Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Není to tvrdnutí? Bereš magnezko? Je ta bolest třeba při nějaké námaze? Vzrušení? ![]()
@Kriss Tina beru jen kyselinu listovou ,bohužel nevím co znamená to tvrdnutí :/ břicho mě začalo bolet ráno co jsem vstala z postele a už v noci jsem měla takový divný tlak do břicha.Jinak se snažím celý den ležet a když jdu třeba na záchod nebo se nějak pohnu tak mě to píchne
A jseš si jistá, že je to děloha? Nad pupíkem je to totiž ještě docela vysoko. Já jsem v 16.tt a kolem pupíku mě pobolívají střeva, dělá se tam místo miminku, řekla bych. Dokonce je to někdy až tak hnusně, že okamžitě letím na záchod. I ten pocit v žaludku by spíš seděl k nějaké střevní viróze. A nebo to tvrdnutí břicha, jak píše
@Kriss Tina
@luci.no to mi doma taky říkali ,že se to vše připravuje ale chci mít jistotu ,jestli nemám radši jet na pohotovost
@Anonymní píše:
@Kriss Tina beru jen kyselinu listovou ,bohužel nevím co znamená to tvrdnutí :/ břicho mě začalo bolet ráno co jsem vstala z postele a už v noci jsem měla takový divný tlak do břicha.Jinak se snažím celý den ležet a když jdu třeba na záchod nebo se nějak pohnu tak mě to píchne
Listovka je už teď zbytečná. To magnezko si kup v lékárně, je volně prodejné a nic tím nezkazíš bere ho valná většina těhotných, já ho mám od 13tt. Já to tvrdnutí neumím popsat, není to moc příjemný pocit, břicho jakoby tuhne a pobolívá. Mě se to dělá hlavně večer před spaním než usnu. Ale taky to může být to roztahování dělohy a napínání svalů. Ono většinu těhotenství provází nějaké bolesti břicha a většinou to neznamená vůbec nic.
Tvrdnutí břicha je jakoby křeč, všechno se ti vevnitř jakoby scvrkne a máš v tu chvíli úplně tvrdé břicho. Někdy to může i nepříjemně bolet. Po chvíli to povolí,ale může to trvat i dýl. Stejně se děloha stáhne třeba při orgasmu
Děkuju za rady určitě to magnezko koupím. A ti tvrdnutí břicha to je špatně nebo to je normální?
@Anonymní píše:
@luci.no to mi doma taky říkali ,že se to vše připravuje ale chci mít jistotu ,jestli nemám radši jet na pohotovost
Pokud mas strach, tak klidne jed. Radej 3× zbytecne nez jednou pozde. Nebo tam alespon zavolej. Podle popisu si ale nemyslim, ze je pohotovost nutna. Bolet te ted bude stale nekde neco.
@Anonymní píše:
Děkuju za rady určitě to magnezko koupím. A ti tvrdnutí břicha to je špatně nebo to je normální?
Tvrdnutí břicha tak pětkrát za den je normální, ale když je to častěji, tak je to špatně, protože může vyvolat porod,jsou to vlastně stahy dělohy. Stejné jsou potom posličky před porodem. Magnezko miminku neublíží, předepisuje se právě proti těm stahům.
@Anonymní píše:
@Kriss Tina to magnezko nemuze nijak ublížit miminku?
Starsi je hypotonik, ale nevim, zda kvuli dlouhodobemu brani magnezia v tehotenstvi. Ve druhem tehotenstvi jsem ho brala jen vyjimecne a mladsi hypotonik neni. Melo by to byt napsane i v nezadoucich ucincich.
Holky tak moc děkuji za rady 😊 tak snad to nic nebude . Miminko jsme si hodně přáli tak teď plasim skr každé píchnutí
@Anonymní píše:
@Kriss Tina to magnezko nemuze nijak ublížit miminku?
Magnezko neublíží miminku, jak píšu, bere ho skoro každá těhotná. Je to jenom doplněk stravy, akorát dodrž dávkování. To tvrdnutí je běžná záležitost, pokud není nějak moc časté (myslím že břicho může tvrdnout až 24× za den aby to ještě bylo v normě), není to moc příjemné ale ani život ohrožující, dr na to stejně doporučí akorát to magnezko. Pokud by tvrdlo nějak mooc často a intenzivně může to způsobit předčasný porod, ale tak černě bych to zatím neviděla, je to úplně běžná součást těhotenství.
Ahoj jsem na začátku 15 TT a dnes mě poboliva břicho. je to taková tupá bolest vždy mě píchne prudce bud pod pupíkem nebo nad pupíkem neumím to pořádně popsat ale je to opravdu nepříjemné. A mám i pocit jakoby hladu, ikdyz jsem najedena.Jsem poprvé tehule tak mám strach ze vseho. Bojím se aby to nebylo něco vážného
ale poslouchala jsem miminko a srdíčko jde normálně slyšet. nevíte co to může být?