodobne. Jinak za cca 3 tydny uz zacnes citit pohyby, ja bych secna angelsounds skoro vyprdla. Ale jak chces. Kazdopadne drzim palce ![]()
Mně vymizely těhu příznaky kolem 16. Tt. Vše bylo v pořádku, ale chápu Tě, taky jsem na další kontrole byla ráda, že je vše v pořádku, že to mám potvrzené. Pokud to máš tak, že se z toho stresuješ, dojdi si k dr., ať máš klid.
@Mallorka jasny to chápu, říkali mi ze priznaky vymizí, ale dostaly me i ty prsa, že jsem je mela optavdu citlive a zvětšené a ted nic, jako by se vyfoukly ![]()
@Kačus82 tím že už jsem si zamlklym prošla je složité na to tak nemyslet a být v klidu. Vim vše je o hlavě a myšlení, ale je to těžké.
@Janakatabara bude to moje první dítko a ještě k tomu po umělém proto takový stres. Nechci být za hysterku, můj doktor takove nemá rád. Ale opravdu bych byla klidnější kdyby mi rekl ze je vše ok. Tak nevim prostě jestli čekat nebo jít ![]()
Ahoj taky jsem ve 14tt a v posledních dnech mi vymizelo skoro všecko-nevolnosti, prsa, špatně nálady, vlčí hlady. Vyřešila jsem to nákupem angelsounds, srdíčko touhle dobou najdeš hned. Jenže než přišel, tak už jsem začala cítit i pohyby (není to první tehu), každopádně i dvojí uklidnění je fajn. Zítra začínám 15tt a už se to znovu rozjíždí, prsa, migrény, atd.. Bude to v pohodě, žádný strach!
To že odezní příznaky je normální. Já třeba příznaky měla a bylo to zt. Ještě v den revize jsem blila. Příznaky nic nevypovídaji
@Anonymní píše:
Ahoj taky jsem ve 14tt a v posledních dnech mi vymizelo skoro všecko-nevolnosti, prsa, špatně nálady, vlčí hlady. Vyřešila jsem to nákupem angelsounds, srdíčko touhle dobou najdeš hned. Jenže než přišel, tak už jsem začala cítit i pohyby (není to první tehu), každopádně i dvojí uklidnění je fajn. Zítra začínám 15tt a už se to znovu rozjíždí, prsa, migrény, atd.. Bude to v pohodě, žádný strach!
Ahoj, děkuji za podporu. A mela si prsa natekla? A zniceho nic to zmizelo? Ja mam pocit ze se mi opět vrací do mé původní velikosti
i bricho nemam tak nafoukle. Sem tam mě tam pichne. Taky bych byla radeji kdyby se mi priznaky vratili aspon bych byla vklidu ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, děkuji za podporu. A mela si prsa natekla? A zniceho nic to zmizelo? Ja mam pocit ze se mi opět vrací do mé původní velikostii bricho nemam tak nafoukle. Sem tam mě tam pichne. Taky bych byla radeji kdyby se mi priznaky vratili aspon bych byla vklidu
Priznaky o stavu tehotenstvi nic nevypovidaji a v tomto tydnu je to opravdu normalni ze vymizi. Prodelala jsem SP v 9tt a bylo mi zle jeste den predtim co jsem zacala krvacet. U druheho tehu mi vymizeli priznaky v 11 tt a ok. ted mam pred sebou posledni mesic tehu, tak uz to musim dat
ptz mi zase zacina byt nejak zle, unava a tak. Joooo, kamaradky rikaly, ze druhy trimestr je proste nej
uz nebyva zle a neni to tak narocne. Prvni a treti trimestr je narocnejsi. Hlavne se hod do klidu, odpocivej pokud to jde a angelsounds neni spatny napad
ale neprikladala bych nejak casto. A prsa me taky prestala bolet a ve tretim trimestru zase zacla. Preji pohodove tehu ![]()
Zdravím, dnes jsem 14+0 a už 3dny se budim nad ránem s pocitem, že je něco špatně. Zmizely mi všechny příznaky co jsem měla. Nemam tak nafoukle bricho, prsa přestaly bolet a začaly se zase zmenšovat, zle mi prestalo být vše ze dne na den. Tak jsem to měla i v minulém těhotenství a bohužel v 7tt bylo zamlkle. Myslíte, že se to teď mohlo stát taky? I když už jsem ve 14tydnu? Měla jste to některá taky tak? Nechci hned plašit a volat doktorovi, ale jsem z toho opravdu nervózní každý den. Přemýšlím nad tím jestli je opravdu něco zle tak jestli bych v tomhle stádiu těhotenství už třeba hned začala krvacet? Nebo nezacla? Jsem zoufalá.
Děkuji za odpověď