1500 do 15.2 - jak vyjít?

Anonymní
4.2.15 16:18

1500 do 15.2 - jak vyjít?

Předem prosím o zachování anonymu…
Ahoj maminky, dostali jsme se do nemilé situace, museli jsme dát za opravu auta nekřesťanské peníze, do toho nám ještě odešla pračka a zlikvidovala nám celou podlahu v předsíni. :roll: :evil: Takže padli všechny úspory. Máme doma batole.. musím koupit ještě tak 1 ( doufám ) pleny… doma nemám žádné zásoby, vždy kupuji jídlo tak na 3-4 dny.. takže v mrazáku krom zeleniny fakt nic není, ve špajzu max mouka, nějaké omáčky, zavařeniny a tak… v lednici pár vajíček, nějaké zbytky salámu a 3 mléka.
jsme zvyklí jíst hodně zeleniny a ovoce, hlavně teda dítko, potřebuji to nějak rozpočítat, musim nakoupit na 11 dní - snídaně, svačiny, obědy, večeře. Z tich 1500 mi zbyde tak 1200, protože 300 jdou na pleny. Dále máme ještě kočku, je zvyklá mít denně kapsičku, nejradši bych byla jen o chlebu, ale jsem těhule, takže se šidit nemohu. :oops: Jsem z toho na dně, nemáme od koho si půjčit peníze a ani bych nechtěla! Jen mi prosím poraďte nějaké levné snídaně, obědy, večeře… upeču k snídani cokoliv. Hlavně ať vyjdu s penězi. Už jsem z toho na prášky. :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
467
4.2.15 16:23

Tak za pleny dávat 300kč nemusíš. prodávají i menší balení v Rosmannu asi za 120kč a vystačí ti do toho 15.tého.
Levné snídaně žádné neznám, ale obědy se dají třeba bramborový guláš udělej to máš na 2 dny. Zelenina v pytlíku stojí kolem 9kč v akci. A z toho udělat polévku nebo zapečené těstoviny. já mám 1000kč na týden a taky musíme vyjít jsme 2 a 2letá cácorka. Hodně koukej po akcích Kaufland je levnej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
4.2.15 16:24

Mamto stejne a neprijde mi to tak hroznyna den 100 kc a je to jen na 11 dni to je celkem slusne. Minimalne bych davala tedka kocce co dum da zadny kapsicky a sama bych jedla hrachova kase, cocka vajicka upe t buchtu. Jako nevidela bych to jako tragedii proyte semusite uskromnit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499

Tak na snídaně a svačiny upeč nějakou buchtu nebo perník - mouka, vajíčko, mléko. Jestli máš, tak ořechy, rozinky a nebo taky nic. Ono to půjde, když je to jen dočasně. Udělej zeleninovou polévku, do toho zavářku z krupice nebo hrubé mouky a vajíčka, to taky zasytí. K hlavnímu jídlu rizoto - základ rýže a pak cokoli máš nebo levně dokoupíš - cibule, zelenina, salám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538

Ahoj, mě to jako tragédie až tak nepřijde. vařila bych hodně polévek, dítko denně nějaké jablíčko, vy třeba jen ty polévky s pečivem k obědu, na těch se dá hodně ušetřit. Na večeři místo uzenin nějaké pomazánky, receptů bude na internetu dost. To určitě zvládnete ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8020
4.2.15 16:25

Rodiče nemohou pomoci? Kočce bych koupila konzervu co ji vydrží delší dobu a je levnější.
Blbá otázka, ale nová pračka oprava auta musela být teď hned?
Udělat domácí vývar zelenina i kousek kostí stojí pár korun, jogurt. Těstoviny se dají taky koupit levně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6094

Tak pečivo si můžeš udělat sama ne? pokud máš mouku, vejce? kvasnice stojí 3 koruny. Obědy-pokud máš omáčky tak udělej těstoviny nebo knedlík, ovoce-zkus si sehnat jablka od někoho kdo je má uložené ve sklepě. Máš v mrazáku zeleninu-rizoto zeleninové?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
@Anonymní píše:
Předem prosím o zachování anonymu…
Ahoj maminky, dostali jsme se do nemilé situace, museli jsme dát za opravu auta nekřesťanské peníze, do toho nám ještě odešla pračka a zlikvidovala nám celou podlahu v předsíni. :roll: :evil: Takže padli všechny úspory. Máme doma batole.. musím koupit ještě tak 1 ( doufám ) pleny… doma nemám žádné zásoby, vždy kupuji jídlo tak na 3-4 dny.. takže v mrazáku krom zeleniny fakt nic není, ve špajzu max mouka, nějaké omáčky, zavařeniny a tak… v lednici pár vajíček, nějaké zbytky salámu a 3 mléka.
jsme zvyklí jíst hodně zeleniny a ovoce, hlavně teda dítko, potřebuji to nějak rozpočítat, musim nakoupit na 11 dní - snídaně, svačiny, obědy, večeře. Z tich 1500 mi zbyde tak 1200, protože 300 jdou na pleny. Dále máme ještě kočku, je zvyklá mít denně kapsičku, nejradši bych byla jen o chlebu, ale jsem těhule, takže se šidit nemohu. :oops: Jsem z toho na dně, nemáme od koho si půjčit peníze a ani bych nechtěla! Jen mi prosím poraďte nějaké levné snídaně, obědy, večeře… upeču k snídani cokoliv. Hlavně ať vyjdu s penězi. Už jsem z toho na prášky. :,(

Udělej si přesný jídelníček a ten si můžeš dopředu spočítat. Za plenky nedávej 300 za pampers a běž do Alberta, tam mají za 150 a musím říct, že sají lépe než pampers, moje děti se po papmers dost pročůrávaly a na víc byla v nemocnici holčička, 3 měsíce a měla zánět močových cest a prý to bylo z pampersek, že to nebyl první případ. Takže by jsi 150ušetřila. Ale nejlepší je ten jídelák a nakoupit jen podle něj a taky vařit na dva dny. Držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
4.2.15 16:28

Plenky kup levnější, třeba v albertu. z levných jídel, není to teda zdravý, ale já jsem závislá na bramborácích poslendí půlrok, je to za pár kaček. hodně kuřecí-zeleninový vývary, rizoto s obraným masem z koster a pytlíkem mražený zeleniny. ksnídani pro dítě třeba omeletu se zeleninou.
a neboj, není to zase tak málo, to zvládnete :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
4.2.15 16:29

Kupuj sezónní zeleninu - zelí, červenou řepu, mrkev. Dítěti můžeš svjearoubovat nastronastrouhat s jablkem, sobě k večeři salát coleslaw.
Na snídani třeba štrůdl, bábovku.
Levné kapsičky mají třeba v DM.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.2.15 16:32

@moje prdelky Děkuji a to je mají vždy za 150? Nebo je to nějaká akce, která právě běží?

Auto hořelo… protože manžel dojíždí do práce a pračka také, peru obden…

Jinak se přiznám, že jsme trošinku rozežraný, protože jsme nikdy v této situaci nebyli, teď koukám na ceny… fakt se rozhoduji co dám do košíku a co ne, řeším, jestli koupit jogurty za 6 kč, nebo od holandie za 16 kč, jenže to bych potom zase nemohla vzít tuto a tamto, místo kila mandarinek jsem vzala kilo mrkve a udělala mrkvový salát, chlap říkal že sní cokoliv, tak alespoň že tak, jenže zase nemohu šidit sebe, když mám v sobě miminko a už vůbec né naši 15 měsíční dcerku. Prostě to musím nějak dát, asi udělám ten buřt guláš, a k večeři chleba s něčim… :think:

• Citovat
  • Upravit
3767
4.2.15 16:32

To je mi líto, neboj, nějak to dáte :hug:. Napadá mě koupit ovesné vločky, ty jsou levné, mléko doma máte, výborná i zdravá je ovesná kaše třeba k večeři, ráno je zalít mlékem a dát na chvilku do mikrovlnky, může se samo přidat ovoce nebo třeba ořechy (pokud doma máte). Jinak třeba v Tescu mají solidní pleny Value asi za 194,– Kč. Dál mě jako levná a (relativně) zdravá jídla napadají - uvařit těstoviny a brokolicí a zapéct to v troubě s vajíčkem. Super zdravý a levný je čočkový salát - uvařená čočka a mrkev, do toho zamíchat nakrájenou cibulku a natvrdo uvařená vejce a ochutit (já dávám i tvrdý sýr, ale ten bys mohla vynechat). Škubánky s orestovanou cibulkou a kyselým mlékem (ty už tak zdravé nejsou, ale levné ano). Taky dušené fazole s orestovanou cibulkou a slaninou, ale ta je už dražší. Ještě budu vzpomínat a případně písnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
4.2.15 16:35

Ty Albert pleny tak stojí pořád to není akční cena a jsou fakt dobré, neprotečou, příjemné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
4.2.15 16:36
@Anonymní píše:
@moje prdelky Děkuji a to je mají vždy za 150? Nebo je to nějaká akce, která právě běží?

Auto hořelo… protože manžel dojíždí do práce a pračka také, peru obden…

Jinak se přiznám, že jsme trošinku rozežraný, protože jsme nikdy v této situaci nebyli, teď koukám na ceny… fakt se rozhoduji co dám do košíku a co ne, řeším, jestli koupit jogurty za 6 kč, nebo od holandie za 16 kč, jenže to bych potom zase nemohla vzít tuto a tamto, místo kila mandarinek jsem vzala kilo mrkve a udělala mrkvový salát, chlap říkal že sní cokoliv, tak alespoň že tak, jenže zase nemohu šidit sebe, když mám v sobě miminko a už vůbec né naši 15 měsíční dcerku. Prostě to musím nějak dát, asi udělám ten buřt guláš, a k večeři chleba s něčim… :think:

v tom albertu jsou furt, jsou teda za 160. jogurt bych vzala klidně levnější. jeslti máte kaufland, tam mají od zítřka za 4,9, jo, je tam ten příšernej škrob, ale za 14 dní z otho neumřete, a jinak tak hrozný kvalitou nejsou, ovocná složka je opravdu z ovoce, a jogurt z mlíka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
4.2.15 16:37

Čti složení, třeba platíšsupermarkplatíš zbytečně značku, přitom tý pod supermarketovou značkou jsou kolikrát stejně. V zimě bys třeba tropické ovoce, navíc sklizené nezralé moc jíst neměla. Takže ta mrkev, jablko, které jsou levnější jsou v konečném důsledku i zdravější. Takže nemusíš mít výčitky.

Jinak můžeš ještě udělat třeba jogurtovou buchtu, je celkem levná a dobrá.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová