Jak naučit 15 měsíční dítě jíst samo ??

moncahavlova
26.4.24 12:20

Jak naučit 15 měsíční dítě jíst samo ??

Zdravím prosím Vás jak naučím 15 měsíční dítě jíst samo nebo i lžičkou? Jde o to že ode mě lžičkou si vezme jen večer kaši, nebo jogurt, přesnídávku. Ráno si dá chleba to papa sama ale pokud jde o obědy tak když před ní dám jídlo tak chvíli papa hezky ale jak zažene hlad tak už s jídlem blbne, buď krmí mě, nebo to hází na zem. Lžičkou ode mě si dát nenechá odstrkuje mě. Tak jsem ji dala lžičku ať to zkouší sama zatím ji to nejde. Jde mi to že sama toho sní jen málo, a ode mě si dát nenechá tak jak mám postupovat? Jsem z toho na nervy.. Ne z toho že neumí jíst ještě lžičkou ale že toho sní málo a ode mě si dát nenechá chce jíst sama očividně ale ještě ji to nejde..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7221
26.4.24 12:33

Jídlo do ruky? Když ukouse chleba tak brambory, velké těstoviny a zeleninu určitě taky :nevim: kapsičky místo skleniček?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
moncahavlova
26.4.24 12:37

@Atisia brambory,zeleninu atd jsem zkoušela jde o to že si dá jen pár soust a pak už to háže na zem, ode mě si dát nenechá ani nechce pomoct. Kapsičky už mi týden odmítá dá si klasický ovoce na kousky ovoce sní sama hezky ale ty obědy jsou katastrofa

• Citovat
  • Upravit
14765
26.4.24 12:45
@moncahavlova píše: Více

A dala jsi ji ty brambory, zeleninu atd. do ruky?

Příspěvek upraven 26.04.24 v 12:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1554
26.4.24 12:46

No vždyť jsi to napsala sama, když zažene hlad, tak si s tím začne hrát, protože už hlad nemá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
26.4.24 12:47

Dělala jsem to tak, že dítě mělo lžičku a před sebou třeba těstoviny nebo zeleninu na kousky, plus já krmila zvlášť normálně z talířku nějakou tou namixovanou omajdou/polévkou atd. Nicméně pokud dítě s jídlem začalo kravit, tak jsem vše sebrala a považovala to za konec stolování. Další jídlo hezky až v určený čas. Tak se děti poměrně rychle naučily, že se s jídlem nehraje, jinak bude brzy hlad :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7525
26.4.24 12:49

Jakmile si s tím začalo dítě hrát jídlo jsem vzala hotové. Dcera se tedy nechala spíše krmit. Ale u mě platilo od malička jídlo není na hraní, u jídla žádný mobil, pohádky.. máš hlad jez, nemáš hlad odchod!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
26.4.24 12:54

A nemůže to být třeba i tím, že se " natlaska" svačiny? U nás fungovalo nepsané pravidlo. Velký oběd, žádná nebo malá porce večeře a obráceně. Pokud nejedla oběd jedlá večeři :nevim: taky nenutím. Když mám na výběr dostane na výběr když nechce, nechce :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7525
26.4.24 12:57
@Atisia píše: Více

u nás musela být na oběd dcera taky hladová… i tři hodiny po svačině byl nejdřívě oběd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
758
26.4.24 14:45

Tak u nas kdyz zacne delat kraviny to znamena ze hlad nema, takze ho do toho nenutim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
26.4.24 15:03

Taky beru že jakmile s tím blbne, tak už nemá hlad, tedy odebírám a další bude až svačina :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5977
27.4.24 09:52
@moncahavlova píše: Více

Je jí 15 měsíců, chová se přiměřeně věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5171
27.4.24 10:44
@unuděná píše: Více

Přesně tak. Měli jsme to stejně a hodně brzy se děti naučily jíst sami, aniž by u toho byl takový cirkus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí