15 měsíců a chce jen nosit

Anonymní
8.8.23 14:46

15 měsíců a chce jen nosit

Ahoj holky, omlouvam se ze anonymne, ale chodi sem rodina a nepotrebuji od nich poslouchat, ze si za to muzu sama, rozmazlila jsem si ho atd. Nikdy jsem totiz nebyla ta maminka, co pribehne a chova na kazde zaknourani, presto muj 15ti mesicni syn chce porad jen tahat v rukou.
Nemuzu doma sama v klidu ani uklidit, hracky ho bavi max 1 minutu a pak hned leze zamnou (jeste nechodi). Dokonce ikdyz si hraju s nim, dopadne to stejne, max 1-2 minuty a pak se zacne po me sapat a breci az do chvile, kdy ho vezmu do naruce a stoupnu si s nim.
Kdyz potrebuji napriklad vyndat pradlo z pracky a vezmu ho s sebou, ze mi “bude pomahat”, tak pomaha taky chvilku a pak opet stejny scenar, chce proste zvednout a nosit. Jedine chvili kdy nerve, je kdyz je nekde vysoko. Na gauci by si krasne hral, ale to tam musim sedet s nim, protoze u toho dela blbiny a uz nekolikrat malem spadl.
Kdyz potrebuji uvarit a dam ho do ucici veze a pred nej neco co by ho mohlo zabavit, bavi ho to opet chvilinku a pak z veze vyleza ven s natahujicima ruckama po me, takze vzdycky chytam par vterin pred padem.
A venku to same, vzdy vse zabavi jen nachvilku a zase chce nosit.
Uz nevim co s nim, doma i na zahrade neporadek, bud delam kdyz spi a nebo vse s nim v naruci, jinak rve a taha me za kalhoty, abych ho chovala.
Mel jste to nekdo podobne? Kdy to prejde?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
pet p
8.8.23 14:51

Mně to přijde v tomto věku jako normální. Často jsem nosila v nosítku (vpředu i na zádech), dítě se rozhlíželo, bylo u mě a bylo spokojené.

• Citovat
  • Upravit
5985
8.8.23 15:41

Nám všichni záviděli, že dcera není příliš kontaktní, až do chvíle, kdy měla rok. Pak nám začala viset pořád na noze a přestalo ji všechno bavit. Teď má 1,5r a je to trochu lepší, nosit už tak nechce, ale moc dlouho ji taky pořád nic nebaví.
V tom věku je to prej normální a děti si začnou pořádně hrát samy až po tom 2. roce.,,PREJ’’ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1658
8.8.23 15:46

Přijde mi to přirozené a normální. My bychom po těch dětech chtěly, aby si uměly hrát samy, ale ony jsou malinké. Musí se tomu učit postupně, trénovat trpělivost a samostatnost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
8.8.23 17:39

Nevidim v tom problem, chova se umerne svemu veku. Tak delej jen nejnutnejsi, uklid se nezblazni a jidlo si dle moznosti zkus obstarat jinak. Bud z jidelny nebo at navari manzel, kdyz prijde z prace. Vyzkousej nositko. Ono to nebude trvat dlouho a tvuj syn bude samostatna jednotka a jeste se ti zasteskne po obdobi, kdy kontakt s tebou vyzadoval ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ounou
8.8.23 21:21

To, že si nevydrží hrát sám, je v 15 měsících normální. Je normalní i to, že se chce nosit (mazlit, dobře vidět). Zkusila bych nosítko a prostě tu potřebu co nejvíc nasytit. Moje oblíbené klišé-je to období, odejde stejně, jako přislo (a zas teda začne něco dalšího :lol: ).

• Citovat
  • Upravit
teri_p98
5.9.23 12:43

Soucitím, syn dělá to samé. Často mi stojí u nohou, neudělám nic, pokud nespí. Chvíli jsem ho nosila v nosítku, ale teď z něj chce pořád dolů/nahoru. Nezbývá nic jiného, než vydržet. Prostě jsou to jeho potřeby, nedělá to schválně. Snad to brzo přejde, posílám sílu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML