Kolik vám děti vypijí tekutin

Anonymní
5.2.24 14:52

Kolik vám děti vypijí tekutin

Zdravím, kolik vám vypijí děti kolem 18 kg (2,5 roku) tekutin za den?

Ptám se, protože syn je nemocný, tak jsme byli u doktorky a ta podle moči zjistila, že málo pije (měl zvýšené nějaké ketony či co). Za den vypije tak 1l tekutin je to málo? Nezdá se mi, že by byl dehydratovaný a nechci ho zase zbytečně přelívat vodou.

Díky za rady.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
67
5.2.24 15:12

Tohle je hrozně individuální. Záleží na tom co jí během dne? Ovoce, zelenina má v sobě také vodu a proto potom nemá tělo potřebu víc pít nebo třeba i štávy, kapsičky atd. Syn mě také nechtěl moc pít, ale násilím to do něj nedostanu. Postupně se to upravilo věkem. Od kamarádky dcera zase pila neustále, což taky není dobré zejména na ledviny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24946
5.2.24 15:12

:mrgreen: občas mi vypijou všechnu mou krev :mrgreen:

ale dobře - k dotazu - malé děti většinou pijí málo a musí se jim to připomínat, tak jsme všude chodili s lahví-pítkem, doporučené množství najdeš na netu ;) určitě na střídačku během dne aspoň nějakou vodu, bylinkové a ovocné čaje, ředěné džusy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42420
5.2.24 15:15

Ono je to jiné u zdravého dítěte a u nemocných - tam to dost závisí na teplotě.
A z moči se pozná, že je příjem tekutin v dané situaci nedostatečný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69034
5.2.24 15:32

Do podobně velkého dítěte nenaliju litr ani omylem. Teda o víkendu, ve všední dny netuším, kolik toho vypije ve školce. Dost slušně u nás funguje brčko a taky samozřejmě pití něčím ochucené, hodně redim mošt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
5.2.24 16:04

Ty jsou ale zvysene pri nemoci normalne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.2.24 19:14
@Anonymní píše:
Zdravím, kolik vám vypijí děti kolem 18 kg (2,5 roku) tekutin za den?

Ptám se, protože syn je nemocný, tak jsme byli u doktorky a ta podle moči zjistila, že málo pije (měl zvýšené nějaké ketony či co). Za den vypije tak 1l tekutin je to málo? Nezdá se mi, že by byl dehydratovaný a nechci ho zase zbytečně přelívat vodou.

Díky za rady.

To nevypiju ani jako dospělá, čtyřletá 16kg/110cm vypije max 0,5l…

• Citovat
  • Upravit
5098
5.2.24 19:25

Já teda nemám vůbec představu. Hlavně kojím. Mimo kojení má malou lahev s vodou, řekla bych, že během dne vypije tak 250 ml.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
5.2.24 19:26
@Anonymní píše:
To nevypiju ani jako dospělá, čtyřletá 16kg/110cm vypije max 0,5l…

Taky se mi to zdá divné, já jako dospělá dám denně ten litr :D Pokud samozřejmě nejdem celý den nějaký přechod při 30 stupních.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42420
5.2.24 19:31
@Zmatka píše:
Taky se mi to zdá divné, já jako dospělá dám denně ten litr :D Pokud samozřejmě nejdem celý den nějaký přechod při 30 stupních.

Tak jestli měl třeba horečku. :nevim: Ona je potřeba tekutin u různých lidí různá. Navíc děti fyziologicky mají vyšší podíl vody v těle a proto se snadněji dehydratují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
5.2.24 20:26

@Havlova To jo, pri horecce pijou jak duha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klaudovakaj
29.2.24 08:25

Můj syn 16 měsíců dá cca litr denně, když to všechno sečtu, tak to takhle bude.

• Citovat
  • Upravit
Kafulka
28.3.24 09:29

Je to každý den jiné bych tak řekla. Ale snažím se vždy dodržet u skoro 4 letého klučinu 1 litr minimálně.

• Citovat
  • Upravit
82
1.10.24 17:39

Jak tu psaly jiné maminky, je to individuální. V teplých dnech více, v zimě méně. Ale vždy na množství dohlížím a když mi přijde, že pije málo, tak připomínám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77121
1.10.24 17:46
@VERUNKA6 píše: Více

ano, jsi vzorná, děkujeme za sdělení, dnes můžeme jít v klidu spát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...