15m dcera přestala jíst
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
15m dcera přestala jist
Ahoj maminky, prosím o radu. Je to asi 14dni, co dceři začali růst další zoubky a v tu chvíli přestala papat, což samozřejmě chápu, ale nepapa stále. Před zoubkama jedla krásné, i když jsme na spodnim percentilu. Jogurt, ovoce, zelenina, kaše, kousky jídla, prostě nic, teď už nechce ani křupky
3× denně mi vypije akorát od Nestlé Mlíčko s kaší, jinak do ní nedostanu nic. Kousne si melouna, vycuca stavu a vyplivne ho… Už začínám být dost na nervy
dnes jsem jela na pediatrii a tam mi zaskakující lékařka řekla, že máme vybíravé dítě
poradila mi kvasnice, máte někdo zkusenost?
Budu ráda za jakoukoli radu, už nevím co mám nabízet, nabízím pořád všechno a nic. I jsme koupily nějaké vysokokalorické pudinky a to taky nechce.
UM vůbec nechce, koupily jsme X druhů a ani se nenapije.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Pokud se ti dcera zdá v pořádku, je čilá jako jindy, hraje si, směje se… a očividně není nemocná nebo bez energie, tak bych to neřešila. Děti prostě mají období, kdy jedí jak protržené, které se střídají s obdobím, kdy moc nejí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nektere deti ziji dlouhodobe ze vzduchu. Cim vetsi ciraty s tim jidlem budes delat, tim to muze byt horsi. Deti zjisti, ze nejezenim jidla budi pozornost a to neni o co stat. Tema 3 mlickama s kasi se nejspis napucne a staci ji to. Zkusila bych jidlo par dni neresit a nabizet to, co jim ja a ze sveho talire, ale ne furt, proste v cas jidel. Jestli to dokaze, tak bych ty mlicka s kasi nedavala. Ono to nebude moc zdrave, ze? Pak bude mit i vetsi hlad na mormalni jidlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prosímtě je to dítě ne krmná husa
tak teď nějakou dobu jí méně. Dávej mu ochutnávat a neboj, ono to zase přijde.
Doktorka nejspíš nemyslela kvasnice (to nevím, jak bys jako do dítěte chtěla dostat), ale lahůdkové droždí (koupíš např. ve zdravých výživách). Sype se do polévek, pomazánek…a je bohatým zdrojem vitamínu B, který podporuje chuť k jídlu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nechce, tak nechce. Proč to tak hrotíš? To dítě hlady neumře …
Dej jí pokoj … Časem zase začne jíst normálně. Je to prostě jen období.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My jsme na tom tak nějak podobně, syn 16 měsíců. Rostou mu stoličky, odmítá kaše, ovoce, zeleninu, maso atd. Naštěstí pije UM, ale ne moc. Co jí, tak jsou mléčné výrobky, takže mu dávám jogurty, tvaroh s jogurtem, zakysanou smetanu a tak. Klasické jídlo zkouším nabízet, odmítá, tak to po čase zase zkusím…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neřeš to. Dcera tyhle období má cca taky od 15-16m.
Měsíc jí za 2 a měsíc žije ze vzduchu.
A buď ráda, že sní alespoň něco, ta moje dnes měla půl jogurtu a 3 proužky papriky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je porad dokola, tyhle diskuze. Proboha, lidi, z ceho jste jako na nervy? Ona neprestala jist. Vzdyt ji, jen mene pestre nez driv. Dobrovolne hlady neumre, pokud nema nejakou ultra vzacnou nemoc. Ale nepises, ze by byla nejaka bez energie.
Vzdyt je normalni, ze cloveku neco moc chutna, pak na nejakou dobu prestane a pozdeji zase zacne. A kor u deti.
Vzij se do ni. Nemas na neco chut a nekdo te dennodenne nuti to jist a jeste u toho sili. Tak co? Jedla bys to? Dej ji par tydnu pokoj, nenut ji. At vidi, co jis ty, a ma moznost si taky vzit. Ale nijak na to jidlo neupozornuj.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Markéta188 píše: Více
Presne. A ani takoveto jidlo by mi vubec nevadilo klidne par tydnu v kuse. Jedine, co by me na tom stvalo, by bylo pripadne vyhazovani jidla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Všem děkuji za odpovědi…
Proč to řeším? Protože hezky jedla a najednou nejí nic, člověk je z toho na nervy, to mi přijde normální…pokud je někdo, kdo takovou věc neřeší, je to jeho věc, já to hold řeším
ale samozřejmě názor je názor, já děkuji za ty,, uklidňující,,
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dcera taky mela takove obdobi. Akorat u nas stav JI SPATNE ( a v prukazce: stav vyzivy neni v norme, extremne hubena se dvema vykricniky) vystridal stav NEJI VUBEC. Ja to s pediatrou resila uz proto, ze s vahou nebyla moc spokojena - v 18m 8.8kg, i na odberech jsme byli, ale stejne se na nic neprislo. Trochu lepe na mnozstvi zacla jist ve 4r. Vybirava je porad (je ji 12r).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hobitka my na odběrech byly cca v roce a i na EKG - výsledek byl málo železa, jinak nic…pediatr mi řekl, že by bylo dobré, řešit to s nutriční vyzivovou poradkyní 🤷♀️ no uvidíme… Každopádně je to změna, papala moc hezky, vše ochutnala, ale teď prostě nechce…tak snad je to jen přechodné období, jak píšou holky v komentářích.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kristyna.kp Jo, zelezo dcera mela taky hranicni, ale dle pediatry to nebyl problem. Je to spis na budku pro rodice. Ja mam v jidle az treti dite za odmenu, ta se hned dobre kojila, jediny „problem“, co s ni byl, tak ze snad do 3r krom MM nemela nic mlecneho, pred tim zavitrala pusu na klic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit