Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ty Albert pleny tak stojí pořád to není akční cena a jsou fakt dobré, neprotečou, příjemné…
@Anonymní píše:
@moje prdelky Děkuji a to je mají vždy za 150? Nebo je to nějaká akce, která právě běží?Auto hořelo… protože manžel dojíždí do práce a pračka také, peru obden…
Jinak se přiznám, že jsme trošinku rozežraný, protože jsme nikdy v této situaci nebyli, teď koukám na ceny… fakt se rozhoduji co dám do košíku a co ne, řeším, jestli koupit jogurty za 6 kč, nebo od holandie za 16 kč, jenže to bych potom zase nemohla vzít tuto a tamto, místo kila mandarinek jsem vzala kilo mrkve a udělala mrkvový salát, chlap říkal že sní cokoliv, tak alespoň že tak, jenže zase nemohu šidit sebe, když mám v sobě miminko a už vůbec né naši 15 měsíční dcerku. Prostě to musím nějak dát, asi udělám ten buřt guláš, a k večeři chleba s něčim…
v tom albertu jsou furt, jsou teda za 160. jogurt bych vzala klidně levnější. jeslti máte kaufland, tam mají od zítřka za 4,9, jo, je tam ten příšernej škrob, ale za 14 dní z otho neumřete, a jinak tak hrozný kvalitou nejsou, ovocná složka je opravdu z ovoce, a jogurt z mlíka
Čti složení, třeba platíšsupermarkplatíš zbytečně značku, přitom tý pod supermarketovou značkou jsou kolikrát stejně. V zimě bys třeba tropické ovoce, navíc sklizené nezralé moc jíst neměla. Takže ta mrkev, jablko, které jsou levnější jsou v konečném důsledku i zdravější. Takže nemusíš mít výčitky.
Jinak můžeš ještě udělat třeba jogurtovou buchtu, je celkem levná a dobrá.
Palačinky s marmeládou, lívance, husté polévky (hrachovka, zelňačka, bramboračka, čočková), bramborový guláš s uzeninou, bramboráky, bramborové šišky s mákem nebo se špenátem, plněné bramborové knedlíky se salámem s cibulkou a zelí, ovesná a krupicová kaše k snídani, mrkvový salát s jablkem pro vitamíny, rizoto, zapečené těstoviny, zapečené brambory, upéct perník, tvarohovou bábovku, piškotovou roládu s marmeládou, kupovat velký bílý jogurt a dochutit marmeládou, místo lipánka doma našlehat tvaroh s mlékem a dochutit…
@Anonymní píše:
Předem prosím o zachování anonymu…
Ahoj maminky, dostali jsme se do nemilé situace, museli jsme dát za opravu auta nekřesťanské peníze, do toho nám ještě odešla pračka a zlikvidovala nám celou podlahu v předsíni.![]()
Takže padli všechny úspory. Máme doma batole.. musím koupit ještě tak 1 ( doufám ) pleny… doma nemám žádné zásoby, vždy kupuji jídlo tak na 3-4 dny.. takže v mrazáku krom zeleniny fakt nic není, ve špajzu max mouka, nějaké omáčky, zavařeniny a tak… v lednici pár vajíček, nějaké zbytky salámu a 3 mléka.
jsme zvyklí jíst hodně zeleniny a ovoce, hlavně teda dítko, potřebuji to nějak rozpočítat, musim nakoupit na 11 dní - snídaně, svačiny, obědy, večeře. Z tich 1500 mi zbyde tak 1200, protože 300 jdou na pleny. Dále máme ještě kočku, je zvyklá mít denně kapsičku, nejradši bych byla jen o chlebu, ale jsem těhule, takže se šidit nemohu.Jsem z toho na dně, nemáme od koho si půjčit peníze a ani bych nechtěla! Jen mi prosím poraďte nějaké levné snídaně, obědy, večeře… upeču k snídani cokoliv. Hlavně ať vyjdu s penězi. Už jsem z toho na prášky.
plenky kup v penny za 239 Kc, jsou moc kvallitni. a jinak var omacky je to velmi levna zalezitost. Holt se musite na par dni uskromnit. Maso muzes nechat jen ditku, stejne tak zeleninu a ovoce. Ja mam 1500 na tyden bezne, jsme 4, jime celkem zdrave a nestradame.
1500,– do 15.2. to není zas tak málo
Taky se přimlouvám za albert plenky za 159,– jsou v pohodě.
