7 měsíční nechce ovoce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
7 měsíční nechce ovoce
Hezký večer, prosím o radu, pokud se s tím někdo setkal.
Syn 7 měsíců, kojím, krásně jí všechnu zeleninu i masozeleninu, s chutí spořádá vše, co mu uvařím nebo koupím.
Problém nastává u ovoce. Ještě nedávno snědl alespoň trošku banánu, ožužlával syrové jablko. Teď už nechce ani to, zkusila jsem vařené, syrové jablko a hromadu přesnídávek a kapsiček i doma vařené, nechce nic a každá ochutnávka ho doslova natahuje na zvracení, udělá i ten dávivý zvuk a samozřejmě už nechce lžičku ani vidět.
Zkusila jsem přidat malinko do oblíbeného jídla, poznal i to a nechtěl jist.
Doktorka radila nechat vyhladovět (jako vážně???). Nechci ho pořád trápit, když vidím, jaké mu to dělá problémy. Mám to dál zkoušet třeba ob den? Nebo to nechat být? Nebude mu pak něco ve stravě chybět? Nevypije ani ovocný čaj, pouze čistou vodu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@MarkétaElinka píše:
Syn 7 měsíců, kojím, krásně jí všechnu zeleninu i masozeleninu, s chutí spořádá vše, co mu uvařím nebo koupím.
Problém nastává u ovoce. Ještě nedávno snědl alespoň trošku banánu, ožužlával syrové jablko. Teď už nechce ani to, zkusila jsem vařené, syrové jablko a hromadu přesnídávek a kapsiček i doma vařené, nechce nic a každá ochutnávka ho doslova natahuje na zvracení, udělá i ten dávivý zvuk a samozřejmě už nechce lžičku ani vidět.
Doktorka radila nechat vyhladovět (jako vážně???). Nechci ho pořád trápit, když vidím, jaké mu to dělá problémy. Mám to dál zkoušet třeba ob den? Nebo to nechat být? Nebude mu pak něco ve stravě chybět? Nevypije ani ovocný čaj, pouze čistou vodu.
Zatím mu to nedávej a zkus zase časem. Nechápu, proč bys měla nutit, nebo nechat vyhladovět, proboha ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MarkétaElinka píše:
Zkus to znovu třeba za měsíc, když to nebude chtít tak za další atd.
Určitě nenutit a nenechat hladovět.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vždyť je mrňavej ještě, mladší začala pořádně jíst až po roce…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dalsi sileny pediatr…
Touhle dobou jsem kojila a slus.
Nech mu to na talirku v dosahu, at si muze vzit, a obcas zkus na lzicku, vic bych neresila
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To mas doma opicatko, co by bez bananu umrelo? Ji zeleninu, bud rada za to. Ovoce zkus za tyden, za mesic. Se bojis, ze jako nebude mit dost vitaminu, tak ti blbe poroste a pak z nej bude neduzivej kriplik? Vubec, vzdyt jeste i kojis, to je nejvic. Klid matko.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takového malého broučka bych určitě nenutila. Všechno má svůj čas… ![]()
Neboj, až bude o pár měsíců starší a budeš mu nabízet na pohled lákavé a chutné ovoce, určitě tomu neodolá.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Černá Madonna píše:
Takového malého broučka bych určitě nenutila. Všechno má svůj čas…
Neboj, až bude o pár měsíců starší a budeš mu nabízet na pohled lákavé a chutné ovoce, určitě tomu neodolá.![]()
Presne tak.
Za par mesicu tu mame vsechno cerstve v plne parade.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neřešila bych.. když nechce tak nechce.. dostáváš do nej zeleninu a proteíny, vitamíny nejsou jen v ovoci ale také v zelenině..pokud ale vysloveně trvas na tom aby jedl ovoce, tak zkus smoothie.. děcka milují barevné věci a když mu to zkusíš nejak nacancat tak by to možná zvládl..
Rozhodně nenechat hladovět..co to je kurnik za doktorku, kriste pane.. chápu, že ovoce je jeden z hlavních prvků zdravé výživy ale zase, jí ti vše ostatní tak proč to rvat přes koleno za každou cenu..plus, mě dát na hladovej žaludek jabko nebo banán tak pojdu bolestí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teď mu to nedávej a zkus to zas za pár týdnů..mě obě děti různé miluji a pak zas odmítají jídla…jednou jsou to jogurty pak zas nemůžou ani cítit ovocné kapsičky a najednou se po nich můžou utlouct…doktorku v tomhle neposlouchej..jednak je to ještě drobek a jednak ovoce není něco co když jíst nebude tak bude podvizivenej…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neřeš to. Mám o měsíc staršího syna a taky nic z ovoce nechtěl. Až teď má rád banán a hodně zralou hrušku - normálně mu to naškrábu. Přesnídávky nechce, neřeším. Čerstvé ovoce je lepší. On se rozjí. Celkově jí málo, hodně se kojí. Takže na to už i s posvěcením pediatričky kašlu a jí z 90procent se mnou z talíře
chce totiž jíst kousky a to co my. Výjimečně sní maličko skleničky. Ty mám jen pro případ nouze. Kaše, jogurt moc nechce.
S vodou si hraje, občas se teď už napije, ale prso je prso. Je to úplně normální ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky všem. Mam na to stejný názor jako většina z vás
ale zajímal mě názor ostatních. Starší dcera jedla vše a všude se uvádí, že ovoce dítě musí. Měla jsem strach z těch alergii, ze čím dřív podám druh potraviny, tím lépe. Nebudu to teda řešit a zkusím zase za pár dní. Když mu to nejede, tak ho nenutím, ani by to nešlo. Radu doktorky jsem samozřejmě nebrala vážně, to bych mu neudělala. Ale jinak je to fajn doktorka
diky všem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MarkétaElinka píše:
Díky všem. Mam na to stejný názor jako většina z vásale zajímal mě názor ostatních. Starší dcera jedla vše a všude se uvádí, že ovoce dítě musí. Měla jsem strach z těch alergii, ze čím dřív podám druh potraviny, tím lépe. Nebudu to teda řešit a zkusím zase za pár dní. Když mu to nejede, tak ho nenutím, ani by to nešlo. Radu doktorky jsem samozřejmě nebrala vážně, to bych mu neudělala. Ale jinak je to fajn doktorka
diky všem.
klidně počkej měsíc, než začneš znovu podávat ovoce, důležitá je zelenina a to že pije pouze čistou vodu je právě super
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Proč je nutné mu cpát ovoce, když vše ostatní normálně jí? To je nějaká norma, do které je potřeba dítě narvat? Nebo snad bez ovoce nepřežije do dalšího měsíce?
Nechápu tyhle hysterie, když dítě něco nechce jíst, ale přesto "je jaksi nutné " to neustále zkoušet, div se dítě nepoblije. Výborný postup!
Doktorku bych nezatracovala, ono totiž vůbec nevíme, co v té ordinaci zaznělo. Jestli maminka řekla jen „nechce jíst ovoce“, ale nedodala, že se dítě málem poblinká, jen ho ucítí, tak doktorka mohla klidně usoudit, že je dítě najedené dost a tím pádem nemá cenu mu zkoušet dávat ovoce, když už se do něj nevejde. Proto zřejmě logická úvaha, že když bude dítě chvíli o hladu, tak si třeba ovoce nakonec dá, protože „hlad je nejlepší kuchař“ a sní cokoli, aby hlad neměl.
Za mě rozhodně lepší postup, než dítěti opakovaně každý den cpát něco, po čem se mu navaluje. Ideální způsob, jak mu postupem času vytvořit stres v čase podávání jídla.
Veškeré potřebné vitamíny, minerály, bílkoviny, tuky a cukry jsou v mateřském mléce, v zelenině a trošce masa, které jsou mnohem důležitější, než nějaké ovoce. Naopak bych byla ráda, že neprahne po té sladké chuti, protože jakmile tomu dítě propadne, tak je problém s jakýmkoli normálním jídlem.
- Citovat
- Upravit
@MarkétaElinka píše:
to same, uz je mu 12 a furt ho nema rad - jen takove ty drazsi druhy, broskve, jahody…
v batolecim obdobi je to fakt naprd, on byl jeste alergicky na mliko, tak nemohl jogurt, ja nemela, co mu brat na svacinu. Tak jsem zavarovala do sklenicek obilnou kasi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit