Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Můj malej taky nechodí, má 14 měsíců a „chodí“ po kolenou, nebo se urputně drží nábytku ale nepustí se. Taky jsem z toho nervozní ale pediatrička i rodina mě uklidňuje, že do toho roku a půl je čas a nemám plašit
Taky myslím, že zkus ještě počkat obvykle se to prý opravdu začíná řešit až v těch 18 měsících, tak dej tomu tak měsíc čas a uvidíš pokroky ![]()
@suzanette ahoj,kolik je teď prckovi? my taky řešíme, neustale…
@suzanette nám bude 20m…syn má hypotonii, pokrok udělal, sam ujde jen tak 3 kroky, mezi námi, vic nic.dela to týden…zítra máme kontrolu u detskeho neurologa, jsem zvědavá, co nám poví
Nas malý jde, kdyz ho pustím..ale musi cítit moji ruku na zádech a nebo mu pridrzuju kapuci..tak držím palce a dej vědět, co vám řekla ![]()
@suzanette tak to není špatné, ne? to je docela v pohodě
cvivite nebo tak něco?
@Jindrova25 jo asi je to o strachu u nas, ale stejne uz jsem celkem nervózní..nene necvicime, 2× jsme byli na rehabilitaci kdyz nechtěl lézt..a krom mírně slabých břišních svalu prý ok
Ahoj, nam je 16m pryc a taky nechodi, uz se na to tesim, ale vubec to nehrotim, jak se pise, do 18m casu dost… ![]()
@suzanette ahoj,tak u nás relativně fajn
nejsme ještě u cíle, ale posun je. zkuste cvičit na balónu, to je na břicho a zada fajn, j jestli tě to zajímá, tak ti písnu jak. jinak, pokud jste v pořádku, tak buď v klidu.co nejvíc různorodého pohybu, my chodili do bazénu, to bylo fajn, ale v tomhle počasí se mi nechce. hodne doporučované je lezení a aby obcházel sám, okolo nábytku, tam se prý zapojují ty správné řetězce ![]()
Také máme slabé břišní svaly..nám říkala rhc co nejdéle obcházet..no náš obchází už od cca června..ale nevadí, však on sám chodit také jednou začne..také doporučují zkoušet lezení po schodech..my máme bazének s míčky super..také na doporučení rhc, v sobotu má malý 16měs. občas se více stane, že zapomene a stojí chvilinku bez držení sám, ale většinou jen, když má něco v obou rukách
Holky ja nakonec malého objednala na neuro..pro jistotu..nas pediatr to nikdy neřešil..alespon budu klidnější..jdeme dnes odpoledne, pak napisu co nám rekli
Jo a zapomněla jsem malému uz také bylo 17 měsíců, dlouho nechtěl lézt.. obchází, ale do prostoru se nepostavi..jinak se zda šikovný..jen ta chůze…
@ilonka12 prohlédli ho a vse OK..svaly i reflexy..řekli, ze klidne mohu při chůzi nabízet prstik, ze jde o to, aby se netahaly ruce nahoru..prošli jsme se tam za prstik a prý jde moc hezky..takze to je jen otázka casu…