Něco doma upeč na snídani, svačinu, uvělej hodně polévky zahuštěné ty zasytí, levnější jídla jako luštěniny, rizoto, nakupuj v akci
@Anonymní píše:
@moje prdelky Děkuji a to je mají vždy za 150? Nebo je to nějaká akce, která právě běží?Auto hořelo… protože manžel dojíždí do práce a pračka také, peru obden…
Jinak se přiznám, že jsme trošinku rozežraný, protože jsme nikdy v této situaci nebyli, teď koukám na ceny… fakt se rozhoduji co dám do košíku a co ne, řeším, jestli koupit jogurty za 6 kč, nebo od holandie za 16 kč, jenže to bych potom zase nemohla vzít tuto a tamto, místo kila mandarinek jsem vzala kilo mrkve a udělala mrkvový salát, chlap říkal že sní cokoliv, tak alespoň že tak, jenže zase nemohu šidit sebe, když mám v sobě miminko a už vůbec né naši 15 měsíční dcerku. Prostě to musím nějak dát, asi udělám ten buřt guláš, a k večeři chleba s něčim…
Už ti bylo odpovězený:)) Ta cena je stále stejná a já jsem s nimi moc spokojená a vidíš, že nejsem jediná:-)
Však udělej malé tvaroh sladký doma, to jí vydrží na tři dávky na tři dny a máš to za 15kč. Taky jsou laciný těstoviny pečený, třeba s uzeným, to budou mít zítra v akci v kauflandu a můžete je mít na 2 dny. Zeleninový polévky vařím taky ze zmrazené zeleniny, a většinou jsou v akci kolem 10-12kč, což papá určo malá a pro tebe je to taky. Akci na pomeranče mají v peny, za 14kč. To dáš neboj:-)
Pleny kup v albertu já tedy beru v albert hypermarket bílej obal na tom dítě stály snad 159kč, mala už je bez plen tak ja brala ty nejlevnější jen na noc.tak nemusíš zbytečně utrácet za peprsky. jinak suhlasim jak se tu psalo s hustýma polévkama, nebo, uvařit puding, upéci perník, muffiny. k obědu brambory, nebo kaši k tomu jakékoliv maso co máš doma nebo bude v akci. pokud ti malá jí omáčky tak nějakou omáškuz smetanovou a do toho maso.
Nebo kuřecí kousky na smetaně se zeleninou…
Kamarádka je na pracáku má 3 děti a už nepobírá žádné peíze a ona vubec nekupuje jogurty, nemá na to prostě dá dětem bílý jogurt a do toho marmelýdu nebo granko…nevím jak je tvá dcera stará ale i přesnídávku s rohlíkem…
A ovoce je každou chvilku někde v akci, tak se prostě projdete, mrkni do letáků je rozdíl banány za 35kč kg nebo za 20kč u nás se tedy banány jí ve velkém
Příspěvek upraven 04.02.15 v 16:58
Děkuji moc za to, že nám chcete pomoct, já vím, že někdo to má takhle běžně a obdivuji každou maminu, co tohle musí řešit dlouhodobě…
Hlavně dítko potřebuje denně jogurt, přesnídavku, nějaké ovoce, maso, fakt dbam na to co za ten den sní.. mužskýmu dělám do práce svačinu, velikou obloženou bagetu, teď má chudák rohlíky s máslem, ale on je rád i za to, nějak si je vědom, že nás do toho dostal on, i když díky bohu za to, že to dopadlo tak jak to dopadlo ( autonehoda ). A jinak už mám naplánováno na 6 dní… 5-6 snídaně perník, oběd buřtguláš, večeře topinky ( dítko chleba s máslem a marmeládou ), 7-8 snídaně - ovesná kaše + med, oběd - rizoto, večeře - šneci z listového těsta na slano. 9-10. snídaně - bábovka, oběd - kuře na paprice + těstovina, večeře omeleta + zelenina. A svačiny nějaké pečivo + ovoce, zelenina. Podle toho zítra nakoupím a kouknu i do toho alberta na ty pleny. Tak snad to bude OK ![]()
@Anonymní píše:
Děkuji moc za to, že nám chcete pomoct, já vím, že někdo to má takhle běžně a obdivuji každou maminu, co tohle musí řešit dlouhodobě…![]()
Hlavně dítko potřebuje denně jogurt, přesnídavku, nějaké ovoce, maso, fakt dbam na to co za ten den sní.. mužskýmu dělám do práce svačinu, velikou obloženou bagetu, teď má chudák rohlíky s máslem, ale on je rád i za to, nějak si je vědom, že nás do toho dostal on, i když díky bohu za to, že to dopadlo tak jak to dopadlo ( autonehoda ). A jinak už mám naplánováno na 6 dní… 5-6 snídaně perník, oběd buřtguláš, večeře topinky ( dítko chleba s máslem a marmeládou ), 7-8 snídaně - ovesná kaše + med, oběd - rizoto, večeře - šneci z listového těsta na slano. 9-10. snídaně - bábovka, oběd - kuře na paprice + těstovina, večeře omeleta + zelenina. A svačiny nějaké pečivo + ovoce, zelenina. Podle toho zítra nakoupím a kouknu i do toho alberta na ty pleny. Tak snad to bude OK
nebo pokud ji malá koláčky upeč ji mufiny u nás je děti milují, na netu je hodně jednoduchách a levných receptů. nebo kup listové těsto třeba mražené a z toho koláčky, nebo i an slano pro manžela a pro tebe posypat kmín a sul…nebo nějakej párek a trošku zelé do toho.at není manžel na rohlíkách, nebo udělej rybí pomazánku…
No zrovna rohlíky s máslem moc levně nevyjdou, aby zasytily, radši bych koupila chleba, nějaký suchý salám nebo paštiku, případně doma udělat pomazánku, chlap potřebuje energii.
Také záleží co máš doma zda máš v zásobě nakoupené těstoviny, rýži, brambory, něco v mrazáku.
já zítra vařím dušenou mrkvičku s hráškem jako dítě jsem ji enměla ráda a ted ano, to by ti malá mohla sníst.
Albert pleny jsou kolem 150kč od středy budou v akci albert se šmoulama za 229kč.
Jinak maso např kuře kup celý naporcuj si to. Vyjde to o hodně levněji než koupit naporcovaný. Prohlídni letáky. Zrovna mám u sebe albert a mají selský kunín za 11,90 nebo olma bílý 7,90.