16 měsíční dítě nechodí samo

81
17.8.22 15:42

16 měsíční dítě nechodí samo

Ahojte maminky uklidněte mě prosím
:?
Mám holčičku které bude za 12 dní 16 měsíců a ještě sama nechodí..chodí kolem nábytku, za ruku..ale jakmile ji pustím tak sama neudělá ani krok jde hned na 4.
Měla jste to některá podobně?
K doktorce jdeme až v listopadu..mám to začít řešit už teď? Nebo si myslíte že se to brzy naučí?
Přijde mi že se malá boji chodit sama :(
Děkuji za rady :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
484
17.8.22 15:53

A kdy zacala obchazet nabytek? Nam na RHB rikali, ze jak zacne obchazet nabytek, tak do 4 mesicu zacne chodit a uplne to klaplo (10 a 14 mesic).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
17.8.22 15:56

@Rebísek +- ve 12/13 měsících..malá je celkově pomalejší 😔

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1609

Chodí kolem nábytku, chodí za ruku…co na tom chceš řešit? Možná zítra nebo za pár dní, najednou se zapomene, pustí se a jde, stejně jako ostatní. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180

@Rebísek u nás to třeba neplatí, obchází od sedmi měsíců, je jí rok a sama nechodí.

Každopádně prý do roka a půl je to úplně ok a netřeba panikařit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
17.8.22 15:58

@alun-ka to ano ale nepustí se a sama nejde  8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11289
17.8.22 16:00

Dej jí čas a nevoď ji za ruku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
17.8.22 16:00

Kdyby si ještě ani nestoupala u nábytku a neobcházela ho, tak bych to řešila už teď. To samé pokud stoupá třeba jenom na špičky a nebo si nestoupá přes rytíře, ale tahá to rukama. Ale jinak na samostatnou chůzi má čas do ukončeného 18 m, takže bych ještě počkala. ALE!!! Děti se rozhodně nemají vodit za ruce, když ještě sami nechodí. Nijak tím nepomáháš, naopak ho brzdíš ve vývoji (co by se samo snažilo, že…) plus se mu tím mění těžiště a tím si zakládá špatné pohybové vzorce… Když už chceš pomáhat (ale není to třeba), tak si zkoušejte posílat s tatínkem/babičkou dítě mezi sebou. Ale stejně to asi úplně nepůjde, dokud samo nedá alespoň ten jeden krok.

Poslední dobou vídám na hřišti maminky vodící dítě za ruku, co si stěžují že dítě samo chodit nechce, bojí se. Mno… co k tomu říct :(. Nedělejte to, fakt ne… Dítě k tomu nakonec dojde, fakt :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
17.8.22 16:02

Muj osobni nazor je, ze do 18 mesicu bych to neresila. Pokud chodi za ruku a kolem nabytku, tak zacne, muze se rozchodit opravdu kazdym dnem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
17.8.22 16:02

@Yxc28 dobře takže ji mám zatím nechat tak?
Ostatní děti co jsou stejně staré už chodí sami..ale malá je pomalá 😔

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
17.8.22 16:06

U maturity nikdo nebude řešit, jestli začala chodit v 16 nebo 20 měsících.
Do toho roka a půl úplně v pohodě, pak bych třeba chtěla, aby na ni koukl fyzioterapeut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3037
17.8.22 16:08

Z okolí, si na neochotu dětí chodit stěžují kámošky, které je vodí za ruce.
První samostatné kroky má dělat s vystrčeným zadkem, s těžištěm před sebou, na široké bázi „jako medvěd“, máchat u toho rukama a balansovat. Schválně se podívej, v jaké je pozici, když jde za ruku. Je nejspíš zvyklá spíš viset a cupitat po špičkách, než fakt šlapat, když to přeženu. Nechala bych jí být, ať si na to může přijít.

Příspěvek upraven 17.08.22 v 16:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5722
17.8.22 16:09
@Maja6802 píše:
@Yxc28 dobře takže ji mám zatím nechat tak?
Ostatní děti co jsou stejně staré už chodí sami..ale malá je pomalá 😔

Nedávej holce nálepky, že je taková nebo maková, akorát ubližuješ sobě i jí. Dceři bude teď 15 měsíců a je na tom stejně a nechává mě to úplně v klidu. Starší děti začaly taky chodit kolem 17 měsíce, dneska to jsou oba puberťáci a fakt je to nijak nepoznamenalo. :lol: Taky mám kolem sebe děti, co už běhaly před rokem. No a? Je to vážně jedno. Zkus se od toho oprostit nebo se z toho srovnávání jednou zblazníš.

Příspěvek upraven 17.08.22 v 16:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2391
17.8.22 16:11

Nic neřeš a nech ji. Když obchází nábytek, časem se pustí do prostoru sama. Za ruku se vodit nemá.

Čas má do osmnáctiměsíční prohlídky. Kdyby nechodila ani v roce a půl, pak teprve vás doktorka někam pošle.

Dětí, které začaly chodit až kolem toho roku a půl je spousta a jsou normální. Jedno mám doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5722
17.8.22 16:14
@Kryptozoo píše:
První samostatné kroky má dělat s vystrčeným zadkem, s těžištěm před sebou, na široké bázi „jako medvěd“.

Ani jedno z mých dětí nezačalo chodit, jak popisuješ. Žádný vystrčený zadek, ani těžiště před sebou. A za ruce jsem nevodila. :nevim:
Některé děti se začnou stavět v prostoru, a pak nejspíš vykročí takhle. Jiné se prostě pustí nábytku a vzpřímeně jdou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí