Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
V tomto věku by to mohli být růstové bolesti. Ty jsou v noci, dle dr bolí nejvíce jakoby holeň nahoře u kolena. Dcera taky někdy proplakala noci a uklidnil ji až nurofen. Když se jí zeptáš proč pláče?
Na otázku, zda ji něco boli? Odpoví ti něco? Předpokládám, že zuby už má všechny…
@novaa taky mě napadlo tohle.. Ale proč je protivná i přes den? Ona to má Teda od narození.. Špatné spaní, jak ji začínal být rok, bez maminky ani krok.. Pak to celkem šlo, ale teď je to děs.. 🙈
Tak protivná přes den může být právě proto, že se špatně vyspala, je unavená. Nebo prostě špatně období. Ono kolem toho 3 roku je to s dětmi složitý… Jinak fakt nevím, může to být cokoliv no.
Ma noční desy, to je normální, něco se ji zda a křičí. Že pak 2hodiny třeba nespite, my tohle období měli taky a do toho třeba rok kluci vstavali v 5h rano, prostě období, prostě to teď takhle maji, vstavame pořád brzy. Mam kluky dvojcata, neměla jsem tedy male mimco, ale budili se taky navzájem a bylo to výživný, ale nic s tim neuděláš. A že se chce chovat? Tak ji chovej, prejde to. Nasim klukum je 3,5 roku a stále se chtějí chovat. Kolikrát i je vyzvedavam ze skolky a chovaji se s pani učitelkou
![]()
Zdravím, syn to má taky. Spí a pláče. 1× -3× za noc ho musím jít pohladit. Růst? Sny? Nebo to můžou být poslední stoličky. Syn má 2,5 roku a stoličku má jen jednu, takže očekávám ještě 3 kousky ![]()
Dcerka začala spát teď sama ve svém pokojíčku, pár týdnů spinkala celé noci a budila se ráno mezi 6-7h.. Posledních 14 dní se po půlnoci budí až pláčem, doslova řve.. Přijdu k ní a uklidní se, musím si k ní lehnout, aby věděla, že se ještě spinká.. Že je noc.. Někdy to trvá i přes 2 až 3 hodiny.. Někdy usne hned i do půl hodiny.. Jsou i noci, kdy se vzteka a pláče.. Mám ještě 10ti měsíční miminko, tak je to dost náročné, když přes chuvicku začne dcera brečet.. Tak se většinou vzbudí i syn 😣. Měli jste to taky? Nevíte, co to může být? Poslední dobou je dost na mě zavysla 🤷♀️.. Pořád maminka.. Pochovat chce.. Vlastně, kdyby mohla, tak se chová pořád.. Neberu ji to, ale nemůžu ji pořád chovat - nosit.. Nejhorší je to, když jsme někde na výletě.. To se pak vzteka, řve a chce chovat..