Vztekání při přebalování

20.9.16 22:35

vztekání při přebalování

Ahoj, mám 26m holčičku a máme problémy s přebalováním. Když ji přebaluji (je jedno jestli je počůraná nebo pokakaná)ano lehne si, nechá si rozbalit plenu, ale když ji chci utírat začne vyvádět, nohy natáhne, kope, hlavně abych ji nemohla utřít. Chápu, když je opruzená, že ji to není příjemné, jenže to děla pořád. Dělá to už od svých 3měsíců, pak byl vždy klid a zase znova. Začala to dělat před měsícem, předtím si sama řekla, že už má plnou plínku a donesla si čistou. Nevím, co s tím??? Když se zmíním o nočníku tak jen slyším NENENE. Už to i vypadalo, že by začala chodit na nočník, ale po tom co to zkoušela s ní babička, tak se nám dcerka zasekla. :,( :,( :,( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3035
20.9.16 22:41

Zkus ji umyvat duoku vodou..mozna ji nejsou prijemne ty ubrousky..a nebo pokud na to mas nervy..nech ji doka bez pleny..a kdyz se pocura do teplaku..mozna ji dojde ze nocnik bude lepsi..nez mokre kalhoty:)) ale kazde detatko to mam jinak:)) ma jeste cas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2715
20.9.16 22:44

Nemůže mít třeba, jak bych to napsala, zarudlou prťku? Ne že by byla opruzená, ale uvnitř zarudlá. Naše malá na to trpěla, jednu dobu docela dost. A to byl pro ní každej dotek při přebalku fakt mazec. A kor ty ubrousky. Tenkrát jsem jí na to dala canesten, a byl pokoj už na furt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3094
20.9.16 23:34

Tak zjevně jí nevadí samotné přebalování, ale spíš to utírání. Co takhle strčit jí zadek do umyvadla a umýt tam? Ty dětské ubrousky jsou stejně plné jedů. Kdyby bylo ještě teplo, dalo by se navrhnout, ať chodí dole bez, to se na nočník učí nejlíp :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
21.9.16 00:00

Já od 18ti měsíců přebaluju dcerku vestoje. Postavím ji na stoličku k umyvadlu a přebalím. Když je pokaděná, utřu ji nahrubo ubrouskem a pak ji šoupnu do sprchy. Při přebalování vleže by mi akutně hrozilo vykopnutí zubů :mrgreen:.

• Citovat
  • Upravit
21.9.16 04:42

Děkuji, ještě jsem chtěla říct, že jsem zkoušela i to mytí zadečku v bidetu, ona se nám slečna nechce totiž ani koupat a přitom když si hrála v létě v bazínku tak byla šťastná. Asi mě a ostatní jen zkouší co ještě vydržíme. Malá je hodně hyperaktivní, vzdorovitá už od malička. @Aony bez pleny být taky moc nechce, aby nemusela jít na nočník. Vše ji říkám, vysvětluji a chápe to, stejně si dělá po svém :( :( :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
21.9.16 06:27

@květinka-225 Podle toho, co pises Ti madam lehce prerusta pres hlavu. V jejim veku uz umi pochopit, ze bud bude utirana v leze, nebo umyta pod sprchou/bidetem. Basta. Vzdorovita být může, ale ty jsi rodič nastávající hranice, i kdyz se ji to nelibi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.9.16 07:14

@Svistice To máš tak trochu pravdu. Mám strach, aby se mi nezasekla a nebála se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jezzz
21.9.16 07:17

@květinka-225 Moje mala, o neco starsi nez ta tvoje, take nesnese vlhceny ubrousek (u nas jiz vlhceny toaletak). Pouzivam jej jen po kakani, a to obcas. Vadi ji, netusim proc. Utiram ji proto jen klasickym toaletakem (uz chodi na nocnik, sama se sice otre, ale ja ji pak pretru pro jistotu i sama).

U tebe bych zkusila perlan navlhceny cistou vodou nebo Medvidkem (olej s vodou, je specialne pro deti). Urcite koukni zda neni „zevnitr“ zarudla. Asi ji chemikalie v ubrouscich drazdi na pokozce. Muze ji to stipat, bolet.

Na nocnik se casem nauci :kytka: Nenut, nabizej (ne zase furt :-), at to neni vnucovani) a ono to prijde.

• Citovat
  • Upravit
jezzz
21.9.16 07:19
@květinka-225 píše:
@Svistice To máš tak trochu pravdu. Mám strach, aby se mi nezasekla a nebála se.

Toho zaseknuti bych se bala take. Takze bych pro zacatek zmenila vlhcene ubrousky za neco jineho.

Jo a moje Vodomilka take jednu dobu odmitala koupani. Jak to zacalo, tak to preslo. Trvalo to cca dva mesice, v zhriba stejnou dobu jako u vas.

• Citovat
  • Upravit
21.9.16 07:23

@jezzz Moc děkuji, když měla to období kdy odmítala koupání, myla jste jí stejně nebo jen rychlovku, aby něměla z toho trauma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.9.16 07:25

@jezzz neměla (oprava)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jezzz
21.9.16 07:46

@květinka-225 Jen rychlovku a omezila jsem to na minimum. Kdyz nebyla jako prasatko z hriste, tak jsem ji jen otrela genitalie a nekoupala se. Koupala jsem ji v te dobe minimalne, maximalne dvakrat tydne a to fakt jen rychlo sprcha a ven. Normalne se koupe denne, miluje to.

Jak jsem psala, samo to odeznelo a ted by nejradsi koupala nekolikrat denne :)

• Citovat
  • Upravit
2976
21.9.16 07:51

@květinka-225 deti mi toto prováděly kolem 18 měsíce, tak jsem se na to vykaslala a plinku dala jen na spaní/auto. Nehody byly, ale v mých očích to byl vzdor ne k prebaleni, ale plince obecně. Po sundani plínky jsem uměla zadek v umyvadel jak nás to učili v porodnici sup a bylo to. Je jedno jestli se vzteka na zemi nebo ve stoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jezzz
21.9.16 08:01

@květinka-225 Ten vzdor k plince mela dcerka casem take. U nocni pleny, kdy ji uz pres den nemela. Plenu jsem take vzala jako @12tuna a fungovalo to :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML