16 měsíců - vyražený zub

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
755
2.2.12 19:42

16 měsíců - vyražený zub

Ahoj holky!

Jdu si pro radu nebo pro uklidnění… Dnes si náš malej raubíř (16 měsíců) nešťastně vyrazil zoubek a druhý ulomil (1 a 2 nahoře). Zamotaly se mu nožky a upadl na lahev, kterou měl zrovna u pusy… :,( Naštěstí krve moc nebylo, jen slabě, ani příliš neplakal, nesl to statečně a po 30 minutách, kdy jsme byli na pohotovosti, už lítal po čekárně a dělal srandičky, jak je jeho zvykem :lol:

Jde mi ale o to, že zubař ho jen krátce prohlédl a řekl, že se nemám znepokojovat a nechat to být… 8o Jen v případě bolestí a otoků jet do Motola… Přitom tu jedničku nahoře má uraženou téměř celou, ale kořen tam stále má a dvojka vlevo je jen taková naštíplá… Myslela jsem si, že mu kořen budou muset vytrhnout… :roll: Nemáte někdo zkušenost? To pak ten kořen odumře a sám vypadne? A pak normálně naroste zub nový?? Nevím… :nevim: Doktor mi nic bližšího neřekl, malý z něj hrozně křičel, tak jsme si moc nepopovídali… :zed:

Za rady děkuji, jsem z toho špatná, je mi to líto a jsem i sama na sebe naštvaná, že jsem tomu nedokázala zabránit, ač byl téměř u mojí nohy :oops: :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2.2.12 19:45

Naše si vzala digitalní váhu a chtěla ji vzit do zubu přišla o kousk předního zubu a nám řekli že to je v pořadku že s tím nic dělat nemužou bude novej,tak má taky přední jen pulku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1749
2.2.12 19:48

Mám za to, že mléčné zuby nemají kořeny jako 2.zuby. A taky by tam měla zůstat mezera pro 2. zub, takže asi proto tam nechali zbytek uraženého zubu. Kdyby ho odstranili, zuby se sestoupí a zanikne tam ta mezera. Jsou to teda jen moje dohady :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3478
2.2.12 19:49

ahoj,neteř si je zas oba zarazila,tak ze uz je ma mrtvy,zubarka rikala,ze mame cekat az vypadnou sami

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
755
2.2.12 19:51
Dajdula píše:
Mám za to, že mléčné zuby nemají kořeny jako 2.zuby. A taky by tam měla zůstat mezera pro 2. zub, takže asi proto tam nechali zbytek uraženého zubu. Kdyby ho odstranili, zuby se sestoupí a zanikne tam ta mezera. Jsou to teda jen moje dohady :think:

no něco na tom možná bude… mě pořád ale nejde do hlavy, jak se tam ten druhý zub procpe… to vytlačí ten „kořen“, který vypadne a na jeho místo se dosadí nový? Asi joo… No každopádně, chudák malej teď vypadá jako nějaký boxer… :? Ale hlavně, že ho to nebolí a nijak tím netrpí… Jsou horší věci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
755
2.2.12 19:53
Brambůrka10 píše:
ahoj,neteř si je zas oba zarazila,tak ze uz je ma mrtvy,zubarka rikala,ze mame cekat az vypadnou sami

Jo, to se stalo taky známému, zarazil si zuby a oni mu ale znovu narostly! To jsou věci… Ale au au, to muselo bolet jako blázen… :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1749
2.2.12 19:57

Myslím, že ho vytlačí. Pokud ne, tak to budete řešit až pak ;) Zubařka ho potom normálně vytrhne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
2.2.12 20:03

Tak kořeny od mlíčňáků se vstřebají, přece jak vytrhete zub, tak má jen po obvodu takový zbyteček, čím držel v dásni…
Taky bych řekla, že čím dýl v puse vydrží, tím líp pro postavení dalších zoubků.
Kus se vstřebá a ten zbytek si buď vyšťourne sám, nebo zubařka…

Já si asi ve dvaceti vyšťourala z pusy kousek mléčné stoličky, jsem si říkala, co mě to tam pořád tlačí, takové ostré, tvrdé - a ono kus zubu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
755
2.2.12 22:07

