Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den, můj dotaz je trochu trapný..nicméně se musím zeptat, mam 16 měsíční ditko a to obcas tleska rukama..kdyz ma radost, ale někdy jen tak..zničeho nic..četla jsem, ze to muze byt i nějaký neurologicky problém…trosku me to vyděsilo..uz jiných deti jsem si toho nikdy nevšimla..dělaly/dělají to vaše deti v tomto veku také?
Dekuji ![]()
Syn to dělal hodně často. Ja ho to i učila, vždy když se jemu nebo mne neco povedlo, tak jsem tleskala. Nikdy mne nenapadlo, ze by to bylo špatně
Kluk si taky zatleská, když se mu něco povede. my jsme mu tleskali, tak se to taky naučil.
Už v tomhle věku ví, že nikdo ho tak dobře nepochválí, jako když se pochválí sám ![]()
Jj to taky udělá, kdyz se mu něco povede..ale pak to treba dela jen tak..kdyz jede v kočárku apod.
Ignorujte články o tom, co všechno může být na dítěti špatně. Chodíte na pravidelné kontroly a pediatr by si přípandých neurologických problémů všiml.
Schválně si to zkuste. Postavte se do pokoje, kde budete sama, zavřete dveře rozpřáhněte a pořádně zatleskejte. Vždyť to je prima pohyb a zvuk a vůbec to je docela zajímavé. Tak přesně proto to dělá i vaše dítko.
Třeba v tom kočárku zahlédne něco, co se mu líbí, má z toho radost, tak si zatleská.
@minimoni jasně, tleska si kdy se mu zachce. Je mu 14 mesicu.