Tak děkuji za příspěvky :kytka: Snad to bude ok… Malý o úrazu, v podstatě 5 minut po něm, už ani nevěděl. Večer normálně šel spinkat… vše jako normálně… Akorát chvilkama slintal a když chtěl pít, nevěděl, jak naštelovat lahev, bylo vidět, že si je vědom, že mu v pusince něco chybí… Chudinka malej… Tak doufám, že nám to nezačne otékat a že se vše dobře zahojí… Hold do 6-7 let budeme bez zoubku :( , ale bohužel už tu mikrosekundu nevrátím… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
755
3.2.12 12:48

Tak jen píšu změnu, pro případ, že by si ostatní maminky šly pro radu… Nedalo mi to a zaslala jsem emailem dotaz do Motola na stomatologické dětské oddělení… a volala mi moc milá paní a vysvětlila mi, že to není žádná sranda a že se máme přijet ukázat… prý ty zoubky musí ven… Že prý „normální“ zubaři se nechtějí patlat s dětskými zoubky a většinou to prý nechávají být… a je to prý chyba! :zed: Takže se v pondělí chystáme na vyšetření…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1749
3.2.12 12:49

Ty jo, tak hodně štěstí. Pak napiš, jak to probíhalo. A kdyby ses, prosím tě zeptala, proč zbytky zoubků vadí? Děkuju :andel: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
755
3.2.12 12:56
Dajdula píše:
Ty jo, tak hodně štěstí. Pak napiš, jak to probíhalo. A kdyby ses, prosím tě zeptala, proč zbytky zoubků vadí? Děkuju :andel: .

díky za podporu :andel: Zeptám se! :kytka: Chudák malej, 20.2. jsme do Motola objednaní na operaci s nesestouplým jedním varlátkem a do toho ještě tohle… Takže únor máme opravdu „výživnej“ :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1749
3.2.12 13:05

Tak to je fakt smolař :,( Březen bude určitě lepší ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
755
8.2.12 13:57

Ahojky, tak tu jsem zpět… Dnes jsme byli v tom Motole, lékař kouknul na zoubky a prý musí všechny 4 přední zuby ven! :,( :,( Je to ale hlavně tím, že jsou zkažené… :,( (proto si je i tak lehce urazil, žádnou velkou ránou) Doktor se tvářil jako že za to můžu já a vyjmenoval mi x věcí, které to způsobují, ovšem ani jednu já neprovozuji… :zed:

1. Dudlík do medu - dudlíka nemáme od narození - vůbec!
2. Dlouhé kojení - kojila jsem do 5. měsíce
3. Sadké šťávy - dávám neslazený čaj, jen jednou za čas Kubíka!
4. nečistíme zoubky - zoubky čistím každý večer před spaním!

Jediné, co máme je mléčná kaše před spaním, ale to přeci mají snad všechny děti, ne? Aspoň co já vím, tak v mém okolí všechny známé dávají před spaním kašičku… Takže řešení? 17.2. jdeme na vytržení všech 4 zoubků - prý v analgosedaci (myslím :think: ), že bude dítě „oblbnuté“ a nebude se vzpírat a na nic si nebude pamatovat… A ve třech letech zubní protézka, která se každý rok mění… :? :,(

Jsem z toho fakt špatná a pořád si říkám, zda jsem tomu nemohla předejít… Také jsem někde vyčetla, že to může být z antibiotik - během 1 roku jsme měli atb 3× … to je jediné, co mě napadá…

No chudáček malej, dnes jsem to pořádně obrečela… :,( A 21.2. operace s nesestouplým varlátkem… Snad to zvládnem, už aby to bylo za námi…! T.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
8.2.12 15:27

Jejda, to je mi líto… Aspoň že ho přispí a nebude si to pamatovat bobek malý.
Tak ať to proběhne co nejvíc v klidu :hug:

(Večer po čištění zoubků už jen čistá voda… Mám pusu zaplombovanou křížem krážem a nechci, aby Madla dopadla stejně… Antibiotika spíš způsobí zabarvení zubů, než přímo zkažení (taky čerstvá zkušenost).)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí